Wsc - Langdorp vzw

4006

 

Zondag 10 juni

Busuitstap naar Sclayn/Andenne.

Met de laatste busreis voor de zomer trekken, we richting Ardennen . We brengen een tegenbezoek aan de Marcheurs de l’amitie Landenne. Zij vertrekken in het dorpje Sclayn (1500 inwoners) gelegen, aan de boorden van de Maas een deelgemeente van Andenne.
We kunnen kiezen uit de afstanden 4-7-12 en 21 km.

Een uitgebreide parcoursbeschrijving heb ik bij het schrijven van dit artikel nog niet mogen ontvangen.
Wat we al wel weten:.
sclayn-058bWe vertrekken langs de Maas en klimmen geleidelijk omhoog via landelijke wegen. Boven hebben we mooie uitzichten op de Maasvallei. Verder dwalen we door de bosrijke omgeving, dan weer dalend verderop weer klimmend. Steeds genietend van de natuur die, hopelijk, op dat moment in volle bloei staat. Onderweg wandelen we door het Natuurgebied van Sclaigneaux. Dat is wel iets speciaals.
Het domein strekt zich uit over een 50 hectare. Het is ontstaan op een vervuilde, site van een voormalig zinkfabriek. Het biedt ons een landschap met weinig bomen en zou ons moeten doen denken aan de Hoge Venen. Er staan buiten de vele orchideeën nog vele zeldzame bloemen. Bloemen en planten die zich goed voelen in een bodem vol zware metalen. De vele kraters die we zien in de kalkgronden zijn een overblijfsel van de militaire oefeningen die er vroeger plaats vonden. Er wordt gevraagd in dit gebied de afgebakende paden niet te verlaten.
Genoeg ingrediënten om er een mooie wandeldag van te maken? Inschrijven dan maar.

 

Vertrek: Parking Demervallei om 07.30 uur. Terug omstreeks 17.00 uur. Inschrijven doe je door 7 Euro te storten op onze rekening BE10 1460 5347 2704 met vermelding Sclayn. Het bedrag moet ten laatste op 1 juni op onze rekening staan.

Hier is een link met enkele foto's van de wandeling in 2011.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn