Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zondag, 31 maart 2019
Stertocht
Stertocht Koersel
vrijdag, 05 april 2019
Vrijdagwandelingen
Gelrode – Nieuwrode - Gelrode
zondag, 07 april 2019
Busuitstap
Busreis Monschau
zaterdag, 13 april 2019
Clubwandeling
Panoramatocht te Gelrode

 Zondag 3 juni 2018 

Sterwandeling WSV De Trotters HasseltBolderberg Kluis

Startplaats : Zaal Weijerman Hofeinde 139, 3550 Heusden – Zolder (Boekt) te bereiken E314 afrit 28. 

Afstanden: 3 – 5 – 7 – 10 – 12 – 17 – 20 km(17 + 3 km) .

Rust vanaf 10 km. De Trotters kwamen met een bus en nog wat losse wandelaars op onze Vlaamse Wandeldag van vorig jaar. Tijd voor ons om massaal aan hun Hazelaartocht deel te nemen.We ontvingen onderstaande parcoursbeschrijving.

Beschrijving parcours 3 km: Dit parcours, ook geschikt voor rolstoelgebruikers, bevind zich in de directe omgeving van het startlokaal en slingert zich door de rustige villawijken van Boekt.

Beschrijving parcours 5 km: Na even op het parcours van de 3 km te hebben gewandeld trekken we richting bossen van het kasteel Vogelsank. Dit bosgebied, gelegen aan de andere kant van de autostrade, is reeds vele jaren een groene buffer voor het lawaaierige verkeer op de nabijgelegen autostrade. We wandelen hier over goed begaanbare bospaden met oog voor de natuur. Na het terug oversteken van de onvermijdelijke autostrade keren we terug verder naar de naar het startlokaal.

Beschrijving parcours  7 km: Tot aan de eerste splitsing na de autostrade wandelen hier alle wandelaars (behalve die op de 3 km) samen.
Van hieruit wandelen de wandelaars op de 7 – 10 – 12 en 17 km verder naar de heidegebieden van Bolderberg. Neem ook de tijd om even naar het Witte Kasteel van Terlaemen te kijken aan de rechterkant.
Even verderop splitsen de 10 – 12 en 17 km zich af om hun tocht verder te zetten. De wandelaars op de 7  km wandelen via de hoogste zandduin van dit natuurgebied naar de kluis van Bolderberg toe. Deze gerenoveerde en bewoonde kluis is een oase van rust in deze drukke tijden. Vergeet zeker niet binnen te treden en even te bezinnen. Van hieruit vervolgen we, samen met de wandelaars op de langere afstanden, onze weg doorheen de dennenbossen om verderop het gezelschap te krijgen van de wandelaars op de 7 km om samen terug te keren naar het startlokaal.

Beschrijving parcours 10 en 12 km: Na een voorlopig afscheid van de wandelaars op de 7 km trekken we verder door de zanderige dreven richting controle en rustzaal in Bolderberg waar onze gewaardeerde medewerkers klaar staan om u van drank of snacks te voorzien.Na een weldoende rustpauze vertrekken we, samen met de wandelaars die 17 km wandelen en er ondertussen een lus van 5 km hebben opzitten, terug richting bossen van Bolderberg. De 12 en 17 km wandelaars maken nog een kleine lus alvorens zich samen met de 10 km wandelaars richting kluis te begeven.

Vergeet niet onderweg een kiezelsteen op te rapen om deze boven aan de gerenoveerde kluis aan het daar aanwezige kruis te deponeren. Van hieruit gaat het samen met de wandelaars van de 7 km verder door de rustige dreven om verderop samen met de wandelaars van de 5 km het laatste stukje van de wandeling richting eindpunt in te zetten.

Beschrijving lus 17 km (5,4 km):Vanuit het rustlokaal trekken we richting natuurdomein de Galgeberg. Een beboste heuvel die de villawijk van Bolderberg beschut tegen het geraas van de motoren op her circuit van Zolder. We wandelen via een pittige helling en door rustige beuken en eikenbossen richting dit circuit. Verder door de rustige villawijk richting Domein Bovy, een Bokrijk in miniatuur. Dit domein was in verval maar is door toedoen van de gemeente Heusden – Zolder een renovatie aan het doormaken. Kijk hier ook naar de watervogels op een van de vijvers in dit domein.

Verderop keren we via de imposante binnenkoer terug naar de controlezaal om daarna samen met de andere wandelaars terug te keren naar het eindpunt van deze aangename wandeling.

Overtuigd? Ga dan genieten van die mooie natuurwandeling.
Wij betalen voor u de inschrijving en doen er nog 2 basisconsumpties bovenop.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn