Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 21 juni 2019
Vrijdagwandelingen
Gelrode-Wezemaal-Gelrode
zondag, 23 juni 2019
Voettocht
Diest-Langdorp

Zondag 9 december 2018

39ste Sinterklaastocht - Langdorp en Gijmel 

Sinterklaastocht 2018De traditionele afsluiter van het wandeljaar met als decor: bossen, heuvels, heerlijke panorama's en hopelijk een maagdelijke witte Demervallei. Je hebt een mooie keuze aan kronkelende, verrassende wandelpaadjes tussen Langdorp en Gijmel. Ook dit jaar kan je zowel in Langdorp als in Gijmel inschrijven. In Langdorp vertrek je vanuit de zaal Demervallei! 

Je kunt alle afstanden aanvatten in beide vertrekposten (met uitzondering van de 5 km). Bij niet te veel modder staat er ook een lus in het natuurgebied De Langdonken op het programma. Een heerlijk wandelgebied dat door velen gesmaakt wordt.

In Langdorp wordt er een lus door de weidse Demervallei gepland. Tussen deze lussen kan er naar hartenlust gecombineerd worden met kilometers en parcours. Gijmel, dat bij het Brabantse Aarschot behoort, bezit een typische Zuid Kempische omgeving. Stille dennenbossen met kronkelende paadjes spelen hier de hoofdrol.

In Langdorp kunnen we genieten van een meer open Hagelands landschap en een sterk meanderende  Demer die de vallei in twee verdeeld. Hopelijk kunnen de vroege wandelaars weer genieten van een mooie zonsopgang boven de Demervallei, misschien versierd met een laagje sneeuw. Zij die dit gemist hebben kunnen in de late namiddag genieten van een al even mooie zonsondergang.

De beide vertrekzalen zijn zeer ruim en gelden tevens ook als rustposten.

 

Afstanden: 5-8-12-15-20-25-30 km
Starten
tussen 07u30 en 15u00
  Startlocatie:
- Zaal Demervallei, Langdorpsesteenweg 319, 3201 Langdorp
- Parochiezaal Gijmel, Hombergstraat 2, 3201 Langdorp

 

Bekijk het plannetje van de start in Langdorp hier.

Bekijk het plannetje van de start in Gijmel hier.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn