Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 21 juni 2019
Vrijdagwandelingen
Gelrode-Wezemaal-Gelrode
zondag, 23 juni 2019
Voettocht
Diest-Langdorp

Mijmeringen van de voorzitter

Waar kan je deze zomermijmeringen beter mee beginnen dan met het weer. Al wekenlang overheerst de zon en zijn hoge temperaturen. Hitte records werden gebroken. Traditioneel werd deze periode afgesloten met donder, bliksem en veel regen. Het gras gaat weer terug groeien. De grasmachines kunnen weer voor de dag gehaald worden. De moestuinen kunnen terug wat opfleuren. De zomer van 2018 zullen we nog lang herinneren. Deze hoge temperaturen waren nefast voor het aantal deelnemers op de wandeltochten. Ook onze zomertocht had te lijden van de hoge temperaturen. Alhoewel het aantal deelnemers nog wel meeviel en hoger lag dan verwacht. De langeafstandswandelaars waren er wat vroeger bij. Onderweg hadden we een extra bevoorrading voorzien met fris water en snoeptomaatjes ( Dank u wel Rony van BelOrta!). Deze bevoorrading viel bij de deelnemers zeer in de smaak. Een ander fenomeen was het feit dat er tussen half negen en half tien meer dan 1000 wandelaars vertrokken. Dat leidde  in de rustpost van Wezemaal tot bevoorradingsproblemen. Die werden weliswaar snel opgelost. Toch bleven enkele wandelaars op hun honger zitten. Waarvoor onze verontschuldigingen. Al bij al was deze zomertocht weer een prima organisatie. Iedereen die er heeft aan meegewerkt, een dikke 10 op 10. Dat geeft me de gelegenheid om al de helpers van het afgelopen jaar uit te nodigen op ons jaarlijks helpersfeest. We veranderen niets aan de formule. Enkel de menu passen we aan. Laat maar weten of u kan komen.

Eind juli waren er de verkenningen in Winterberg. Bergop en bergaf bij temperaturen van rond de dertig graden, een vermoeiende week. De wandelingen waren echter zeker de moeite waard. Ook het hotel, gelegen in het centrum, was prima. Vlak voor het hotel is een gezellig pleintje met allemaal terrasjes. Na de wandeling meer dan tijd genoeg om daar van te genieten. Voor de liefhebbers zijn er ook talrijke boetiekjes waar de shoppers zich zeker kunnen uitleven.

Nieuw is dat we wat extra vrijdagwandelingen gaan organiseren. De wandelingen die ook voor niet leden toegankelijk zijn vertrekken steeds uit Aarschot of een deelgemeente. Tussenin zullen we ook regelmatig een wandeling organiseren die vertrekt in een buurgemeente.

In deze info  denken we al aan een wandelvakantie voor volgend jaar. De periode is ditmaal begin augustus in volle vakantieperiode. Bestemming Harrachov in Tsjechië. Het ondertussen al wat vertrouwde Intersoc is de organisator. Meer info hierover kan u verderop vinden. Voor de korte vakanties met het Hemelvaartweekend en het najaar hebben we nog geen bestemming. Misschien kunnen we wat inspiratie opdoen tijdens de wandelbeurs in Mechelen die de federatie organiseert. Deze beurs is gratis voor de leden van WSVLvzw, breng dus uw lidkaart mee. Allerlei standhouders bieden u informatie over alles wat met het wandelgebeuren te maken heeft.

Fons zw wTot slot nog even uw aandacht voor het prachtige initiatief dat Guido en Silke De Rijck al voor het 15de jaar nemen met de verkoop van de Azalea’s  plantjes ten voordele van Kom op tegen Kanker. Een 15 jarig jubileum dat wat extra verkoop verdient. Doen jullie ook mee? Zie dan achteraan.

Tot ergens onderweg.

Fons.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn