Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zondag, 25 augustus 2019
Stertocht
Stertocht Kampenhout
dinsdag, 27 augustus 2019
Clubwandeling
1e Molentocht - Wolfsdonk 

Zondag 3 maart 2019

45ste Mars der Zuiderkempen

Demer LangdorpTrofee Harten Vijf -WalkOn criterium
Een wandeldag zowel voor de genieters als de extra sportievelingen met zijn afstanden van 5-8-12-16-20-30-42 en 50km.
U bent welkom vanaf 06.00 tot 18.00 uur. Vertrekken kan tot 15.00 uur.
Traditioneel wordt de start gegeven in de vertrekken van het Sint-Jozefscollege gelegen aan de boorden van de Demer. De laatste Hagelandse heuvels zijn hier begroeid met dennenbossen, heide en vereenzaamde berken. Het gebied strekt zich noordelijk uit tot aan de Nete in Westerlo en oostwaarts tot aan de grens met Limburg. Het is bezaaid met kleine diverse natuurgebieden, in deze regio is onze Mars der Zuiderkempen ontstaan.

De kleinste afstanden wandelen tussen Aarschot en Langdorp waar zelfs voor de kortste afstand, die ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, een rust voorzien is. Daar er in Averbode geen rustpost beschikbaar was hebben we het parcours wat aangepast en pikken we nog een stukje Hageland mee.

Via de Aarschotse “Grecht” bereiken we Schoonhoven, we wandelen langs het kasteel van Schoonhoven en verkennen uitgebreid de trage wegen van het Rot. In Rillaar nemen we onze eerste rust.

Na rust vangen de liefhebbers van de 12 km de terugtocht naar Aarschot aan. Zij kunnen genieten van de mooie uitzichten over Rillaar en Aarschot, de rustige veldwegeltjes van Speelhoven en een verrassende Leiberg die ons even een Ardennengevoel bezorgt. Je mag nog even smullen van een prachtig uitzicht op Aarschot eer je via de markt en de Demer het eindstation bereikt.

De 20, 30, 42 en 52 km sporen verder door naar Langdorp. De Konijntjesberg en het natuurgebied Achter Schoonhoven kleuren deze doortocht. Het gebied bestaat hoofdzakelijk uit broekbossen, moerassen, akkers, hooilanden, struwelen en elzenbossen en maakt deel uit van een van de breedste valleien van België nl. De Demervallei. In Langdorp is er een pauze voorzien. Na rust maakt de 20 km een ommetje en keert dan via de bossen van de Doornberg terug naar Aarschot.

De 30, 42 en 50 Stomen door naar Wolfsdonk. De vallei van de Laak en Demer zorgen voortdurend voor prachtige vergezichten en rustgevende momenten. Bij het verlaten van de vallei bevinden we ons in de Zuiderkempen, de droge zandgronden zijn hier begroeid met dennen, berk en heide. In Wolfsdonk, een rustig dorpje gelegen op de grens van Hageland en Zuiderkempen, rusten we.

De 50 km maakt hier nog een mooie lus richting Averbode en keren via de Rodeberg terug naar Wolfsdonk. De terugtocht naar Aarschot verloopt hoofdzakelijk via de misterieuze paadjes van het Kabouterland en Molenheide. Ongetwijfeld ga je de Heimolen op je weg vinden en even verder een herdenkingssteen. Deze steen doet ons terug denken aan de vreselijke moorden die hier gebeurd zijn in de tweede wereldoorlog.

Na de rust in Langdorp mogen de 42 en 50 km zich opmaken voor een onverharde terugtocht naar Rillaar, de Rommelaar en Demer staan hier borg voor. De laatste km maken we rond in Haterbeek en Speelhoven en eindigen doen we met de Leiberg en een mooi zicht op de stad Aarschot.

In en rond de startplaats kan je een stand vinden van het WalkOn criterium in het gezelschap van de “Mooimakers”. De mooimakers is een vereniging die zich inzet tegen het zwerfvuil. Zowel preventief als daadwerkelijk opruimen van zwerfvuil. Het WalkOn criterium staat dit jaar in het teken van het milieu. Samen met de “Mooimakers” zorgen de wandelaars voor wandelparcoursen zonder zwerfvuil.

Afstanden:  5-8-12-16-20-30-42 en 50km.
Vertrek: U bent welkom vanaf 06.00 tot 18.00 uur. Vertrekken kan tot 15.00 uur.
Start:  Sint-Jozefscollege, Bekaflaan 65, 3200 Aarschot

Meer info: - 016/698651 - 0473/972434    

Bekijk hier het plannetje van de start in het Sint-Jozefscollege Bekaf

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn