Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zondag, 25 augustus 2019
Stertocht
Stertocht Kampenhout
dinsdag, 27 augustus 2019
Clubwandeling
1e Molentocht - Wolfsdonk 

Zaterdag 13 april 2019

Panoramatocht te Gelrode16de Panorama

Vertrekken doen we traditioneel vanuit de parochiezaal van Gelrode waar we kunnen kiezen uit 4-8-12-16-20 en 30 km.
De kortste afstand is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en laveert door de straten van Gelrode centrum.

De 8 km wandelaars hebben de keuze: ze maken een lus, zonder rust, naar de Eikelberg. Genietend van het mooie uitzicht dalen we af langs de grot, flirtend langs de turfputten wandelen we naar Zallaken, het verste punt. Terugkeren doen we door een stukje privé bos om dan door de, hopelijk bloeiende, fruitboomgaarden en de Moedermolen de vertrekzaal te bereiken.

Zij die liever een rustpunt hebben onderweg nemen de lus naar Nieuwrode. Door verharde- en onverharde holle wegen trekken we naar het Rot. Even verder wandelen we over de Kraterberg met zijn mooi uitzicht op de dorpskern van Nieuwrode. We dalen af naar het centrum waar we kunnen genieten van een verfrissend biertje of misschien eens van oma’s vers gemaakte soep. Na een verkwikkende rust klimmen we terug de Kratenberg op en wandelen we langs de kortste weg naar de vertrekzaal.

Kasteel van HorstDe 12 km stappers maken in het eerste gedeelte een ommetje langs ‘s-Hertogenheide vooraleer bij de 8 km wandelaars aan te sluiten. Terugkeren doen we langs het Rot en de Hondsheuvel met zijn hondenkerkhof. Op de terugweg doen zij net voor Gelrode een ommetje door ‘s-Hertogenheide.

De lange afstandswandelaar trekken  deze maal naar het beroemde kasteel van Horst. Gebrek aan financiën om de renovatie te betalen zorgen er voor dat het kasteel stilaan in verval geraakt.

De natuur in de omgeving is aan het ontwaken en laat zich dan weer wel van zijn mooiste kant zien. Deze lus loopt dan ook vrijwel volledig door de natuurgebieden rondom het kasteel.

Alle afstanden keren samen terug richting Gelrode. Hier kan je nog genieten van vers gebakken pannenkoeken met een heerlijk geurende koffie. Voor de bierliefhebbers: de dranken staan koel.
Wij wensen u een fijne wandeling.

Afstanden: 4-8-12-16-20 en 30 km.
Starten: Tussen 07u00 en 15u00
Vertrekplaats: Parochiezaal Gelrode, Rillaarsebaan 134,  3200 Gelrode

Minstens één parcours geschikt voor rolstoelen.

Bekijk het plannetje van de start in Gelrode.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn