Wsc - Langdorp vzw

4006

Zaterdag 27 oktober

Busreis Montenau

Montenau bosNog eens naar onze Duitstalige vrienden. Zij organiseren steeds het hele weekend. Vermits er op zondag zowel door de club van Werchter en de Herentalse wandelclub een wandeltocht georganiseerd wordt kiezen wij voor deze uitstap op een zaterdag.
Charlys Wanderclub organiseert er hun 39ste internationale Volkswandeling. We kunnen kiezen uit 3-6-10 of 20 km.
Montenau  is een deelgemeente van Amel in de provincie Luik. Tussen de vijf Duitssprekende gemeenten in Oost-België ten zuiden van de Hoge Venen, neemt de gemeente Amel een centrale plaats in tussen Bütgenbach in het noorden, Büllingen in het noordwesten, St.Vith in het zuiden en de nog zuidelijker gelegen gemeente Burg-Reuland.
In het noordwesten grenst Amel aan de Franssprekende gemeenten Weismes/Waimes en Malmedy. Van de Duitssprekende gemeenten is Amel de enige die niet grenst aan Duitsland. Montenau bevindt zich midden in het “groene hart” van Europa,. ver verwijderd van de grote steden aan de Rijn en de Ruhr, van de fabrieken in het Luikse en aan de Maas, van de industriegebieden in Zuid-Luxemburg en Lotharingen in Frankrijk.
Montenau ligt op ca 150 km van Aarschot. Niet zo evident om met de auto naar toe te rijden. Deze uitstap is dus een enige gelegenheid om op een ontspannen manier dit mooie Ardennen gebied te verkennen.
Wereldberoemd, in Belgie dan toch, is de gerookte ham. Een traditionele hamrokerij in het centrum zorgt voor de overheerlijke “Montenauer Schinken.”
Wat de wandeling betreft. Een wandeling door de mooie natuur. Afwisselend open velden dan weer bosrijk. Eind oktober: Genieten van de prachtige kleuren. Mijmerend stappen door de reeds afgevallen bladeren. Zalig!! Tijdig inschrijven is de boodschap.
 

Vertrek:  Parking Demervallei om 08.00 uur. Terug omstreeks 17.30 uur.
Inschrijven doe je door 7 Euro te storten op onze rekening BE10 1460 5347 2704 met vermelding Montenau.
Het bedrag moet ten laatste op 19 oktober op onze rekening staan.


Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn