Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zondag, 11 december 2022
Stertocht
Stertocht Rotselaar
zondag, 25 december 2022
Stertocht
Stertocht Kortrijk – Dutsel
maandag, 26 december 2022
Busuitstap
Busreis Oudenaarde

Zondag 2 oktober 2022Steenhoven Ramsel

 Stertocht Ramsel

Ditmaal doen we een stertocht bij onze burenclub “De Lustige Stappers”. We haalden volgende informatie van hun website:

Starten doen we zoals gewoonlijk vanuit de Parochiezaal in Ramsel, waar er voldoende parkeergelegenheid voorhanden is Ramsel, een deelgemeente van Herselt, door zijn talrijke bossen en natuurgebieden gekend als groene gemeente. Vanaf de 18e eeuw was Ramsel vooral bekend voor zijn steenbakkerijen. Deze economische activiteit bleef bestaan tot eind 20e eeuw. De sporen in het landschap zijn nog merkbaar. Stille getuigen hiervan zijn de talrijke kleiputten die nu dienstdoen als visvijver. Dit jaar stappen we opnieuw in de richting van de Demer met als centraal rustpunt, de Parochiezaal in Ourodenberg (Aarschot).
De korte afstanden, 5 en 6 km, maken telkens een mooie lus rondom de Ramselse woonkern.

De 5 km is ook geschikt voor rolwagens, kinderwagens en minder mobiele wandelaars.
Voor de kinderen tot 12 jaar is er een wandelzoektocht voorzien op het parkoers van 5 km. De 5 en 6 km zijn combineerbaar tot een wandelafstand van ongeveer 11 km met de startzaal als rustpost.
Vanaf de 13 km vertrek je via- bos en veldwegen in de richting van natuurgebieden “De Langdonken” en “De Blakers”. Via de flank van de Gijmelberg, bereik je na ongeveer 6,5 km de rustpost in Ourodenberg.
Voor de langere afstanden, 18, 20 en 26 km, voorzien we één of twee lussen vanuit de rustpost. De 18 en de 27 km 1ste maal, maken een lus van ongeveer een 6 km over de Gijmelberg via mooie bospaden en veldwegen.De 20 en 27 km lopen met een lus van ongeveer 8 km in de richting van het prachtige Hagelandse bosgebied “Meetshoven” in Aarschot. Nadat je de rustpost voor de laatste maal hebt verlaten, stap je terug richting Ramsel.
Het parcours loopt langs “De Meertsels” in de richting van het fietspad “Hageland-Zuiderkempen” om tenslotte, na een bochtje rond de oude kleiput in Ramsel, de startzaal opnieuw te bereiken.
Wij hopen je, op zondag 2 oktober aanstaande, gezond en wel, en in alle veiligheid te mogen verwelkomen. Onze medewerkers staan voor u klaar.

Overtuigd? Wij betalen de inschrijving voor u samen met een basis consumptiebon. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn