Wsc - Langdorp vzw

4006

Zondag 29 september 2013.

Busreis Monschau – Einruhretappe 3 van de Eifelsteig.

Deze maal een Lange-Afstand-Wandeling met onze vertrouwde bus. Ook de wandelaars van een wat kortere afstand zijn welkom. Zij wandelen een gedeelte van het parcours.

.


Een wandeling van 24,3 km met in totaal 820 hoogtemeters bergop en 938m bergaf.
Dus, een wandeling overwegend bergaf??
Diepste punt ligt op 280 m boven de zeespiegel. Hoogste punt 580 m.
We moeten 6,5 uur voorzien voor deze wandeling. Rusten niet inbegrepen.
Verder in de infobrochure vinden we dat het een veelsterren wandeling is. Conditie 4 sterren, Techniek 4 sterren,  Beleving en Landschap elk 5 sterren.
Een korte beschrijving van deze etappe:
Een uitgelezen mix van bos, hoge beukenhagen -, open landschappen met schitterende uitzichten op diepe dalen en hoge bergtoppen. In deze etappe wordt een pure afwisseling geboden. Langere klimmen worden met een mooi uitzicht beloond zowel over het stadje Monschau als over het Rurdal nabij Einruhr.
Bezienswaardigheden onderweg:
Blik op Kierberg en Sonntagsley. Hoge hagen landschap in Höfer.
Hoge rotsen en bomen langs de Rur. Teufelsley en Engelsley.
Perlenbachtalsperre ’Stuwmeer‘. Historische “sagenmuhle”
Uhursley. Rirdal. Obersee.
Heilstein bronnen. Rursee

Als dit geschreven wordt moet de verkenning nog gebeuren. De lange afstandswandelaars blijven zeer kort in Monschau vooraleer ze hun wandeling aanvangen. We proberen onderweg twee maal een rust in een café in te lassen. Vooraleer we in Einrhur de bus terug naar huis nemen houden we daar eerst nog een drankstop.
De wandelaars van de korte afstand kunnen eerst nog wat in Monschau ronddolen. Zij maken dan een wandeling van ca. 12 km van deze etappe en worden dan met de bus naar Einruhr gebracht waar ze nog wat kunnen flaneren aan dit grote stuwmeer. Welk stuk zij juist gaan wandelen wordt op de bus medegedeeld. Als we de verkenning gedaan hebben van het volledige parcours kiezen we voor hen het mooiste stukje eruit.

Vertrek: Parking Demervallei om 07.00 uur. Terug omstreeks 20.00 uur. Inschrijven doe je door 7 euro te storten op onze rekening BE10 1460 5347 2704 met vermelding: Monschau. Het bedrag moet vóór 20 september op onze rekening staan.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn