Wsc - Langdorp vzw

4006

Zaterdag 22 oktober 2022

Einruhr - Eifelsteig.Einruhr dorp

We doen nog een extra busreis. Zeven jaar geleden deden we deze busreis al eens. Die reis was ons zo goed bevallen dat we ze nog eens willen terug doen.

In hotel Seemöwe worden we om 09.00 uur verwacht voor een uitgebreid ontbijtbuffet. U leest het goed, voor ‘s ochtends hoeft u geen bokes mee te nemen. Onze Cyriel zorgt voor de afrekening en daarna stappen de wandelaars van de Eifelsteig de bus op.

Zij die enkel wat aan het meer willen wandelen vertrekken met hun wandeling vanuit Einruhr. Horeca mogelijkheden genoeg.

De anderen wandelen in twee groepen. Voor beiden, voorzie u van voldoende drank en eten voor onderweg. We wandelen door een mooi natuurgebied. Horeca is er niet aangeplant. De korte afstand 13,2 km vertrekt met zijn wandeling aan kamp Vogelsang. Zij volgen de Eifelsteig. Na 6 km bereiken ze de Obersee. Langs de oevers wandelen we naar en door Einruhr. Waar ze op het afgesproken uur en plaats de bus zullen terugvinden.

 Kamp Vogelsang:

De NS-Ordensburg Vogelsang is een voormalig opleidingskamp van de NSDAP in de Duitse Eifel, vlak bij de Belgische grens. De burcht is tussen 1934 en 1936 gebouwd naar ontwerp van Clemens Klotz.

Het begrip Ordensburg ontstond naar aanleiding van de behoefte van de partij en het staatsbestuur, om zich sterkere symbolen uit de Duitse geschiedenis eigen te maken en ze ideologisch een andere uitleg te geven.

Tot 1939 werden in de Vogelsang vijfhonderd SA'ers (Ordensjunkers) opgeleid, onder andere in rassenfilosofie en lichamelijke opvoeding. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het complex in gebruik als kazerne van de Wehrmacht. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Vogelsang een militair oefengebied, eerst voor de Britten en na 1950 voor de Belgische krijgsmacht. Ook de Nederlandse Landmacht verbleef er veelvuldig. In 2006 werd het monumentale complex als onderdeel van het Nationalpark Eifel opengesteld voor het publiek.

De langere afstand 21,2 km vertrekken met hun wandeling in het dorpje Gmund. Ook zij volgen de Eifelsteig eerst richting Vogelsang en daarna de Obersee. Zij wandelen het laatste stukje niet door Einruhr maar blijven op een hoger gelegen pad tot we de parkeerplaats van de bus bereikt hebben. Na een welverdiend drankje keren we terug naar Aarschot.

We zijn in het najaar. Wandelstokken zijn misschien geen overbodige luxe. De grote afstand heeft ongeveer 600 m te klimmen en mag gelukkig 640 m dalen. Voor de anderen is dat 200 m klimmen en 300 m dalen. Nu nog duimen voor goed wandelweer.

 Vertrek: Parking Demervallei om 6.30 uur. Terug omstreeks 19.30 uur. Inschrijven doe je door 15 € te storten op rekening BE 10 1460 5347 2704 met vermelding Eifelsteig en de naam van de deelnemers. Het bedrag moet vόόr 14 oktober op onze rekening staan. Op 14 oktober niet op de rekening, kan u niet meer mee. Bellen tussen 14 en 21 oktober heeft geen zin. Wegens reservering ontbijt kan u NIET meer mee.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn