Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

donderdag, 23 mei 2019
Clubwandeling
17de Netetocht – Herselt
vrijdag, 24 mei 2019
Vrijdagwandelingen
Gelrode-Betekom-Gelrode
donderdag, 30 mei 2019
Reizen
Boppard
vrijdag, 07 juni 2019
Vrijdagwandelingen
Ourodenberg-Herselt-Ourodenberg
maandag, 10 juni 2019
Voettocht
Voettocht Scherpenheuvel
vrijdag, 14 juni 2019
Vrijdagwandelingen
Houwaart-Nieuwrode-Houwaart
zaterdag, 15 juni 2019
Busuitstap
Busreis Stevensweert NL
vrijdag, 21 juni 2019
Vrijdagwandelingen
Gelrode-Wezemaal-Gelrode

Benidorm 2012.

We mochten een verslag ontvangen over de uitstap naar Benidorm.

Benidorm 2012, Ola !

De nacht van woensdag op donderdag niet geslapen. Rond drie uur met gepakte koffers naar Werner, die ons zoals altijd, veilig naar Zaventem reed.
Aan de bagagecontrole werd ik grondig gefouilleerd, vergeten kauwgom af te geven. De vlucht naar Alicante verliep rustig.  Het was onze eerste keer vliegen in zo'n groot vliegtuig en dat viel best mee. Om de bagage te herkennen op de transportband werden allerlei soorten lintjes gebruikt, zelfs tot inlegkruisjes van Always toe. In Benekaktus, ons hotel, wilden we met de lift naar boven. Dus Mit, Marita en ikke met ons koffers in de lift.  We duwden op de knoppen maar geen beweging en de deur wilde niet meer open. Marita aan't roepen en aan't bellen, Mit aan't panikeren en ik aan't proberen om toch ergens mijn voeten neer te zetten.  Na een paar minuten werden we verlost door een heel onvriendelijke mens, de baliebediende. De kamer viel goed mee, ruim en proper. Een stadswandeling met bijhorende tapas stond die eerste dag nog op het menu. Terwijl we wachtten in de hal van het hotel, konden we voor de tweede maal genieten van de balieman. Iemand van de groep had plaatsgenomen op een stoel om te wachten. Opeens kwam de baliebastard toegesprongen, tikte haar ferm op de schouder en rukte de stoel van onder haar poep. Hij ging met de schoenen aan op de stoel staan om iets aan het plafond te hangen. Heel grof  ! Wij weg om  te flaneren op de dijk, om s' avonds te genieten van het buffet in ons hotel.
Over het eten : de ene dag beter als de andere.  Altijd lekkere frieten en goe mals vlees.  De groenten waren maar gewoontjes afgewerkt
De drank : water en wijn a volonté en gratis.  De eerste dag was er iets mis met de wijn, te zuur.  Daarna veel beter. Er was geen vers geperst fruitsap, terwijl ze daar letterlijk verzuipen in de citrus.
 

2de dag : appelsienentocht

Met dikke trossen hingen ze aan de bomen. Nog nooit gezien. Mooie palmbomen die afstaken tegen de blauwe lucht. Het was een geslaagde dag die we afsloten met gezellig eten en napraten bij een glaasje wijn.

 

3de dag : Rond Benidorm

Voor onze groep ging er een grote betoging met studenten, veel politie die probeerde de chaos te beperken.
Toch konden we genieten van prachtige uitzichtten.  We namen rust aan een golfterrein, beschut van de wind en bij een lekkere koffie genoten we van het heerlijke voorjaarszonnetje, heerlijk. Nadien zijn we gepasseerd aan de twintouwers van Benidorm, de "Los diamantos".  Waar bovenaan de bouwkranen roerloos wachten tot de werken hervat worden.

 

Zondag : Rustdag

In de voormiddag naar de markt.  Veel volk en veel kramen en verkopers van allerlei pluimage.  Hier konden we afbieden op de prijs. Een sacoche waar ze 20 euro voor vroeger gekocht voor 10, plezant. De namiddag in groep naar de restanten van een vuurtoren.

 

Maandag : Calpe

Langs het strand over een prachtige boulevard naar de rots. Van dichtbij zag je de vele gaten die ingenomen waren door de meeuwen als broedplaats. Imposant tekende de mastodont zich af tegen de staalblauwe lucht, om even stil van te worden.
Het is opvallend, dat de toeristische trekpleisters mooi proper worden gehouden, terwijl ze aan de andere kant de natuur verder in het binnenland laten verloederen en herschapen in een vuilnisbelt. Er wordt niks opgeruimd,er zijn niet genoeg vuilbakken en dus gooien  ze blikken en plastiek in die prachtige natuur, misdadig.

 

Dinsdag : Alicante

Een uurtje trein. Eerst naar Castillo de Santa Barbara.  Helemaal gerenoveerd met mooie galerijen waarin je oude foto's en wandtapijten kan aanschouwen. Na een deugddoende picknick in het zonnetje en een koffie op een zonovergoten terras op naar de jachthaven.
Veel grote jachten, hier zit geld. Het historische zeilschip trok de aandacht met zijn hoge masten, die je deden wegdromen naar de tijd van de piraten. Daarna door de met marmer aangelegde wandelallee, grote bomen aan weerszijden. Hoe oud ze waren, niemand durfde het schatten.

 

Woensdag : Markt

Goed weer en weeral een gezellige drukte.  Een mooie sleutelhanger in de vorm van een pinguïn gekocht. In de namiddag terrassen. Er was geen wolk meer te bespeuren

 

Donderdag : Villa Joyossa

Een dorpje vol felgekleurde huisjes. Smalle pittoreske steegjes waar je het hopelijk propere ondergoed bijna letterlijk in het gezicht slaat. Ze hebben daar ook een heel mooie kerk met mooie altaren. Langs de kustlijn verder de bergen in, dwars door een natuurpark. Mooie zichten waren ons deel. Dan terug richting wandelboulevard en een leuk terrasje.

 

Vrijdag : Naar het kerkhof

Je ziet op het kerkhof meteen de grote kloof tss. de superrijken met hun familiegraven in marmer en aan de andere kant de gezamenlijke blokken waarin tientallen mensen hun laatste rustplaats vonden. Er zaten ook veen zwerfkatten, allemaal ziek.
Nadien in het centrum eten bij de chinees. Voor 4.95 euro : goed gegeten en gedronken.

 

Zaterdag : Jammer, t' is weer voorbij.
 
Besluit


We hebben kunnen genieten van een prachtig land in stralend weer. Negen dagen geen druppel regen, zalig !
Avontuur van begin tot einde, in een toffe groep.
Daarom een welgemeende dank u wel aan Mariette en aan onze Spaanse vrienden .
 
Ivo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn