Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zaterdag, 16 februari 2019
Trofee Harten Vijf
Horizon Donk - Harten 5
zondag, 17 februari 2019
Stertocht
Stertocht Heusden-Zolder
vrijdag, 22 februari 2019
Vrijdagwandelingen
Rillaar-Langdorp-Rillaar

Zaterdag 7 juli en Zondag 8 juli 2018

Zoutleeuw :   Zaterdag, Kersentocht- Harten vijf 
                 + Zondag,  Twee Getentocht

kersen

Vertrek in het gemeenschapscentrum De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a Zoutleeuw.

Afstanden : 4-6-12-20 en op zaterdag 50 km.
4 en 6 km zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Parcoursbeschrijving:
4 km: door het stadspark naar de Grote Markt met zijn Middeleeuwse gebouwen. Over de Getebrug langs het rusthuis. Moeilijk te geloven dat het “beekje” dat nu door het centrum loopt tussen de 13de en de 16de eeuw één van de grootste handelsroutes van het Hertogdom Brabant was. Langs de verkavelingsweg, door de weiden naar de Bethaniakapel. Het sluizencomplex oversteken naar de stationsstraat. Langs de oude vesten terug naar het stadspark en de aankomstzaal.

6 km: zij maken nog een extra lusje naar Solveld. 

12 km: Vertrek idem als hierboven en gaan via de oude spoorweg Drieslinter- Diest naar Budingen. Na de rust volgen we de weg naar Zoutleeuw. We wandelen voorbij de samenvloeiing van de Grote en de Kleine Gete. Daarna stijgen we naar de Pelsberg. We nemen een veldweg naar de oevers van het Vinne. Langs de oevers van het meer, de nieuwe kruidentuin en een laagstamboomgaard bereiken we terug het stadspark en De Passant.

20 km: idem als de 12 km en maken in Budingen nog een lus naar Hogen. We wandelen over brede veldwegen en een oude Heirbaan. Langs de loop van de Roelbeek en de oude spoorweg keren we terug naar de rustpost.

50 km: naast de 20 km maken ze vanuit Budingen nog ee wandeling naar de Ossenweg met zijn winterlinde. Deze imposante boom heeft een omtrek van 4.50 m. Daarna lopen we door de bossen naar de rust in Grazen. In Grazen is er nog een lus richting Rummen. Na een 2de rust in Grazen richting rust in Geetbets door het 250 ha grote natuurgebied “Aronst Hoek”. In Geetbets maken we een lus langs een wateropvangbekken en langzaam stijgend naar Bergen. Via een holle weg terug naar Geetbets. Vanaf hier volgen we brede veldwegen en langs de Roelbeek bereiken we Budingen en wandelen we met de andere afstanden terug naar de vertrekzaal.

Wij betalen voor u de inschrijving en twee basisconsumpties. Aan u om tot in Zoutleeuw te rijden.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn