Wsc - Langdorp vzw

4006

Zondag 8 december 2019

40 ste Sinterklaastocht - Langdorp en GijmelSinterklaas op wandel

Met veel plezier organiseren we dit jaar voor de 40ste keer onze Sinterklaastocht.
De traditionele afsluiter van het wandeljaar met als decor: bossen, heuvels, heerlijke panorama's en hopelijk een maagdelijke witte demervallei. Je hebt een mooie keuze aan kronkelende, verrassende wandelpaadjes tussen Langdorp en Gijmel.

Ook dit jaar kan je zowel in Langdorp als in Gijmel inschrijven voor een tocht van 5-8-12-15-20-25 en 30 km.
Zowel in Gijmel als in Langdorp is er een korte goed begaanbare wandeling, zonder controle, van 4 à 5 km voorzien.

Alle andere afstanden, uitgezonderd de 4 en 5 km, kunnen minstens één maal genieten van een goed verzorgde controlepost. In Langdorp vertrek je niet vanuit de parochiezaal maar vanuit zaal Demervallei! Parkeren kan nog wel aan de parochiezaal. Je kunt alle afstanden aanvatten in beide vertrekposten.

Bij niet te veel modder staat er ook een lus in het natuurgebied De Langdonken op het programma. Een heerlijk wandelgebied dat door velen gesmaakt wordt. In Langdorp wordt er een lus door de weidse Demervallei gepland. Tussen deze lussen kan er naar hartenlust gecombineerd worden met kilometers en parcours.

Gijmel, dat bij het Brabantse Aarschot behoort, bezit een typische Zuidkempische omgeving. Stille dennenbossen met kronkelende paadjes spelen hier de hoofdrol.

In Langdorp kunnen we genieten van een meer open Hagelands landschap en een sterk meanderende Demer die de vallei in twee verdeeld. Hopelijk kunnen de vroege wandelaars weer genieten van een mooie zonsopgang boven de Demervallei, misschien versierd met een laagje sneeuw. Zij die dit gemist hebben kunnen in de late namiddag genieten van een al even mooie zonsondergang.

De beide vertrekzalen zijn zeer ruim en gelden tevens ook als rustposten.

 

Afstanden: 5-8-12-15-20-25-30 km
Starten
tussen 07u30 en 15u00
Startlocatie:
- Zaal Demervallei, Langdorpsesteenweg 319, 3201 Langdorp
- Parochiezaal Gijmel, Hombergstraat 2, 3201 Langdorp

 

Bekijk het plannetje van de start in Langdorp hier.

Bekijk het plannetje van de start in Gijmel hier.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn