Wsc - Langdorp vzw

4006

Onze Wandelingen

Volgende Wandelingen

Zondag 11 juli 2021

Zomertocht - 50 km van het Hageland

Zomertocht

We mogen de zomertocht inrichten. Ondertussen kunnen we ook al catering aanbieden.
We houden het nog zeer beperkt en we gaan enkel de vertrekzaal uitbaten.

Er zal handgel voorzien zijn. We moeten ons aan de horeca maatregelen houden. Zo moeten we opdienen en hebben dus meer helpers nodig. De helpers moeten in de zaal steeds hun mondmasker op hebben. De wandelaars moeten hun mondmasker ophouden als ze rondlopen in de vertrekzaal. Met vier mensen aan een tafel en tafels op voldoende afstand.

 Er zijn vier lussen voorzien zodat u kan kiezen uit verschillende afstanden.

5 - 6,1 – 7.5 - 8,6 - 10,6 - 11,2 - 16,6 - 19,2 - 25,2 - 30,4 - 25,8 - 30,4 - 35,8 - 38,4 en 47 km

Een lus van 10.6 km gaat over de wijnberg richting Wezemaal. Ze komt echter niet tot in Wezemaal centrum. De wandeling is vrij pittig. Halfweg is er een afkorting zodat u 6 km kan doen.

PerzikkenEen lange lus van 16,6 km gaat door het prachtige Kloesbos en langs de perzikenboomgaard van 4 ha groot. De ijzerzandstenen bodem geeft een aparte smaak aan het vruchtvlees. Even verder kan je terug naar het startpunt met de tocht van 7.5 km. Voor de volledige lus gaan we onder de autostrade door naar Nieuwrode. Hier kunt u eventueel in de plaatselijke horeca iets gaan drinken. We keren terug via het Hellegat en over de heuvelrug met een mooi uitzicht op Gelrode.

Een andere lus van 8.6 km gaat langs het vroegere station van Gelrode richting Betekom door het natuurgebied Vorsdonk met zijn meanders en turfputten. Het gebied is gesitueerd langs de benedenloop van de Demer. We passeren het Domein van Rivieren met zijn prachtig  eind 19de-eeuws eclectisch kasteel. Verder wandelen we langs de Demer richting Aarschot. Langs de opnieuw aangelegde meanders van de Demer en een tweede kasteel, Kasteel van Nieuwland. We keren terug over de Eikelberg naar Gelrode met mooie uitzichten over het dorp.

Een lus van 11,2 km. We wandelen Gelrode uit  langs een evenwijdig met de straat gelegen 19de-eeuwse lang gestrekte hoeve, kadastraal geregistreerd in 1873 als nieuwe opbouw in eigendom van landbouwer Joannes – Franciscus Smits. In 1875 en begin 20ste eeuw werden er achter de hoeve nog bijkomende dienstgebouwen geregistreerd. We wandelen door de Wijngaardstraat, verder over de spoorwegbrug zodat we op het parcours van de toekomstige fietsostrade komen, dit volgen we tot in Wezemaal station. We keren terug over de Middelberg en genieten van de prachtige omgeving. Deze wandeling gaat vooral over verharde wegen.

Starten tussen 06u00 en 15u00
Laatste aankomsttijd 18u00

Startlocatie:
Parochiezaal
Rillaarsebaan 134
3200 Gelrode (Aarschot)
Vlaams-Brabant

Een plannetje van het vertrek

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn