Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 14 december 2018
Vrijdagwandelingen
Kortrijk Dutsel - Nieuwrode - Kortrijk Dutsel
zaterdag, 15 december 2018
Busuitstap
Busreis Stekene en Hulst
vrijdag, 21 december 2018
Vrijdagwandelingen
Wolfsdonk-Blauwberg-Wolfsdonk
vrijdag, 28 december 2018
Voettocht
Winterfeest 2018
dinsdag, 01 januari 2019
Voettocht
Zottekestocht 2019

Zaterdag 17 Maart 2018   

Busreis: Eisden - MaasmechelenDe Heikrekels logo

Nationale Parktocht

Met vertrek P.T.S Eisden met de afstanden van 4, 6, 12, 16, 19 km

De 4 km, is geschikt voor rolstoelgebruikers. De tocht gaat door de tuinwijk, ook wel lokaal de cité genoemd.
Deze wijk werd gebouwd door de Eisdense steenkoolmijn voor de mijnwerkers en wordt bestempeld als één der mooiste tuinwijken die Vlaanderen bezit. Als je wil kan je onderweg zelfs nog meer geschiedenis opsteken door de Mijnwerkerswoning' te bezichtigen. Het huis is volledig ingericht zoals in de jaren dertig van de vorige eeuw, het is een typische arbeiderswoning waar alle elementen uit die tijd aanwezig zijn; een reis in de tijd en zeker aan te bevelen!
Een ander stuk erfgoed is de Sint-Barbarakerk, "Mijnkathedraal" van Eisden, het is een monumentaal bouwwerk met een massieve toren van 53 meter, en tevens het hart van de tuinwijk. De glasramen zijn geïnspireerd op die van de kathedraal van Chartres.

De 6 km loopt verder door het bos. Het bos met de hoge dennenbomen, de mooie wandelpaden, de schitterende uitzichten heeft voor iedereen wat te bieden. Wandelen in een bos is bovendien een gezondheidskuur door de zuurstofrijke lucht, niet te versmaden dus!

Voor de afstanden 12, 16, 19 km is er een controle voorzien, waarna de wandeling verder gezet kan worden over mooie bospaden. De 19 km maakt een lus tot op het hoogste punt van Maasmechelen: je beklimt het hoogste natuurlijke punt van de Hoge Kempen 104 meter. Bij helder weer krijg je hier een schitterend uitzicht over de Mechelse Heide en de grindwinning.

GENIET VAN JE WANDELING.
Tot zover de promotie die de club maakt voor haar wandeltocht. Voor de shoppers: Maasmechelen Village bevindt zich op ca 2.6 km van de vertrekzaal. We voorzien voldoende tijd zodat de liefhebbers kunnen kennis maken met de beroemde winkel site. We vragen onze Werner om de shoppers naar de Village te brengen. We pikken hen weer op als we de terugreis aanvangen.

 

Vertrek parking Demervallei 08.00 uur. Terug omstreeks 17.30 uur. Inschrijven doe je door 7 Euro te storten op rekening BE10 1460 5347 2704 met vermelding Eisden en de naam van de deelnemers. Het bedrag moet voor 9 maart op onze rekening staan.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn