Wsc - Langdorp vzw

4006

Zondag 22 mei 2022

Busreis naar Lommel.

lommelse sahara

We trekken deze maal naar Limburg.
We nemen deel aan de Limburg Wandelt – Saharatocht van Wandelclub Milieu 2000 Lommel.
Vertrekken doen we vanuit Wico Campus Sint-Jozef Pieter Breugheldreef 4 in Lommel. 

De te wandelen afstanden zijn : 5 km (verharde, minder mobile route – geen rustpost) – 6 km (geen rustpost) – 12 + 15 + 20 km met 1 rustpost en 17 + 22 + 25 + 30 km met 2 X rustpost.

Alle afstanden lopen langs de evenementenhal De Soeverein, met zijn stedelijke sporthal en de oefenvelden van Lommel United, en het Kempisch Kanaal Bocholt -> Herentals. Het minder mobile parkoers loopt vervolgens door de Villa wijk terug naar de startzaal in de Wico-school.

De andere afstanden wandelen langs “De reus van Bosland” een 30 meter hoge uitkijktoren en het bekende natuurgebied “De Lommelse Sahara” met o.a. de natuurvlechtwerken van Kunstenaar Wil Beckers.

Vanaf 12 km lopen de wandelroutes via natuurgebied het Weyerken naar de centrale rustpost in Het Zand in deelgemeente Heeserbergen.

Van hier uit lopen de 17 + 22 + 25 en 30 km nog een extra lus met o.a. een passage door het Mariapark van Lommel Werkplaatsen, het Waaltjesbos en heide alvorens terug te keren naar rustpost Het Zand.

De terugweg gaat weer door het Weyerken en de bossen rondom het natuurgebied De Sahara, om via het Optisport zwembad,  de stedelijke speeltuin en het voetbalstadion terug het Wico scholencomplex te bereiken.

 Vertrek parking Demervallei 08.00 uur. Terug omstreeks 17.00 uur. Inschrijven doe je door 7 euro te storten op rekening BE10 1460 5347 2704 met vermelding  Lommel  en de naam van de deelnemers. Het bedrag moet voor 13 mei op onze rekening staan.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn