Wsc - Langdorp vzw

4006

Mijmeringen van de voorzitter.

Fons zw w

We zijn een halfjaar ver in 2021 en nog is het virus niet bedwongen. Ikzelf heb mijn twee spuitjes gehad. Deze maand zullen velen van u ook een eerste spuit krijgen en in de zomer een tweede spuit. Toch zal de zomer niet verlopen zoals vorige jaren. Reizen naar het buitenland wordt nog steeds afgeraden.  Daarom plannen we dit jaar geen uitstap naar het buitenland. Ook binnenlandreizen gaan we nog enkele maanden uitstellen. Hopelijk kunnen we in oktober of november toch nog een busreis inrichten.

Stertochten gaan we alvast inrichten. De eerste is naar onze zomertocht. U mag gratis komen wandelen als u uw bonnetje meebrengt. De ander is naar de Limburgse Wandeldag in Lummen.

Onze Zomertocht- 50 km van het Hageland gaan we organiseren, als we mogen. Wel wat beperkter dan vorige jaren. We gaan geen rustpost uitbaten. We gaan er van uit dat we catering zullen mogen toepassen. We zullen dat moeten doen zoals de horeca dat doet. Tafel op afstand, met vier aan tafel en met opdienen. De helpers met mondmasker in de zaal. De deelnemers die in de zaal rondlopen moeten dit doen met mondmasker. Het gaat nog wat worden. Hopelijk vinden we voldoende helpers. De tocht noemt ook de 50 km van het Hageland. Ondanks we geen rustpost uitbaten hebben de parcours medewerkers er voor gezorgd dat we toch 47 km kunnen aanbieden. Vier lussen tussen 9 en 16 km zorgen er voor dat er voor iedereen een aangepaste afstand is. Volgend jaar maken we er weer een echte 50 km van. De rustposten Wezemaal en Holsbeek liggen al vast.

Ondertussen hebben we onze eerste tocht ingericht. Weliswaar enkel met inschrijving. Een vierhonderd deelnemers schreven in. Zij konden genieten van een lus richting Zoerle-Parwijs met een stukje geheel nieuw parcours. De andere lus richting het kasteel van Westmeerbeek had ook veel succes. Alleen spijtig, het laatste stukje was wel héél drassig. Toch hoorden we veel lovende woorden over het parcours en vooral dat de wandelaars terug aan een georganiseerde wandeling kunnen deelnemen.

Onze vrijdagwandelingen zoals we ze in het verleden deden gaan we niet meer doen. Zeven keer een wandeltocht uitstippelen en dan nog tweemaal per maand een parcours uitzoeken voor de vrijdagwandelingen dat werd een beetje te veel. We gaan nog regelmatig een extra clubwandeling doen. Wanneer die zijn, dat ziet u wel in het pinguïneke verschijnen.

In deze periode zal het nog niet zijn. We gaan eerst nog wat van de georganiseerde wandelingen genieten. Verderop staan al terug wat wandelingen vermeld in juli en augustus. In juli zijn er nog heel wat geannuleerd. Als we dit schrijven gaan al deze wandelingen door die erin staan. Vooraleer u naar de wandeling vertrekt, controleer maar of ze zeker doorgaat.

Geniet van de zomer. Als u toch op reis gaat, wees voorzichtig. Breng geen virus mee. Voor de thuisblijvers geniet van de tuin, het terras, de natuur of om het even wat. Blijf allen gezond.

Tot ergens onderweg.

Fons

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn