Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 26 april 2019
Vrijdagwandelingen
Wit Toreke - Baal - Wit Toreke
zondag, 28 april 2019
Busuitstap
Busreis Puurs Vlaanderen Wandelt
maandag, 29 april 2019
Algemene Vergadering
Jaarlijkse Algemene Vergadering 2019

Alken aan de Moezel Hemelvaartweekend 10 tot 13 mei.

Ondertussen zijn de verkenningen gebeurd en kunnen we al wat meer vertellen over het programma.logo Burg Cafe

We verblijven in Mosel hotel Burg Cafe, Moselstrasse 11 56322 Alken .

Er is gratis een goedwerkende Wifi verbinding. De toegangscode kan u vinden op de bordjes aan de receptie. Nog iets over onze wandelschoenen. Voorzie een aparte (plastiek) zak om uw wandelschoenen en poetsmateriaal op te bergen. In het hotel ligt er overal vast tapijt. Heidi, de bazin, heeft gevraagd om niet met wandelschoenen in het hotel rond te lopen. We rijden elke dag met de bus. Het zou dus best zijn dat onze wandelschoen steeds in de koffer meereizen want ook in de bus ligt er vast tapijt. Bij regenweer wordt er in het hotel een aparte ruimte voorzien om uw schoenen te drogen.

Vertrekken doen we op donderdag zoals steeds op de parking Demervallei. We laden de valiezen vanaf 6 uur. Als alles opgeladen is vertrekken we voor een rit van 260 km. Waarvan 240 km autostrade. We hopen dan ook omstreeks 9.00 uur aan te komen. Waar we verwacht worden voor een uitgebreid ontbijtbuffet.

Wanderung Burg EltzNa het ontbijt stappen we terug op onze bus en rijden verder naar Wierschem. We bewandelen van hieruit het Traumpfad Eltzer Burgpanorama. Lengte van 12.7 km met op het einde een vrij steile klim. We passeren Burg Eltz na 5.6 km en gaan iets drinken in de Ringelsteiner Mühle na 8.16 km. Hierna gaat een groep via een steile klim naar de plaats van vertrek. Zij die de klim niet willen meedoen, wandelen over veelal verharde wegen naar Moselkern . (10.7 km) Werner pikt ons daar een dik uur later op. Plaats van afspraak : Kleine Cafe Haus in de Moselstrasse. Daarna keren we terug naar het hotel waar we dan over de kamers kunnen beschikken. Avondeten om 18.30 uur.

De volgende dag kunnen we gaan ontbijten tussen 7.30 en 8.30 uur. Onze bus vertrekt om 9.00 uur naar Mörsdorf. Vandaag hebben we drie mogelijkheden. We worden afgezet aan het bezoekerscentrum op ca 1.8 km van de beruchte langste hangbrug van Duitsland.

Diegene die de langste afstand doen maken een wandeling, de Geierlayschleife, naar en over de brug dalen af in het dal en wandelen terug naar het bezoekers centrum.8.2 km Mogelijkheid om iets te drinken en daarna wandelen we de Rabeley runde van ca 5.2 km. Totaal dus 13.4 km. De tweede groep doet het eerste stuk eveneens aan een iets lager tempo. Terug in het bezoekerscentrum kunnen ze het dorpje gaan verkennen en genieten van een terrasje.

De derde groep wandelt langs een bospaadje tot aan de brug. De liefhebbers gaan tot de overkant van de brug en keren dan terug. Samen met de wachtenden keren we terug over een brede weg naar Mörsdorf waar de terrasjes wachten. Een zeer makkelijke wandeling van ca 4 km. De brug? Is 370 m lang en hangt ca 100 m boven het diepste punt. Natuurlijk wiebelt ze een beetje. Eigenlijk te vergelijken met een roeibootje op een meertje. Voor de mensen met hoogtevrees: een beetje beangstigend maar eens je aan het stappen bent valt het wel mee.

De zaterdag trekken we richting Rhein.  We wandelen ook nu weer in twee groepen. De eerste groep zetten we af aan de Königssthul in de buurt van Rhens. Zij wandelen dan een gedeelte van het Traumpfad Wolfsdelle en maken een verbinding naar Traumpfad Rheingoldbogen. Aankomen doen ze in Brey. De tweede groep wandelt het Traumpfad Rheingoldbogen wandeling met vertrek en aankomst in Brey. Afstanden 14 of 19 km.

De zondag laden we de valiezen in de bus en we hopen ook nu weer rond 9 uur te kunnen vertrekken met de wandelaars van de lange afstand. Wij brengen hen naar Niederfell waar ze de Moselsteig opzoeken. 12 km later staan ze weer terug aan het hotel. Waar ons rond 14.00 uur nog een warme schotel wacht. Keuze uit Seelachsfilet paniert mit Chips und Salat of Schnitzel mit Chips und Salat. We maken onze keuze tijdens de heenrit zodat we bij aankomst dadelijk kunnen laten weten hoeveel vis of vlees er moet besteld worden. De kleinere afstand vertrekt van aan het hotel. Gaat langs het fiets- en voetpad naar Oberfell. Als er iets open is maken we een korte plas- en drink stop. Daarna klimmen we met de Moselsteig naar het mooie uitzichtpunt boven het hotel. Via de Wallfahrtenkirche dalen we af naar Alken. 

Na het verorberen van de warme schotel hopen we omstreeks 16.00 uur terug huiswaarts te kunnen keren zodat we rond 19.30 uur terug in Aarschot zullen zijn.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn