Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

maandag, 28 juni 2021
Algemene Vergadering
Jaarlijkse Algemene Vergadering 2021
zondag, 11 juli 2021
Clubwandeling
Zomertocht Gelrode

Netetocht vijverDonderdag 20 mei 2021

Netetocht

Hopelijk krijgen we toelating om deze tocht te organiseren. Het zal een tocht worden zonder catering enkel inschrijving en afstempeling. We voorzien 3 lussen.

Eentje van ca 5 km rondom Herselt. Meestal verhard.

Een tweede trekt naar Zoerle -Parwijs. We trekken door de Vallei van de Grote Nete via de Stippelberg. Terugkeren doen we via een knuppelpad door het Asbroek. Deze lus is 10 km lang.

De derde lus gaat via het Goor -Asbroek naar het Hof ter Borght.

Hof ter Borght

Engels kasteelpark

Het kasteeldomein van Hof ter Borght ontstond in de late 18de eeuw. Het kasteel is gebouwd als classicistisch landhuis met een prachtige orangerie, druivenserre, koetshuis en volière. Achter deze beschermde monumenten ligt een al even prachtig kasteelpark. De centrale vijver is aangekleed met een eendenkooi, een eeuwenoud bruggetje in Engelse stijl en een paviljoentje. Rondom de vijver liggen graspartijen en waardevolle bossen met eeuwenoude bomen en een verborgen ijskelder. De ligging naast de mooi meanderende Grote Nete, aan de rand van het Merodegebied, maakt het plaatje compleet. 

 

Rol van Kempens Landschap 

Het kasteel en het park van Hof ter Borght zijn eigendom van de Luxemburgse firma Immobilière Beaumont, die er in de toekomst een hotel wil starten. vzw Kempens Landschap nam samen met de gemeente Hulshout in maart 2016 het kasteelpark in erfpacht voor een termijn van 54 jaar. Sindsdien werkten ze reeds heel wat achterstallig beheer weg. Sinds 2020 is het park ook langs de Netedijk toegankelijk over een nieuw aangelegd vlonderpad. In het beheerplan voor Hof ter Borght is de toekomstvisie voor het domein voor de komende 20 jaar opgetekend. Stap voor stap wordt het park zo opgewaardeerd. In 2020 wordt de brug van de centrale vijver gerestaureerd. 

Nadat we het kasteel bezocht hebben keren we via de Nete en Asbroek weer terug naar de zaal. Deze lus is 11 km lang. Je kan hem inkorten tot 7 km.  Je blijft dan in het Goor – Asbroek.

Voor deze derde lus is het noodzakelijk goede wandelschoenen te voorzien. Op sommige plaatsen is het nogal drassig.

Startlocatie:
Voetbalkantine De Vrijheid, Asbroek 3, 2230 Herselt

Starten tussen 07u00 en 15u00

Bekijk hier het plannetje van de start in Herselt

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn