Wsc - Langdorp vzw

4006

Mijmeringen van de voorzitter.Fons zw w

2019 loopt op zijn einde. Tijd voor een korte terugblik maar vooral een blik naar de toekomst.

Het aantal deelnemers op onze tochten was ook nu weer sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De Sinterklaaswandeling had voor het derde jaar op rij af te rekenen met barre weersomstandigheden. Regen en wind hielden vele wandelaars thuis. De eerste Molentocht verliep dan weer in tropische temperaturen. Een extra dank u wel aan de buitenwerkers: afpijlers en parkeerwachters om in deze omstandigheden trouw hun taak te vervullen.

De busreizen waren dan weer minder bemand. Hier zullen we de oorzaak moeten zoeken in het overaanbod en de niet altijd zo interessante bestemmingen. We hebben getracht daar in 2020 rekening mee te houden. Verder bieden we volgend jaar weer drie meerdaagse reizen aan en een 8 tal busreizen naar diverse bestemmingen in binnen-en buitenland. Al dan niet zelf georganiseerd. We hebben  nog de vrijdagwandelingen en onze 8 organisaties meer dan werk genoeg dus voor de bestuursleden en de schare helpers. Bij deze doe ik nogmaals een oproep om onze bestuursploeg te komen versterken. Het is, voor ons, geen probleem dat u nog moet werken. 5 van de organisaties zijn in het weekend. Chris onze parcours verantwoordelijk heeft zeker dringend nog wat nood aan mensen die zich willen bezig houden met het parcours. Bij interesse, geef maar een seintje. Dit leidt zeker niet tot enige verplichting.

Het afgelopen jaar is men ook begonnen met het scannen. Hierdoor verlopen in het algemeen de inschrijvingen wat vlotter. Het scannen heeft ook het voordeel dat er allerlei statistieken kunnen opgemaakt worden over het wandelgedrag van de leden. Wie waar gaat wandelen blijft anoniem. Wel de aantallen zijn bekend. Zo stellen we vast dat er van onze 640 leden er meer dan honderd nog niet gescand zijn dit jaar. De overige halen een gemiddelde scanning van 20 tochten per jaar. Wat zeker niet wil zeggen dat ze niet wandelen. Immers enkel de wandeltochten van WSVL worden geregistreerd op huidig ogenblik.

In 2020 worden de inschrijfprijzen voor leden terug eenvormig. Er zal steeds 1.50 euro gevraagd worden. Niet-leden varieert nog van 2 tot 2.50 Euro. Ook kinderen onder de 12 jaar mogen niet overal gratis wandelen. Dit hangt af van de kindvriendelijkheid van de organiserende club.

Januari hebben we enkele traditionele organisaties. 20ste Zottekestocht, 16de Leuven -Aarschot en het 42ste  ledenfeest. Ik nodig jullie dan ook uit om mee te komen genieten van deze tradities. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met andere leden van de club tijdens het wandelen of bij een drankje.

Happy new year 2020

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn