Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 21 juni 2019
Vrijdagwandelingen
Gelrode-Wezemaal-Gelrode
zondag, 23 juni 2019
Voettocht
Diest-Langdorp

Winterberg 2 tot 6 september 2018

Skischans WinterbergHet saldo zou u ondertussen al moeten betaald hebben. Wij hebben de verkenningen gedaan en kunnen u een mooi wandelprogramma aanbieden. Nog even herhalen dat we om 6.30 uur de valiezen laden en dan vertrekken naar hotel Hessenhof in het centrum van Winterberg.

Opgelet!! Speciale regeling voor de valiezen. Bij aankomst worden de valiezen uitgeladen en binnen in het hotel geplaatst. Het personeel zorgt er voor dat de valiezen op de juiste kamers terechtkomen nadat deze gepoetst zijn. U dient dus een label te voorzien met uw kamernummer op. Op de Begijntjestocht van 28 augustus kunnen we u medelen welke kamer u heeft. Kan u niet komen kan u ook een mailtje sturen na 26 augustus. Valiezen waar geen kamernummer op staat blijven gewoon staan tot u terugkomt van de wandeling en u mag ze dan zelf naar de kamer brengen. Er is een lift ?.

Na aankomst gaan we dadelijk aan tafel voor een laat ontbijt. Na het ontbijt vertrekken we voor onze eerste wandeling. De Rauchlochweg, een rondwandelweg in Winterberg van 11.5 of 8.5 km. Daarna kunnen we de sleutels(= kaart) van de kamer bekomen.

Op maandag maken we een stukje van de Winterberger Hochtour. Van Altastenberg tot de Hillestausee in Niederfeld. Ca 18 km of vertrek van uit Silbach. Dan is het nog 11 km tot aan de Hillestausee.  Dinsdag maken we kennis met de Rothaarsteig en wandelen we van Willingen naar ons hotel 20 km. De korte afstandswandelaars brengen eerst een bezoek aan de Ettelsberg in Willingen. Niet te voet, maar we laten ons naar boven voeren met een lift. Na het bezoek stappen we terug de bus op. We laten ons afzetten in Küstelberg en stappen 9 km over de Rothaarsteig naar ons hotel. Onderweg zoeken we de bron van Ruhr. De rivier die haar naam gaf aan het industrieel rijke Ruhrgebied. Aankomen doen alle afstanden over een gedeelte van het Schluchtenpfad vlak bij het centrum. Woensdag verkennen we terug de Rothaarsteig. Deze maal vertrekken we vanuit Schanze voor een wandeling van 19.5 km. Bij vertrek vanuit de Albrechtsparkplatz is het nog 14 km. Onderweg op de Kahler Asten met zijn weerstation en museum, houden we een drinkstop en kunnen we genieten van de mooie uitzichten. Van hier is het nog een 6-tal km en net voor Winterberg klimmen we nog even naar de springschans waar de Winterbergers zo fier op zijn.

Dan is het al de laatste dag. Na het laden van de valiezen maken we nog een korte wandeling naar het pittoreske plaatsje Elkeringhausen. 10 of 13 km. We drinken iets in Cafe Müller en keren dan via een ander gedeelte van de Schluchtensteig terug naar Winterberg. Om 14.00 uur worden we nog verwacht voor een warme schotel. Zonder fileproblemen zouden we dan omstreeks 20.00 uur in Aarschot moeten kunnen aankomen.

U kan eventueel een lunchpakket bekomen. Kost 9 euro. Beter kan u naar de verschillende bakkers in de buurt of naar het vlakbij gelegen grootwarenhuis Edeka waar u alles kan verkrijgen al dan niet belegd.

Zo bent u op de hoogte. Nu nog duimen voor droog weer!!!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn