Wsc - Langdorp vzw

4006

Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw w

Als u dit leest is de zomervakantie bijna voorbij. Een echte kwakkelzomer. Laat ons hopen dat het najaar wat beter wordt. Ook de opstart van de wandelorganisaties blijft maar kwakkelen. De organisatoren weten niet goed of ze al dan niet met catering gaan werken. Hier en daar zijn er nog die helemaal niet organiseren. Het aantal deelnemers is dan ook navenant. Rond de 1000 deelnemers op een zondag is al een goed resultaat. Een groot aantal wandelaars laat zich nog steeds afschrikken. Het zal nog even duren vooraleer alles weer terug normaal wordt. Al meer dan 80 % van de bevolking heeft zich laten inenten. Toch blijft het aantal ziekenhuisopnames constant. We zullen naar bijna algehele vaccinatie moeten gaan vooraleer we dat virus onder controle krijgen.

Genoeg over het virus. Onze zomertocht was een groot succes. Meer dan 1200 deelnemers hebben genoten van de verschillende parcoursen. Door de coronamaatregelen hadden we geen rustpost en moesten de wandelaars steeds terugkeren naar de startzaal. Daar werden ze, zowel binnen als buiten, opgevangen door een grote schare medewerkers. De bediening was wat anders door het doorgeefsysteem. Toch was iedereen content. Een dikke merci aan alle medewerkers die deze organisatie tot een goed einde hebben gebracht.

Onze volgende organisatie is de Tienbundertocht op 16 oktober. Hopelijk kunnen we daartegen alles terugdoen zoals in het verleden. Hier werken we wel met een rustpost. Er zal volledige catering zijn met de traditionele pompoensoep. Er zal weer een schare helpers nodig zijn. Aan al de anderen kom maar genieten van wat de parcoursbouwers hebben uitgebouwd.

Verderop kan u al een uitnodiging vinden voor de reis naar Oostenrijk. U kunt hiervoor al inschrijven maar in het volgende nummer zal u nog meer details vinden. We komen begin november eens samen. Ik ga dit jaar al naar Oostenrijk zodat ikzelf al wat wandelingen kan voorbereiden. Op die manier kunnen we volgende jaar wat wandelingen op ons eigen doen. Over de reis naar Nunspeet kan ik nog niet veel zeggen. Ze is voorzien ergens in mei volgend jaar. Op dit ogenblik is Nederland nog rode zone zodat we nog niet naar Nunspeet zijn geweest. In ons volgende nummer meer hierover.

Nog geen busreizen gepland in de volgende periode. We wachten nog even tot we van de mondmasker vanaf zijn. Trouwens in de volgende twee maand is er elke weekend een wandeling dichtbij gepland. Het moment om terug uw wandelschoenen aan te trekken en na meer dan een jaar de ruime omgeving van Aarschot nog eens te gaan bewonderen.

Ons secretariaat is vanaf eind augustus terug elke laatste maandag open. Tevens de tweede woensdag vanaf oktober.
Vermits er nog geen busreizen voorzien zijn organiseren we nog een wandeling voor onze leden eind september. We gaan dan met de trein naar Lier. We maken daar een knooppuntenwandeling tussen Lier en Kessel.
Hopelijk krijgen we het virus onder controle zodat de volgende periode alles weer normaal wordt.

Geniet van het najaar en tot ergens onderweg.
Fons

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn