Wsc - Langdorp vzw

4006

Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw wHet laatste pinguineke voor dit jaar. We gaan naar de winter toe. Momenteel nog niet veel van te merken. De bladeren aan de bomen hebben hun beste tijd gehad, dat wel. Maar de temperaturen. Half oktober, ons helpersfeest, 25° C !! Het zijn waarschijnlijk de laatste stuiptrekkingen. Toch kunnen we nu al zeggen “zo een zomer hebben we nog niet gehad”

Ons helpersfeest was wederom een geslaagde bijeenkomst. Negentig deelnemers konden genieten van het overheerlijke menu dat de mensen van Gasthof Ter Venne wederom voor ons klaargestoomd hadden. Het is daar al gezegd, maar ik wil het hier nog eens herhalen hoe dankbaar we zijn voor de grote schare medewerkers die er mee voor zorgen dat onze organisaties piekfijn in orde zijn. Bij deze aan ieder van u een dikke merci.

Sinds september zitten er twee mensen extra aan onze vergadertafel. Chris Braes en Annie van Ouytsel willen onze bestuursploeg komen versterken. Officieel kunnen ze pas aangesteld worden op de volgende algemene vergadering. Toch zullen ze vanaf nu hun steentje bijdragen en voor verjonging zorgen binnen het bestuur. Voor de geïnteresseerden er zijn nog plaatsen vrij. U bent meer dan welkom.

Ik wil tevens een oproep doen aan onze wandelaars met wat anciënniteit. U heeft waarschijnlijk al heel wat kilometers op de teller staan of u heeft al veel tochten gewandeld. Jaarlijks organiseert de federatie een viering voor die leden. Meer info hierover kan u vinden verderop in deze info. De viering gaat dit jaar door in de parochiezaal in Wezemaal. Misschien toch eens een gelegenheid om u op te geven als gevierde. Ik verwacht een seintje van jullie.

Momenteel zijn we aan het nadenken over het programma van volgend jaar. Er zijn niet alleen de tegenbezoeken, de regionale - of Vlaamse wandeldagen maar willen ook een aantal eigen organisaties toevoegen. Nog eens een bezoek aan het Nederlandse Stevensweert met de bijhorende maaltijden en de enthousiaste gidsen. Mogelijkheden genoeg daar in de Maasvlakte. Heeft u zelf al eens in een gebied gewandeld waarvan u dacht: hier is het de moeite om eens met de club te komen. Laat het ons weten.

2019 nadert met rassenschreden. We hebben nog een tweetal busreizen in kerstsfeer.
1 december is geen wandel maar een slenterreis. Slenteren over een van de grootste en mooiste kerstmarkten van Duitsland. Genieten van al dat lekkers en van de Duitse “Gemütlichkeit”.
15 december zijn het dan weer de kerststallen. Meer dan 100 kerststallen in de wijk Kiekenhaag in Stekene samen met de sfeervolle verlichting onderweg zorgen voor een heel andere beleving van de kerst.

Januari wordt dan weer een maand van de klassiekers. De Zottekestocht, Leuven -Aarschot en het hoogtepunt ons jaarlijks ledenfeest op zaterdag 26 januari. Ook deze keer zal “3 of us” aanwezig zijn.

Ondertussen zijn we bijna november. Traditioneel de maand dat we de overledenen herdenken. De afgelopen twee maanden moesten we afscheid nemen van drie van onze leden. Nog meer leden verloren een van hun ouders. Stappend door de afgevallen bladeren misschien eens het moment om te mijmeren over de eindigheid van het leven. Maar vooral denken aan al de mooie momenten die we in datzelfde leven kunnen beleven.

Geniet van wat nog komen gaat en tot ergens onderweg.
Fons

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn