Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zaterdag, 19 oktober 2019
Clubwandeling
15de Tienbundertocht
vrijdag, 25 oktober 2019
Vrijdagwandelingen
Gijmel-Langdorp-Gijmel

Zondag 21 juli 2019

Busreis naar Bassevelde kasteel ter leyen 2

We trekken op tegenbezoek naar de wandelclub De Trekvogels Boekhoute vzw. We nemen deel aan de 21e “Twee Landentocht” . Vertrekken doen ze vanuit de voetbalkantine “ De Klauwaarts” in Bassevelde.

Verschillende afstanden waaruit we kunnen kiezen zijn, 6-12-18-24 en 32 km. 

Bassevelde is een deelgemeente van Assenede en ligt in het noorden van het Meetjesland, vlak bij het Nederlandse Zeeland. Veel bossen zoals wij ze kennen moeten we niet verwachten. De wandeling verloopt grotendeels over de landelijke wegen door de natuur, polders en dijken met lange bomenrijen.

De langere afstanden flirten met de Nederlandse grens en wandelen door het gehucht Landsdijk of ’s Gravenjansdijk.  De vele dijken zijn nog een overblijfsel van de periode dat Zeeland nog overspoeld werd door de Noordzee. Onderweg zien we ook enkele “wielen”. Nu ziet het eruit zoals een vijvertje. De put van de vijver is ontstaan door een dijkbreuk. Het water stroomt dan met grote snelheid naar beneden en vormt daar dan een put. Het “Wiel” of “Kolk” .

Verder wordt het voor ons een ontdekkingstocht door een voor ons minder bekende streek.Voor elke afstand is er een rustpost voorzien. Zij zijn met een volle bus op de Vlaamse Wandeldag geweest. Nu is het aan ons om met een grote delegatie naar het Meetjesland af te zakken.

 

Vertrek parking Demervallei 08.00 uur. Terug omstreeks 17.00 uur. Inschrijven doe je door 7 euro te storten op rekening BE10 1460 5347 2704 met vermelding  Bassevelde en de naam van de deelnemers. Het bedrag moet voor 12 juli op onze rekening staan.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn