Wsc - Langdorp vzw

4006

Van donderdag 21 mei tot zondag 24 mei 2020

MoezelweekendErnst

Deze maal terug naar de Moezel meer bepaald het dorpje Ernst.
Ernst :Oude vakwerkhuizen en grote kerk. Het wijndorp Ernst ligt ongeveer 5 kilometer van het beroemde en drukke Cochem. Het ligt op linkeroever van de Moezel en strekt zich over een volle kilometer uit. Het dorp wordt gedomineerd door de grote kerk, de Pfarrkirche St. Salvator die gebouwd werd in het midden van de 19e eeuw.

Net als zoveel dorpen langs de Moezel is de wijnbouw de hoofdactiviteit van de bewoners. Dit gebeurt hoofdzakelijk op de grote Valwiger Berg aan de andere kant van de Moezel. De Ernster Winster, die het grootste deel van deze berg in bezit hebben, leveren een voortreffelijke wijn af.

Tot zover een korte beschrijving van het dorp. Het nabij gelegen stadje Cochem is wel door iedereen gekend en zal in een van de wandelingen bezocht worden. Zeker op het programma is de wandeling van de Wilde Endert. Een wandeling vanuit Ulmen naar Cochem langs het riviertje de Endert. Zie hiernaast. Deze wandeling werd in 2019 uitgeroepen tot de mooiste wandeling van Duitsland. Verdere info over mogelijke wandelingen krijgt u in het voorjaar na de verkenningen.

We verblijven in hotel Pollmanns. www.hotel-pollmanns.de Moselstrasse 53 56814 Ernst bei Cochem is het adres. Een vrij groot hotel met ca 80 kamers vlak bij de Moezel gelegen. We verblijven in half pension. Ontbijt bij aankomst en een middagmaal op zondag inbegrepen. Er is een gastenkaart voorzien met gratis openbaar vervoer. De shoppers kunnen makkelijk naar Cochem.

Busvervoer inbegrepen kost deze reis 250 Euro p.p. in een tweepersoonskamer. 287.5 Euro voor een eenpersoonskamer. Er zijn 22 dubbel en 6 enkelkamers voorzien. In de bus kunnen eventueel meer mensen mee. Er moet dan nog wel plaats zijn in het hotel. Schrijf daarom zo snel mogelijk in door storting van 100 Euro per persoon op rekening nr BE38 9731 8049 1772 van WSC Langdorp met vermelding Ernst Uiterste datum van inschrijving is 1 maart 2020.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn