Wsc - Langdorp vzw

4006

Mijmeringen van de voorzitter.Fons zw w

We zijn donderdagavond voor onze Panoramatocht. De weersvoorspellingen beloven een koude maar droge dag. Betere vooruitzichten dan met onze Mars Der Zuiderkempen. Een druilige voormiddag zorgde er voor dat het aantal deelnemers niet boven de 1700 geraakte. Uiteindelijk wel een mooi resultaat. Zij die aanwezig waren hadden veel lof over de puike organisatie. Verderop in deze info kan u een mail vinden van een clublid. Deze mail kan ik alleen maar beamen. Aan ieder van u, een dikke merci voor uw hulp.

Die mail doet me er aan herinneren om een oproep te doen aan u allen om ook eens achter uw pc te kruipen en een verslagje te schrijven van een wandeling, clubuitstap, clubwandeling, of iets anders dat met de wandelsport te maken heeft. Zo’n verslagje geeft een andere dimensie aan ons clubblad. Ik denk nu bijvoorbeeld aan onze narcissenwandeling in Monschau. Hoe hebt u deze uitstap beleefd. Voor taalfouten hoeft u niet bang te zijn. Enkele mensen lezen de teksten na en zetten de t,d en dt wel op de juiste plaats. Gelukkig lezen ze ook mijn teksten na! Trouwens verbeteraars bedankd.(Fons, het is wel met een t ) ?

 De volgende twee maanden hebben we weer heel wat op het programma staan. Eind april is er nog de busreis naar De Vlaamse Wandeldag in Puurs. Drie weken later trekken we naar het noorden van het land waar de Bosgeuzen hun Consciencetocht organiseren. Zij beloven een wandeling over onverharde wegen. Aan ons om dat te gaan ontdekken (en een verslagje over te schrijven). De meerdaagse wandelreis naar Boppard is volzet. Half juni trekken we naar de Nederlandse Maasvallei. Stevensweert is ons ondertussen al bekend. Onze gidsen zorgen deze maal voor een wandeling in lijn. Dat geeft de mogelijkheid om een heel ander gedeelte van de vallei te ontdekken. Ze hebben zelfs de mogelijkheid voorzien dat ook Anni met de rolstoel de 11 km kan wandelen. Vermits er maar twee gidsen zijn is er geen kortere wandeling voorzien. Ontbijten en avondeten kunnen we nuttigen bij Int Bookx. Nu nog duimen voor goed wandelweer.

Tot zover de busuitstappen. Naast de traditionele vrijdagwandelingen is er ook nog onze wandeling naar Scherpenheuvel en van Diest naar Langdorp deze keer. We ondervonden dat er steeds minder interesse was om dat laatste stukje langs de Demer te bewandelen. Vandaar dat we het ook weggelaten hebben en een stukje meer door de bossen zullen wandelen.

U heeft het waarschijnlijk al wel gemerkt. Dit jaar is het inschrijfgeld niet overal hetzelfde. Dat geeft soms wat discussies aan de inschrijftafel. Eigenlijk zou je telkens in de Walking moeten kijken welke inschrijfprijs er gevraagd wordt. Deze situatie zal zich enkel dit jaar voordoen. Vanaf volgend jaar wordt de prijs terug eenvormig. Al zal het dan wel 1.50 euro zijn voor leden van een wandelclub. Niet-leden betalen vanaf 2020 2 euro. Nog meer prijsverhogingen. Het lidgeld wordt vanaf volgend jaar met 2 euro per persoon verhoogd.

Dat is allemaal nog toekomst. Laat ons eerst genieten, wandelend door de ontluikende natuur. De lange juni avonden; al dan niet met een barbecue. De zon in zijn volle glorie en af en toe, liefst ’s nachts, een malse regenbui zodat de gazon en de moestuin er weer netjes bijliggen.

Geniet ervan en tot ergens onderweg.

Fons

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn