Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zaterdag, 16 februari 2019
Trofee Harten Vijf
Horizon Donk - Harten 5
zondag, 17 februari 2019
Stertocht
Stertocht Heusden-Zolder
vrijdag, 22 februari 2019
Vrijdagwandelingen
Rillaar-Langdorp-Rillaar

Zondag 12 augustus 2018

Overijse: Omloop van de druivenstreek.Omloop Overijse

De Ijsetrippers organiseren er hun Omloop van de Druivenstreek met vertrek vanuit de Markthal op het stationsplein.
Afstanden 4-6-12-18-24 of 30 km. 

We ontvingen onderstaande parcoursbeschrijving:
Dit jaar krijgen de 12 en de 18 km een volledig gescheiden parcours aangeboden.  Deels uit noodzaak tengevolge de beschikbaarheid van de rustplaatsen. Deels omdat we de drukte op de wandeling willen beperken.

De 18 km start samen met de 24 en 30 km door het centrum van Overijse richting Eizer.  De wandelaars volgen uiterst rustige wegen en via het plateau van Huldenberg dalen ze af naar het rustpunt De Fraat in Eizer. 

In Eizer vinden de stappers nog enkele serres en na de rust vertrekken ze richting het Kapucienenbos en de Koninklijke Schenking, in deze lus kunnen de deelnemers proeven van het prachtige woud. De stappers keren na deze boslus terug naar Eizer. Via golvende paden komen deze stappers terug naar Overijse.

De 6 en 12 km trekken richting Hagaardbos. Hier maakt de 12 km een bijkomende lus langs eerst rustige veldwegen naar Hoeilaart, vervolgens langs een aantal pittoreske wegen om de natuurgebieden Ten Trappen en het Paardenwater te bereiken. Na de rust keren ze samen met de 6 km langs de veldwegen van Tenots en met een prachtig zicht op Overijse terug naar de Markthal.

De 24 km en 30 km voegen bij hun eerste lus resp. de 6 en 12 toe.
De IJsetrippers voorzien ook een 4 km wandeling.

In de Markthal zorgt een lokale serrist voor de verkoop van de echte Druiven van Overijse, een werkelijke delicatesse en kan je met de IJsetrippers-tombola prachtige prijzen winnen.Met de IJsetrippers is het altijd Pittig Wandelgenot.
Ook hier weer betalen wij de inschrijving en twee basisconsumpties. Tot dan.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn