Wsc - Langdorp vzw

4006

Clubkampioenschapbekerkampioen

Zoals u in het Walking Magazine al gelezen hebt start op 1 januari het clubkampioenschap binnen de schoot van Wandelsport Vlaanderen. Alle clubs worden gerangschikt binnen afdelingen. We staan in afdeling 1 op de 11de plaats. In elke afdeling komen er 25 clubs. De afdelingen worden bij de start van de competitie opgemaakt volgens het aantal leden op 1 oktober 2021. Vanaf dan zal de competitie een autonoom verloop kennen.

Op 31/12/2022 zullen er uit elke afdeling 3 clubs stijgen en 3 clubs dalen. Uiteraard stijgt er niemand uit afdeling 1 waar de grootste clubs zitten en daalt er niemand uit afdeling 9.

Hoe wordt de rangschikking opgemaakt?


De punten worden verdiend door de leden van elke club. Telkens iemand gaat wandelen op een tocht van Wandelsport Vlaanderen waarbij er gescand en ingeschreven wordt, verdient dat lid minstens 1 punt voor de club.
Op sommige tochten kunnen er meer punten worden verdiend.
Op een gewone tocht verdient men dus 1 punt.
Op een Bonustocht scoort men 2 punten (Bonustochten worden in de kalender aangeduid met een B).
Op een Regionale wandeldag zijn er 3 punten te verdienen en op Vlaanderen Wandelt Lokaal 5 punten.
Op de ankerplaats van Vlaanderen Wandelt worden er zelfs 8 punten toegekend.

Elke woensdag worden de punten van alle leden van een club samengeteld en toegevoegd aan de totaalscore. Elke woensdag zal de uitslag terug te vinden zijn op de site van Wandelsport Vlaanderen onder het blokje ‘Kalender’.

Onder ‘Kalender’ vind je onder meer de ‘uitslagen’ maar binnenkort ook de sub rubriek ‘Clubkampioenschap’.
Daar zal je elke woensdag het verloop van het kampioenschap kunnen volgen.
Eveneens elke woensdag zal er op de Wandelblog van Wandelsport Vlaanderen een commentaarlijn komen op de ontwikkelingen binnen het clubkampioenschap.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn