Wsc - Langdorp vzw

4006

Zaterdag 15 juni 2019

Busreis naar Stevensweert NL

Stevensweert

Na het succes van twee jaar terug en op veler verzoek rijden we terug naar Stevensweert in Nederlands Limburg. Eigenlijk maar net over de grens.
Stevensweert ligt samen met Ohé en Laak op een eiland dat door twee (voormalige) armen van de rivier de Maas gevormd wordt, het "Eiland in de Maas". De hoofdstroom van de rivier, waaraan Stevensweert ligt, vormt hier de natuurlijke markering van de grens met België en wordt daarom ook wel Grensmaas genoemd. De andere arm is de Oude Maas. Tegenwoordig is dat eiland niet alleen door de Oude Maas, maar ook door het Julianakanaal, min of meer afgesloten van het vasteland; al zijn er bruggen.

Ten noorden en ten oosten van Stevensweert zijn er bovendien in de tweede helft van de 20e eeuw plassen ontstaan ten gevolge van grindwinning. Het is langs deze plassen en de vele natuurgebieden er rondom dat we zullen wandelen.

’s Ochtends  worden we verwacht in Int Brookx . Een restaurant midden tussen de Maasplassen nabij de jachthaven van Stevensweert. Er staat ons een broodjesmaaltijd te wachten. Hier maken we ook kennis met onze gidsen . De heer en Mevrouw  John Teunissen - Nathalie Didden.

Nathalie is werkzaam in het kantoor van WSVL te Hasselt en dus goed op de hoogte van het wandelgebeuren. We laten ons dan ook verrassen door wat zij ons daar te bieden hebben.
Schijnbaar hebben ze voor ons twee wandelingen in lijn in petto. Als dat zo is stappen we na het ontbijt terug op de bus naar het vertrek van de wandeling van een kleine 20 km of eentje van ca 11 km. Ook nu weer is er ergens halfweg een rust voorzien waar we eventueel onze meegebrachte boterhammen kunnen verorberen of voor de liefhebbers een soepje of een broodje met een streekprodukt (Boerensjonk).  Dit laatste te bestellen bij de heenreis op de bus.

Er zijn maar 2 gidsen  er is dan ook geen kortere wandeling voorzien.
Het einde van de wandeling is voorzien op het eilandje waar Int Brookx en onze bus terug op ons wachten. Hier wacht ons nog een avondmaaltijd.

Het menu: Tomatensoep, Varkenshaasje, champignonroomsaus met warme en koude groenten + frietjes à volonté. Nagerecht is ijs met warme krieken en slagroom. Dranken zijn niet inbegrepen.

Omstreeks 19.00 uur nemen we afscheid van onze gidsen. Aankomst in Aarschot is dan voorzien om 20.15 uur. Dit alles kunnen wij u aanbieden voor slechts 30 euro per persoon.
Interesse? Schrijf dan zo snel mogelijk in. Mocht er veel belangstelling zijn, we gaan ons beperken tot maximum 2 bussen.

Vertrek parking Demervallei 07.30 uur. Terug omstreeks 20.15 uur. Inschrijven doe je door 30 euro te storten op rekening BE10 1460 5347 2704 met vermelding Stevensweert. Het bedrag moet voor 4 juni  op onze rekening staan.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn