Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 25 januari 2019
Vrijdagwandelingen
Wolfsdonk- Averbode-Wolfsdonk
zondag, 03 februari 2019
Busuitstap
Limburg Wandelt in Pelt
dinsdag, 05 februari 2019
Clubwandeling
12de Begijntjestocht
vrijdag, 08 februari 2019
Vrijdagwandelingen
Langdorp-Wolfsdonk-Langdorp
vrijdag, 15 februari 2019
Vrijdagwandelingen
Averbode-VVV toren-Averbode
zaterdag, 16 februari 2019
Trofee Harten Vijf
Horizon Donk - Harten 5
zondag, 17 februari 2019
Stertocht
Stertocht Heusden-Zolder

Donderdag 24 mei 2018

16de Netetocht - HerseltNetetocht 2018

Onze Netetocht is dit jaar een drietal weken verlaat, het is nu volop lente tijdens onze tocht waardoor fauna en flora in volle bedrijvigheid te bewonderen zullen zijn tijdens deze natuuruitgave.  De mannen van het parcours hebben zoals steeds heel wat uurtjes rondgewandeld en na veel wikken en wegen, is er een droom van een natuurwandeling ontstaan.

We brengen een bezoek aan vier natuurgebieden:
de Rodhoek, Kwarekken, het Varenbroek en Hertberg. 
De Nete en Rode Laak verbinden deze prachtige wandelgebieden. Zij zijn dan ook de  rode draad in onze wandeling.

Vertrekken doen we in de voetbalkantine De Vrijheid, gelegen aan het vernieuwd sportcomplex Asbroek te Herselt.
Van hieruit kan je aanvatten voor een plaatselijk tochtje van 5 of 8 km, regelmatig zal je kennis maken met mooie zichten op de dorpskern.

De afstanden 12, 16, 20 en 28 km zoeken van hieruit de bossen van Kipdorp op en genietend van de rustgevende beukendreven van den Hertberg wordt de rustpost in Bergom bereikt. De 20 en 28 km maken hier een lus van ongeveer 6 km. Ze brengen een bezoek aan het wandelparadijs " Het Varenbroek". Dit uniek natuurgebied, beheerd door Natuur en Bos, blijft één van de hoogtepunten van onze Netetocht. De Rode Laak doorklieft dit gebied en zorgt voor de nodige vochtaanbreng.

Hopelijk staan speenkruid, dotterbloem en bosanemoon weer volop in bloei en zorgen ze weer voor mooie bloementapijten op onze terugweg naar de controlepost in Bergom. Het modderig gedeelte vormt dit jaar geen probleem meer, de natuurbeheerders hebben dit gedeelte voorzien van een prachtig houten vlonderpad. Na rust vatten ook zij samen met de andere afstanden de Netedijk op en volgen de sterk stromende Nete stroomafwaarts tot ze het natuurgebied De Kwarekken bereiken. Stokoude beukendreven afgewisseld met drassige wilgenbossen stelen de aandacht van de wandelaar.

Na dit moois verlaten we plots de Netedijk en wordt het Rod verkend. Waterplassen, grachten met kwelwater voorzien van feeërieke bruggetjes, elzenbossen en massa's lentebloesems sieren deze doortocht. Je bent hier ook een eindje weg van het autoverkeer zodat alleen de lente hoorbaar is. In dit gebied maken de 16, 20 en 28 een paar kilometertjes meer dan de 12 km.

Na dit hoogtepunt begeleidt een kabbelende Nete de wandelaars verder naar het vernieuwd sportcomplex Asbroek waar onze wandeling is gestart. De mannen van het parcours hebben ook nu weer gezorgd voor zoveel mogelijk natuur en rustige wegen. De lente en de mooie natuurgebieden zorgen er ieder jaar weer voor dat deze natuurwandeling, tot de topwandelingen van de Pinguïns mag bestempeld worden.

Parking is er voldoende in de buurt van de voetbalkantine. Na de wandeling kan je genieten van een heerlijk drankje of iets zoet, om deze prachtige weekwandeling af te sluiten.

Startlocatie:
Voetbalkantine De Vrijheid, Asbroek 3, 2230 Herselt

Starten tussen 07u00 en 15u00

Afstanden:   5-8-12-16-20-28 km 
Minstens één parcours geschikt voor kinderwagens 
Minstens één parcours geschikt voor rolstoelen

Bekijk hier het plannetje van de start in Herselt

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn