Wsc - Langdorp vzw

4006

Zondag 31 juli 2022

Busreis LebbekeDenderklokjes

We gaan eens in Oost-Vlaanderen wandelen. We nemen deel aan de 33ste Dender-en Scheldetocht. Oost-Vlaanderen wandelt.

Ze vertrekken vanuit het CC De Biekorf Stationstraat 23 Lebbeke. Tijdens deze wandeling wandel je niet alleen in Groot-Lebbeke en in de deelgemeenten Denderbelle en Wieze, maar ook in Heizijde, een charmant gehucht van Lebbeke. De parcoursmeesters van Wandelclub Denderklokjes Lebbeke garanderen dat 85% van de wandelpaden langs rustige en mooie veldwegels lopen.

Op deze editie van Oost-Vlaanderen Wandelt kies je uit volgende afstanden: 6-12-18-24-32-42-50 km.
De wandelaars op de 6 km verkennen het pas opnieuw aangelegde Poelbos en de onlangs geopende talrijke nieuwe wegels. Via het geboortebos in Heizijde trekken ze richting aankomst. Voor de kleinste wandelaars is er een zoektocht.

De 12 km wandelt langs groene landelijke wegels met zicht op de boerderij van de abdij van de vroegere paters van Dendermonde en het kasteeldomein van Wieze naar de rustpost in het Ontmoetingscentrum van Wieze. Drink er een lekker streekbiertje van Vicaris of kom op krachten met een lekker broodje. Je keert dan terug richting aankomst, waar je vanop afstand de lekkere geur van Chocolaterie Barry Callebaut al kan ruiken. Langs de oude Heirweg Aalst-Dendermonde en de wachtbekkens Hof Ter Varen bereik je de beschermde dorpskern met de Onze-Lieve-Vrouwkerk. Breng zeker een bezoekje aan de mooie kerk. Voor de dorpskern bevindt zich het prachtige Kasteel van Lebbeke, gebouwd in neoclassicistische stijl. In 1913 voegde de invloedrijke brouwersfamilie Du Bois het statige bordes en kasteeltoren met belvedére toe. Het is een beschermd monument en wordt nu uitgebaat als restaurant.

De 18 km volgt het parcours van de 12 km met nog een extra lus in Wieze. Langs de omwalling van het kasteel van Wieze, het prachtige natuurleerpad en het nieuw aangelegde geboortebos komen de deelnemers aan in de dorpskern van het pittoreske Wieze. Langs de H. Salvatorkapel stappen ze naar de natuurparel Hannaerden. Ze wandelen dan verder via een brugje over de Pasbeek en wat later op een houten vlonderpad langs een rietveld en moerasbosjes. Na de rustpost gaan ze samen met de deelnemers op de 12 km richting aankomst.

Het 24 km-traject is een combinatie van de 6 en de 18 km.

Vertrek parking Demervallei 08.00 uur. Terug omstreeks 17.30 uur. Inschrijven doe je door 7 euro te storten op rekening BE10 1460 5347 2704 met vermelding  Lebbeke  en de naam van de deelnemers. Het bedrag moet voor 22 juli op onze rekening staan.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn