Wsc - Langdorp vzw

4006

LIDGELD 2020

Op 1 oktober 2019 is een nieuw werkjaar begonnen, en dit betekent ook: vernieuwing van het lidmaatschap. De lidkaarten en ook de Walking in Belgium zijn pas op 7 november beschikbaar. Lidgeld vernieuwen kan dus maar vanaf woensdag 13 november.

Hoeveel kost het?
Een heel jaar lid zijn van de grootste wandelclub van Vlaams-Brabant, en tevens verzekerd tegen ongevallen op weg naar, tijdens, en op weg van een wandeltocht, kost 15,00 euro voor 1 persoon, 30 euro voor twee personen, en vanaf het derde lid van hetzelfde gezin bijkomend 10,00 euro per persoon.


 
De mutualiteiten betalen het lidgeld van een sportclub terug.
U hoeft dit jaar geen formulier of naamklevers  voor het ziekenfonds mee te brengen. Via de federatie beschikken we over een formulier dat voor ieder ziekenfonds geldig is. Samen met uw lidkaart ontvangt u zo’n ingevuld formulier.

Hoe uw lidgeld betalen?
Het liefst van al hebben wij dat het lidgeld in de hand betaald wordt: tijdens de openingsuren van het secretariaat of tijdens onze Sinterklaastocht), want dan kunnen wij u meteen uw nieuwe lidkaart meegeven, en uw gratis wandelkalender.  Maar betaling langs de bank kan natuurlijk ook op nr. BE10 1460 5347 2704  met vermelding “lidgeld 2020” .En namen van de leden.  Nieuwe leden melden zich echter bij de secretaris, met opgave van hun (officiële) voornaam, familienaam, adres, geboortedatum, rijksregisternummer en nationaliteit.
Bewijs van lidmaatschap
Als bewijs van betaling van uw lidgeld ontvangt u een nieuwe  lidkaart met de vermelding 2020  Wie in de hand betaalt (zie hierboven) ontvangt deze lidkaart onmiddellijk.  Wie langs de bank betaalt krijgt ze achterna gestuurd (doen wij niet zo graag, want dit vraagt bijkomend werk, en een postzegel, maar even goede vrienden!).

 

Een aanrader:
Betaal uw lidgeld ten laatste op 30 december. De huidige lidkaart is maar geldig tot 31 december 2019. Wanneer u gaat wandelen na die datum wordt u niet meer herkend als lid en moet u de inschrijfprijs van niet-leden betalen.

U ontvangt dan bovendien, per gezin, gratis de Walking in Belgium 2020.  Opgelet: deze kalender kan u zelf afhalen zolang hij beschikbaar is, hij wordt u niet opgestuurd!

 

Nieuwe lidkaart 2020

De belangrijkste wijziging is dat de lidkaart vanaf 2020 niet meer op gewoon papier afgedrukt wordt, maar een degelijke PVC-lidkaart geworden is. De keuze voor een hardere kaart was al langer een idee maar is versneld geworden door de problemen met de slechte kwaliteit van de huidige lidkaarten. Deze PVC-lidkaart dient 2 jaar gebruikt in plaats van nu elk jaar een nieuwe kaart. Uiteraard zal de kaart voor 2021 pas geldig zijn na betaling van het lidgeld voor 2021. De PVC-kaart is gekleefd op een adresdrager, een lidkaartbrief vergelijkbaar met wat we nu al kennen. Naast de PVC-lidkaart staan alle gegevens waarover we momenteel beschikken. Via de brief wordt aan de leden gevraagd om deze gegevens te controleren en eventuele wijzigingen of aanvullingen aan de club kenbaar te maken.
Hoe zien die PVC-kaarten er uit? De kaarten hebben de grootte van een gewone bankkaart. Daarop staat het clubnummer, de clubnaam, voor- en familienaam van het lid, het lidnummer en de barcode. Het adres staat niet meer op de lidkaart. Adreswijzigingen moeten nog wel doorgegeven worden aan de secretaris van de club.
Hoelang is de huidige lidkaart 2019 geldig? De lidkaart 2019 is geldig tot 31/12/2019! Wie dus volgend jaar in januari met zijn oude lidkaart (2019) gaat wandelen, zal geen ledenkorting meer krijgen. Uiteraard kunnen mensen nog hernieuwen in de loop van januari, februari, maart, … maar zolang ze niet hernieuwd hebben, worden ze aanzien als niet-lid.

Nieuw wandelboekje

Samen met de nieuwe lidkaart krijgt ieder lid ook een wandelboekje. Aan dit wandelboekje is een spaaractie gekoppeld. Wat houdt de actie in?
Het lid gaat wandelen en neemt dit wandelboekje mee. Na de wandeling wordt het wandelboekje afgestempeld door de organiserende club.
Opgelet!!! Enkel wandeltochten van WSVL worden aanvaard.
Na 15 tochten kan een regenponcho bekomen worden of men kan doorsparen tot 25 wandeltochten en een rugzak verkrijgen. Er dient dus een keuze gemaakt voor een gadget; het is niet zo dat men eerst spaart voor de 15 tochten om later door te gaan voor de 25. De leden kunnen beginnen met sparen vanaf ze het wandelboekje in hun bezit hebben, dus ook al in 2019. Dus hoe eerder men zijn lidgeld hernieuwt, hoe eerder men stempels kan verzamelen.
Waar en wanneer bekomt men het gadget?
De gadgets kunnen afgehaald worden op één van de onderstaande evenementen van Wandelsport Vlaanderen vzw. Men toont het wandelboekje en de pagina “ontvangst gadget” wordt afgestempeld. Het wandelboekje kan het lid behouden en men krijgt het gadget.

5 Regionale wandeldagen 2020
• Antwerpen Wandelt Antwerpen 29 maart 2020
• Oost-Vlaanderen Wandelt Herzele 3 mei 2020
• Vlaams- Brabant Wandelt Zaventem 10 mei 2020
• Limburg Wandelt Lummen 23 augustus 2020
• West-Vlaanderen Wandelt Ieper 12 december 2020
Vlaanderen Wandelt 2020 op zondag 26 april in Koksijde of Asse
Wandelbeurs 2020 op zaterdag 26 en zondag 27 september in Mechelen

Dit zijn de enige data en locaties waar het gadget af te halen is! Gadgets worden niet verstuurd en kunnen niet afgehaald worden op de federatie secretariaten.

 

Vermelden van rijksregisternummer.

Vanaf 2017 vraagt Sport Vlaanderen, het vroegere BLOSO, om ook het rijksregisternummer van de sporters te vermelden op de ledenlijsten van de sportfederaties. Immers als sporter mag je bij verschillende clubs binnen dezelfde  sport aansluiten. Naar subsidies toe kan er maar één keer subsidie toegekend worden per sporter. Dat kan alleen maar via het unieke rijksregisternummer. Bij de lidgeld vernieuwing hebben we dus uw rijksregisternummer nodig.
Het Rijksregisternummer kan u vinden op de ACHTERKANT van uw I.D. kaart en begint met uw geboortejaar.
Praktisch:
Bij het vernieuwen van je lidgeld kom je naar het secretariaat. In de kinderopvang liggen briefjes klaar.
Daarop vul je in :  je naam en voornaam, je rijksregister en eventueel je telefoonnummer en e-mail adres. Dit doe je voor iedereen waarvoor je een lidkaart komt halen.
In het secretariaat geef je dit briefje of briefjes af aan diegene die je lidkaart opzoekt. Je betaalt en je krijgt  je lidkaart  + de Walking per familie. Samen met uw lidkaart ontvangt u een ingevuld formulier, om uw inschrijvingsgeld terug te trekken via de ziekenkas.
Vanaf de Sinterklaastocht kan je dan ook  je 40 puntenkaart 2019 meenemen.
Alvast bedankt voor uw medewerking.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn