Wsc - Langdorp vzw

4006

Mijmeringen van de voorzitter. 

Fons zw w

Weer moet ik over corona beginnen. De besmettingen lopen maar op, de zorgsector kraakt. Overal hoor je van mensen die in min of meer ernstige mate corona hebben. Ondanks we vrijwel allemaal ingeënt zijn slaat de vierde golf erg toe. Daarom hebben we besloten onze Sinterklaastocht te annuleren. We moeten onze contacten beperken en dan vijftig vrijwilligers blootstellen aan een oprukkend virus, dat gaan we niet doen. Voor de Begijntjestocht zien we wel in hoeverre het aantal besmettingen gedaald is.

Ons jaarprogramma is maar een voorlopig jaarprogramma. De stertochten in het najaar staan er nog niet op. Ook Nunspeet staat er nog niet bij. Door de lockdown konden we nog niet naar Nunspeet. Wat we wel gaan doen is meer eigen organisaties. Buiten de Zottekestocht en Leuven -Aarschot hebben we nog twee clubwandelingen voorzien. Deze clubwandelingen worden opgenomen in de tweemaandelijkse kalender.

Ons ledenfeest hebben we enkele maanden uitgesteld naar zaterdag 26 maart. Hopelijk kan je dan zonder mondmasker rondlopen en dansen. Nadat we onze busreis naar Oostende moesten afgelasten proberen we toch een nieuwe busreis te organiseren naar Stabroek. Er is een startplaatswijziging laat de club ons weten. We vertrekken nu net over de grens in het Nederlandse Putte.

De laatste tijd zijn er nogal wat wijzigingen geweest. Om iedereen in te lichten is het nuttig als we uw e- mailadres weten. Als u het nog niet heeft gedaan of recent een ander adres hebt aangemaakt. Stuur een mailtje naar :

Onze Sinterklaastocht was dan wel afgeschaft. Ons secretiaat was wel open. We mochten op die dag een 250 lidgeld vernieuwingen ontvangen. Samen met de 150 eerdere vernieuwingen zitten we op een 400 leden. Dat wil nog wel zeggen dat 100 leden hun lidgeld niet hebben vernieuwd. Op 27 december zijn we nog open. U kunt uw lidgeld dan nog vernieuwen. Zo niet betaald u 3 euro bij inschrijving van een wandeltocht.

De twee maandelijkse kalender hebben we opgemaakt half december. Deze is echter onder voorbehoud. Mogelijk zullen er nog clubs hun wandeling afgelasten. Raadpleeg daarom de website van de federatie walkinginbelgium.be.

Laat ons hopen dat de besmettingen verder dalen zodat we onze Begijntjestocht toch kunnen organiseren. We hebben weer een schoon parcours voor u samengesteld. Een maand later is het al aan onze Mars Der Zuiderkempen. Ook hier weer een schoon parcours tussen Aarschot en Wolfsdonk met uitschieters naar de Blauberg en Testelt. Zelfs een lus rondom Aarschot. Als corona meewil zullen het weer twee toporganisaties worden. De mars is meer dan 50 km af te pijlen. We zoeken nog altijd extra afpijlers. Liefhebbers laat maar iets van u horen.

Begin dit jaar begint de federatie terug met een soort competitie. Je kan dan weer punten sprokkelen met te gaan wandelen. Om iedere club de kans te geven om eens vooraan te kunnen eindigen hebben ze verschillende afdelingen gemaakt. Wij staan in afdeling 1 op plaats elf. Nu is het aan jullie om veelvuldig te gaan wandelen zodat we op een hogere plaats zullen eindigen op het einde van 2022.

Ondertussen moet de winter nog beginnen. Geniet van de kale bomen en wandelen door de afgevallen bladeren. Houdt jullie gezond en tot ergens onderweg.                

Fons

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn