Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 21 juni 2019
Vrijdagwandelingen
Gelrode-Wezemaal-Gelrode
zondag, 23 juni 2019
Voettocht
Diest-Langdorp

Dinsdag 5 februari 2019Begijnendijk natuur

12de Begijntjestocht

Door de wisseling van twee weektochten schuift deze wandeling naar de wintermaand. Ook nu richten we onze schreden naar Baal.

De kortere afstanden blijven in Begijnendijk. Dwalen door het Bieheidebos. Een recreatiebos met vele onverharde paadjes. Verder gaan we naar het Kasteeltjesgoed en genieten van een afwisseling van vele veld- en boswegeltjes.

De 5 km. is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Door de ontsluiting van de vertrekzaal kunnen we wat nieuwe wegen ontdekken en een vernieuwd parcours aanbieden.

De grotere afstanden gaan langs de Putten en het natuurgebied Papendel, een drassig natuurgebied met zijn knuppelpad naar Baal centrum.
De 12/20/28 km. keren via de Balenberg met zijn Sven Nijs cyclingcenter, door een bos en het natuurgebied Roygaerden, terug naar de vertrekzaal in Begijnendijk.
De 20/28 km. maakt vanuit Baal nog een lus van ca. 9 km. Deze maal wandelen we door Parkheide, langs de Veldonkhoeve trekken we naar het Leibos en via Bruggeneinde en het tolhuis bereiken we terug de rustpost. Een afwisseling van verharde- en onverharde wegeltjes.

Startlocatie:

Parochiecentrum
Kerkstraat 3
3130 Begijnendijk
Vlaams-Brabant

Starten tussen 07u00 en 15u00

Afstanden:    5 km  -  8 km  - 12 km  -  16 km  -  20 km  -  28 km
    Minstens één parcours geschikt voor kinderwagens
    Minstens één parcours geschikt voor rolstoelen

Openbaar vervoer. NMBS stopplaats Begijnendijk op 1 km. van vertrek. De lijn: nr. 160 enkel in de ochtend -en avonduren.

Bekijk het plannetje van de startlocatie

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn