Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 26 april 2019
Vrijdagwandelingen
Wit Toreke - Baal - Wit Toreke
zondag, 28 april 2019
Busuitstap
Busreis Puurs Vlaanderen Wandelt
maandag, 29 april 2019
Algemene Vergadering
Jaarlijkse Algemene Vergadering 2019

Mijmeringen van de voorzitter 

Als ik dit schrijf zijn we al bijna half februari. Vooral ‘s avonds is het al heel goed merkbaar dat we op weg zijn naar het voorjaar. Buiten is het nog een beetje winterweer. Winterweer hadden we ook tijdens onze Konijntjesbergtocht. Het bleef echter droog zodat we het verhoopte aantal wandelaars mochten ontvangen. Meer dan 1000 wandelaars die hebben genoten van een prachtige, koude maar droge winterwandeling.

Hopelijk zijn we nu vertrokken voor een normaal wandeljaar met geen te slechte weersomstandigheden tijdens onze organisaties. 2017 was dat zeker niet. Regen of grote hitte hebben er voor gezorgd dat we amper 8500 wandelaars mochten ontvangen op onze reguliere organisaties. Het gemiddelde van de afgelopen jaren lag 3000 deelnemers hoger. De organisatie van Vlaanderen Wandelt heeft er voor gezorgd dat we toch nog 15500 wandelaars mochten begroeten en maakte op die manier ons jaar toch nog goed. Vlaanderen Wandelt is dit jaar voor andere organisatoren. Wij beperken ons tot een bezoek aan de organisatie in Brasschaat.

Onze eerste organisatie zonder onze vaste parcoursbouwer is vlot verlopen. We hebben ondertussen een grote schare afpijlers en voorlopig coördineren Jos Willekens en ikzelf de tochten. De mars der Zuiderkempen wordt volledig gecoördineerd door Jos. Een hele klus want voor het eerst na vele jaren verzorgen we terug een 50 km tijdens de Mars Der Zuiderkempen. Deze organisatie maakt deel uit van de trofee Harten Vijf en eveneens van het WalkOn criterium.

Bij het federatieblad zat ook een heel katern met de volledige uitleg over dit criterium. Tijdens de stertocht in Zoersel kan je reeds een eerste stempel veroveren. Amper vijf stempels geven al een kans voor een mooie prijs. Zeker meedoen dus.
Ook wij organiseren tijdens de Mars wat extra’s. Elk uur worden er prijzen verloot onder de deelnemers. Deze tocht zou ook een promotietocht moeten zijn voor de wandelsport. Ik nodig jullie dan ook uit om zo veel mogelijk kennissen en vrienden mee te brengen. Ook de jeugd is meer dan welkom. De – 12 jarigen kunnen trouwens gratis deelnemen. Vele leden hebben al laten weten dat ze willen meewerken.
Als de weergoden meezitten zullen we er een superorganisatie van maken.

Maart wordt een drukke maand met op 11 maart Limburg wandelt in Peer. Een week later trekken we op tegenbezoek naar Maasmechelen. Vermits het een zaterdag is hebben we de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Maasmechelen Village. Op 1 april was er een stertocht voorzien naar Beverlo. Deze gaan we even uitstellen om iedereen de gelegenheid te geven om deel te nemen aan de wandeling in het nabije Nieuwrode.

Wat de meerdaagse reizen betreft. Voor Alken aan de Moezel heeft het hotel laten weten dat ze nog een kamer voor ons vrij hebben. Sint Moritz is volzet en ook voor Winterberg lopen de inschrijvingen binnen. Wilje nog genieten van een late zomer vakantie? Schrijf dan zeker in.

Fons zw wTot slot nog een oproep.
Ergens in de verslagen kan u lezen dat er in het bestuur nog 4 plaatsen vrij zijn. Heb jezin om de ploeg te komen versterken. Aarzel dan niet en laat zeker iets weten. Nieuwe mensen hebben nieuwe ideeën. Dat kan alleen maar de werking van de club ten goede komen.
Ondertussen doen we verder met de mensen die we hebben. Een hele schare medewerkers helpen er mee voor zorgen dat onze organisaties prima verzorgd zijn. Aan ieder van u heel hartelijk dank.
Fons

 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn