Wsc - Langdorp vzw

4006

 Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw wHet is me wat met dat coronavirus. Het is een blijver. We zullen er nog geruime tijd last van hebben. Hier gaat alles goed. Tot nu toe nog geen problemen gehad, evenmin in de familie. Voor zover ik weet geldt dat ook voor alle bestuursleden. Hopelijk is dat bij jullie ook zo.

De wandelingen zijn nog afgeschaft tot 31 juli. Mogelijk komt er dan een beperkte opstart. Met voorinschrijving, beperkte catering en beperkt aantal deelnemers en kilometers. Zoals de meeste clubs gaan we daar nog niet aan meedoen. We hebben onze Molentocht van eind augustus dan ook afgelast.

Vanaf september zouden er terug massaevenementen mogen doorgaan. We gaan afwachten of dat werkelijk zo is en op welke manier de wandeltochten dan zullen kunnen doorgaan. Als alles een beetje normaal gaat kunnen we de Tienbundertocht wel terug organiseren. Op voorwaarde dat er voldoende helpers willen meewerken natuurlijk.

De twee volgende busreizen, Houffalize en Zeeland gaan ook nog niet door. De reis naar Flims zou wel doorgaan. Verdere info krijgen de deelnemers van Intersoc.

Het secretariaat is nog gesloten . De Algemene Vergadering gaat dit jaar niet door. In de plaats daarvan zullen de vaste leden een mailtje of een brief krijgen waarin gevraagd wordt het financieel verslag, de begroting en de kwijting voor de bestuurders kwijt te schelden. De verkiezing stellen we gewoon een jaartje uit. Als er nieuwe bestuursleden willen bijkomen worden zij gewoon gecoöpteerd  en worden zij volgend jaar officieel verkozen. Wij zijn inderdaad nog steeds op zoek naar nieuwe bestuursleden, zeker nu Paul en José besloten hebben om te stoppen als bestuurslid. Zij naderen halfweg de zeventig en zitten dus volop in de risicogroep. Zij zagen het niet meer zitten in deze coronaperiode nog verder te doen. Wij danken hen heel hartelijk voor de vele jaren dat ze mee aan het roer gestaan hebben. We zoeken nog een gelegenheid om hen uitvoerig te bedanken als bestuursleden. Ik hoop in de toekomst nog wel eens beroep te kunnen doen als medewerkers.

Als je op facebook kijkt zie je dat wel wat clubs een parcours, voor een bepaalde tijd,  uitpijlen voor hun leden. Die uitpijling moet dan weer aangevraagd worden aan de overheid. Door de verspreiding op facebook komen andere wandelaars daar ook op af. Zodat u zondags toch eens kunt gaan wandelen. Wij hebben voor jullie ook enkele wandelingen samengesteld. We zitten hier in een streek waar er voldoende knooppunten zijn. We moeten dus niet uitpijlen maar gewoon de knooppunten vermelden. Verderop vindt u enkele voorbeelden die u ten alle tijden kunt doen.

Ook de datums voor onze organisaties in 2021 hebben we al moeten doorgeven. We organiseren volgend jaar nog 7 tochten. De tocht eind augustus hebben we weggelaten zodat er een beetje een rustperiode is tussen de tochten. We hebben de molentocht verschoven naar april. De Panoramatocht valt dan weg.

De zomervakantie komt er aan. Zij die op reis gaan geniet ervan. Zij die dit jaar thuis blijven: geniet van uw tuin en van de mooie omgeving die we hier hebben. Hopelijk blijven jullie allemaal gezond.

Tot later.

Fons

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn