Wsc - Langdorp vzw

4006

Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw w

Het regent al heel de dag en ik voel me mottig. Mijn neus druppelt als een kraan die niet dicht gaat. Hoesten doe ik als een verstokte roker. Mijn keel staat in brand en ik zie nauwelijks wat ik schrijf door mijn waterige ogen. Een serieuze verkoudheid denk ik dan. Toch maar eens een sneltest doen. Ik heb ze toch in huis. Al snel blijkt dat de twee streepjes oplichten. Na twee jaar ontsnapt te zijn heeft het virus mij toch te pakken en heb ik corona. De symptomen worden niet erger. Een weekje quarantaine en we zijn er vanaf.  Als je bij de hond slaapt krijg je zijn vlooien zegt het spreekwoord. Ook Corrie kreeg dus corona. Ondertussen is dat allemaal achter de rug en kunnen we weer volop wandelen.

De Mars Der Zuiderkempen was een groot succes. 2134 deelnemers, dat was lang geleden. Het weer zat ook mee daardoor konden we de te kleine startzaal uitbreiden met een groot terras. Hierdoor zat de startzaal niet overvol. Duizend maal dank aan alle medewerkers die deze organisatie weer tot een goed eind gebracht hebben.

Clubkampioenschap. Zoals jullie weten kunnen jullie punten verdienen door te gaan wandelen. We zijn vertrokken op de elfde plaats. Voorlopig staan we op de 7de plaats. Nog een plaatsje opschuiven zal moeilijk worden maar niet onmogelijk. In onze afdeling staat Zottegem met zijn meer dan duizend leden op kop. Gevolgd door Lommel die minder dan de helft leden heeft. Als je niet weet waar je de uitslagen kan vinden: https://www.walkinginbelgium.be/de-wandelkalender/uitslagen

Verder in deze info kan je twee busreizen vinden. We gaan naar Lommel. Deze club bestaat 40 jaar en richt haar Limburg Wandelt- Saharatocht in. Een mooie tocht door veel natuur, veel zand en een mooie uitkijktoren. In juni gaan we naar de De Klinge. Deze busreis stond reeds op het programma in 2020. Toen is ze uitgesteld door corona. Ook hier een wandeling met veel natuur.

Nunspeet gaan we niet meer doen. Het hotel wordt eind augustus definitief gesloten. Zij gaan geen midweek meer blokkeren voor ons. Nu nog iets nieuw vinden is zeer moeilijk. Tegen volgend jaar zoeken we een nieuwe bestemming.

Onze Netetocht komt er ook weer aan. Hopelijk is het Asbroek niet meer zo nat als vorig jaar. Als rustpost hebben we dit jaar de voetbalkantine van de Drie Eikenboys wat een stuk nieuw parcours met zich meebrengt.

Een stertocht in deze periode. De Airportwandeling van de Parkvrienden van Zaventem. Deze wandeling gaat via veldwegen, holle wegen, mooie vergezichten en spottersplatform. Zeker interessant is het bezoek aan de loods H-08 waar de vliegtuigen hersteld worden.

Clubwandelingen zijn er ook. Eentje vanuit Herselt en dan twee klassiekers: Scherpenheuvel en Diest. Beide wandelingen vertrekken vanuit Testelt. Kwestie van eens een nieuw parcours te kunnen maken.

Dat was het weer voor deze mijmeringen. We zijn in het voorjaar, geniet van de fris groene kleur van de bladeren. Geniet van de kleurenpracht van de bloemen en de bloesem. Voor je het weet staan er vruchten aan en zijn we weeral in de zomer.

Tot ergens onderweg. 

Fons                                                                                                                                         

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn