Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 24 januari 2020
Vrijdagwandelingen
Wolfsdonk-Blauwberg-Wolfsdonk
zaterdag, 25 januari 2020
Algemene Vergadering
Ledenfeest
zondag, 26 januari 2020
Stertocht
Stertocht Schriek
zondag, 02 februari 2020
Stertocht
Stertocht Tielt- Winge
dinsdag, 04 februari 2020
Clubwandeling
Begijntjestocht
vrijdag, 07 februari 2020
Vrijdagwandelingen
Langdorp-Wolfsdonk-Langdorp
zaterdag, 15 februari 2020
Stertocht
Stertocht Linkhout (H5)
vrijdag, 21 februari 2020
Vrijdagwandelingen
Aarschot-Rillaar-Aarschot

Zaterdag 19 oktober 2019

15de Tienbundertocht

Vanuit het Brabantse Rillaar (Rietlaer), wat plaats aan het riet betekent, en bevolkt door een 5000 tal inwoners, starten wij dit jaar ook weer met onze Tienbundertocht. We zijn het weekend van de trage wegen. Die wegen  zullen dan zeker niet ontbreken op de diverse parcoursen.  Tienbunder

De 12 km bezoekt via het Rot en de Biezenhuiskes  het landelijk gehucht Bergvijver. Hier in de schaduw van de kapel van O.-L.-V. van Zeven Smarten, zal je hartelijk ontvangen worden door een schare enthousiaste pinguĂŻnmedewerkers die je graag aan de nodige drank of een hartelijk hapje helpen. Je hebt hier ongeveer 6 km op de stappenteller staan. Het wandeltraject naar Bergvijver bestaat hoofdzakelijk uit rustige landelijke wegen en daar waar mogelijk, is gekozen voor onverharde wegen. Vele paadjes zijn nieuw en zorgen voor een aangename verfrissing van het parcours.

De wandelaars die liever wat minder kilometers doen, kunnen op deze lus de afslag van 5 of 8 km nemen en rustig de tijd nemen om van de mooie postkaartzichten op Rillaar te genieten.

In Bergvijver maken de Ultra Hikers nog wat km bij. Zij kunnen genieten van een lus die werkelijk alle aspecten bezit van een perfecte wandeling. Uiteraard moest het traject zoveel mogelijk verkeersvrij zijn, voldoende rust en natuur bevatten met af en toe wat klim - en daalwerk. Maar ook de nodige culturele aspecten zijn niet vergeten.

Zo bezoeken we met deze lus een paar mooie plaatsjes in het stadsgedeelte van Aarschot. We verlaten via een smal trappenpad Aarschot en klimmen naar een hoogte van 40 meter, van hieruit kunnen we nog een laatste blik op Aarschot werpen eer we terug onze controlepost in Bergvijver bereiken. Op de terugweg naar Rillaar brengen we nog een bezoek aan het groene gehucht Speelhoven. Een mooi natuurgebied en landelijke wegen kleuren deze passage. Even later bereiken we Rillaar. Uiteraard mag je weer genieten van het mooie postkaartzicht op Rillaar voor je de startzaal bereikt.

In Rillaar voorzien we ook een lus van 9 km. Met deze lus trek je naar de oorsprong van deze wandeling, nl. "de Tienbunder". De Tienbunder is een heuvelrug ontstaan in de Diestiaanse tijd en bestaat hoofdzakelijk uit ijzerzandsteen. Deze stenen werden vroeger gedolven en men bouwde er huizen en kerken mee. Een landheer heeft destijds de heuvelrug beplant met in - en uitheemse bomen zodat wij nu kunnen genieten van deze unieke fauna en flora. Thans is de Tienbunder in beheer door Natuurpunt en alzo geniet dit gebied van een zekere bescherming tegen versnippering en privatisering.

Bij het binnenlopen zorgen wij natuurlijk weer voor heerlijke uitzichten op Rillaar.
We nodigen alle wandelaars uit om mee te genieten van dit heerlijk wandelsnoepje.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn