Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zondag, 02 februari 2020
Stertocht
Stertocht Tielt- Winge
dinsdag, 04 februari 2020
Clubwandeling
Begijntjestocht
vrijdag, 07 februari 2020
Vrijdagwandelingen
Langdorp-Wolfsdonk-Langdorp
zaterdag, 15 februari 2020
Stertocht
Stertocht Linkhout (H5)
vrijdag, 21 februari 2020
Vrijdagwandelingen
Aarschot-Rillaar-Aarschot
zondag, 23 februari 2020
Busuitstap
Busreis Berneau

Dinsdag 4 februari 2020hof ter laken in booischot

Begijntjestocht

De winter in volle glorie. Nog vlug een mooie wandeling meepikken? Dit jaar wandelen we naar de buurgemeente Booischot. Voor de korte afstanden blijven De Roygaarden en het Bieheidebos  de hoofdschotel. De 8-en 28 km aangevuld met : De Raam en het natuurgebied de Paependel.

De grotere afstanden gaan via het Pannenhof en de Strooiselhoeve naar de provincie Antwerpen. Langs de Peerdsdonken bereiken we de rust in Booischot. Op de terugweg wandelen we langs de renbaan in het rustgebied “De Lichten”. Met wat geluk staan de bosanemonen reeds in bloei. Via de NMBS stopplaats van Booischot bereiken we al snel het Bieheidebos van waar uit we samen met de andere afstanden de aankomst bereiken.

De grotere afstanden maken in Booischot nog een lus langs het Hof ter Laken met zijn middeleeuws kasteeldomein en zijn 30 ha groot park. Samen met de meanderende  Nete, de Palieterhoeve en de Heerenbossen  vormt deze lus een aaneenschakeling  van verbazende wandeluitzichten.

We nodigen  u uit om te komen genieten van een  afwisseling van  kleine en grotere natuurgebieden verbonden door bos- en veldwegen waarbij het domein van koning auto zo veel mogelijk wordt vermeden.  

Zoals steeds wordt u op de vertrek-en rustzaal verwend met oma’s huisbereide soep. Deze soep wordt bereid met verse groentjes. De nodige dranken en als toetje zijn er pannenkoeken in de vertrekzaal. Voor de liefhebbers van pannenkoeken vraag zeker uw spaarkaart. Drie van de vijf weektochten meewandelen geven u recht op een portie gratis pannenkoeken..

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn