Wsc - Langdorp vzw

4006

Mijmeringen van de voorzitter.

Fons zw w

 Dit is alweer het zomernummer. Tegen dat deze pinguïn in uw bus valt begint de zomervakantie. Het jaar is alweer halfweg. Wat gaat de tijd snel.

Eind april hadden we onze algemene vergadering. Een rustige vergadering. Slechts 32 leden waren aanwezig. Ook dat gaat achteruit, we komen van 50 effectieve (vaste) leden. Guy werd met unanieme meerderheid herverkozen. Nieuwe kandidaten waren er niet. We moeten het dus verder doen met diegene die er nu zijn. Toch zijn we dringend op zoek naar nieuwe bestuurders om ons binnen enkele jaren op te volgen. Wil je eens enkele bestuursvergaderingen bij wonen, zonder enige verplichting. Graag. Laat maar iets weten.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter.

Fons zw w

Ondanks de corona hebben we de Begijntjestocht toch kunnen organiseren. Hopelijk zijn we nu vertrokken. Het weer sloeg dan weer tegen waardoor de opkomst maar miniem was. Slechts 544 deelnemers. 25% (127) waren dat van onze leden. In alle geval de organisatie was weer prima. Alvast bedankt aan alle medewerkers en de leden die komen wandelen zijn.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter. 

Fons zw w

Weer moet ik over corona beginnen. De besmettingen lopen maar op, de zorgsector kraakt. Overal hoor je van mensen die in min of meer ernstige mate corona hebben. Ondanks we vrijwel allemaal ingeënt zijn slaat de vierde golf erg toe. Daarom hebben we besloten onze Sinterklaastocht te annuleren. We moeten onze contacten beperken en dan vijftig vrijwilligers blootstellen aan een oprukkend virus, dat gaan we niet doen. Voor de Begijntjestocht zien we wel in hoeverre het aantal besmettingen gedaald is.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw w

Dit is alweer het laatste pinguineke van dit jaar. Een jaar met vele covid ellende. Stilaan komen we er uit. Het verplicht dragen van het mondmasker is al sterk gereduceerd. Toch blijft het aantal ingeschreven wandelaars nog laag. Het zal nog lang duren voorleer we terug het aantal deelnemers van voor de covidperiode zullen hebben. Ook het aantal zwartwandelaars is toegenomen. Door de vele covidwandelingen in het verleden komen ze gewoon naar de startzaal, bekijken het plannetje en vertrekken gewoon zonder in te schrijven.

We beginnen alvast terug met onze busreizen. We hebben er nog twee op het programma staan. Eentje naar de heuvelende Westhoek, vlak bij de Franse grens. Een wandeling met klimmen en dalen en volop in de natuur. Dan nog eentje naar Oostende de stad aan zee. Deze wandeling is een stadswandeling in kerstsfeer.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw w

Als u dit leest is de zomervakantie bijna voorbij. Een echte kwakkelzomer. Laat ons hopen dat het najaar wat beter wordt. Ook de opstart van de wandelorganisaties blijft maar kwakkelen. De organisatoren weten niet goed of ze al dan niet met catering gaan werken. Hier en daar zijn er nog die helemaal niet organiseren. Het aantal deelnemers is dan ook navenant. Rond de 1000 deelnemers op een zondag is al een goed resultaat. Een groot aantal wandelaars laat zich nog steeds afschrikken. Het zal nog even duren vooraleer alles weer terug normaal wordt. Al meer dan 80 % van de bevolking heeft zich laten inenten. Toch blijft het aantal ziekenhuisopnames constant. We zullen naar bijna algehele vaccinatie moeten gaan vooraleer we dat virus onder controle krijgen.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter.

Fons zw w

We zijn een halfjaar ver in 2021 en nog is het virus niet bedwongen. Ikzelf heb mijn twee spuitjes gehad. Deze maand zullen velen van u ook een eerste spuit krijgen en in de zomer een tweede spuit. Toch zal de zomer niet verlopen zoals vorige jaren. Reizen naar het buitenland wordt nog steeds afgeraden.  Daarom plannen we dit jaar geen uitstap naar het buitenland. Ook binnenlandreizen gaan we nog enkele maanden uitstellen. Hopelijk kunnen we in oktober of november toch nog een busreis inrichten.

Stertochten gaan we alvast inrichten. De eerste is naar onze zomertocht. U mag gratis komen wandelen als u uw bonnetje meebrengt. De ander is naar de Limburgse Wandeldag in Lummen.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter.

Fons zw w

Het coronavirus blijft maar de plak zwaaien. Momenteel zitten we nog in de derde golf en ziet het er nog niet naar uit dat we veel versoepelingen mogen verwachten. Ook de vaccinatie laat op zich wachten. In theorie zouden de 65 plussers eind april een eerste keer moeten gevaccineerd zijn. Ikzelf zal op 26 april de eerste keer ingeënt worden. De tweede maal op 31 mei. Maar er zullen er veel zijn die het Astra Zeneca gaan krijgen. Daar zit drie maand tussen en dan zitten we al eind de zomer. Het zal nog geen zomer worden zoals in het verleden. Daarom gaan we onze reis naar Nunspeet maar uitstellen totdat we gevaccineerd zijn en we zeker weten dat ook de problemen in Nederland opgelost zijn.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw w

Weeral zijn er twee maanden voorbij zonder georganiseerde wandelingen. Ook onze Mars Der Zuiderkempen is afgelast. Eind februari is er opnieuw een veiligheidsraad. Het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames blijven hoog. Veel versoepeling moeten we niet verwachten. Zolang we met niet meer dan vier personen mogen wandelen zullen de georganiseerde wandelingen niet toegelaten worden.

Verderop hebben we een aantal knooppunten voor jullie uitgezocht. Ze werden al bewandeld en zeer goed bevonden. Nu is het aan jullie om ze te bewandelen. Opgelet maximum met 4 personen .

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw wHet coronavirus blijft maar ronddolen vooral in Wallonië en Brussel. In Vlaanderen is het wat minder maar toch voldoende om alert te zijn. Niet tegenstaande dat hebben we besloten om terug wat activiteiten op te starten. Als ik dit schrijf spreken de virologen  om terug in Lock down te gaan. Mogelijk kunnen deze activiteiten alsnog niet doorgaan. Hou daarom onze website in het oog.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter.

Fons zw wWe zitten al reeds in de tweede golf van deze coronacrisis. Het aantal besmettingen stijgt nog steeds. We zitten op meer dan 600 besmettingen. Gelukkig zijn de besmettingen niet zo erg en worden er niet te veel mensen opgenomen in de hospitalen. Ondertussen worden de wandelingen nog steeds afgeschaft. Er is een protocol opgesteld waardoor de wandelingen wel zouden kunnen doorgaan. Zie verder in deze info en u zal merken waarom we de wandelingen niet kunnen inrichten.

Nog even terug naar onze jaarlijkse algemene vergadering. Die verliep dit jaar via post en email. De meeste vaste leden hebben keurig geantwoord. Hierdoor is de kwijting gegeven voor onze jaarrekening, de begroting en werden alle bestuursleden vrijgesteld. Alle documenten werden ingevuld en werden naar de overheid gestuurd. We zijn weer een jaar gerust.

Lees meer...

 Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw wHet is me wat met dat coronavirus. Het is een blijver. We zullen er nog geruime tijd last van hebben. Hier gaat alles goed. Tot nu toe nog geen problemen gehad, evenmin in de familie. Voor zover ik weet geldt dat ook voor alle bestuursleden. Hopelijk is dat bij jullie ook zo.

De wandelingen zijn nog afgeschaft tot 31 juli. Mogelijk komt er dan een beperkte opstart. Met voorinschrijving, beperkte catering en beperkt aantal deelnemers en kilometers. Zoals de meeste clubs gaan we daar nog niet aan meedoen. We hebben onze Molentocht van eind augustus dan ook afgelast.

Vanaf september zouden er terug massaevenementen mogen doorgaan. We gaan afwachten of dat werkelijk zo is en op welke manier de wandeltochten dan zullen kunnen doorgaan. Als alles een beetje normaal gaat kunnen we de Tienbundertocht wel terug organiseren. Op voorwaarde dat er voldoende helpers willen meewerken natuurlijk.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter.

Een moeilijke samenstelling voor deze pinguïn. Door het coronavirus weten we niet wat er in de toekomst zal gebeuren. Hij zal in ieder geval uitzonderlijk kort zijn. Als ik dit schrijf lijkt er een kentering te komen in het aantal opnames. Maar we zijn er nog lang niet.Fons zw w

 De federatie heeft beslist om te tochten in mei en juni te annuleren. Met de mogelijkheid ook in juli en augustus te annuleren. Als ik hoor dat alle grote evenementen afgelast zijn. Wat juist grote evenementen zijn moeten we nog even afwachten. Toch zie ik ook onze zomertocht dit jaar niet doorgaan. 

Onze Panoramatocht en de Netetocht werden al geannuleerd. Hemelvaartweekend zullen we dit jaar thuis moeten doorbrengen. Deze uitstap hebben we in overleg met het hotel uitgesteld naar volgend jaar. Iedereen werd terug betaald. Hou in ieder geval van 13 tot 16 mei volgend jaar vrij. In het najaar organiseren we een nieuwe inschrijving.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitterFons zw w

Bloedverdunners, een goed geneesmiddel als je hartritmestoornissen hebt. O wee als je een of andere operatie nodig hebt. Bijvoorbeeld als je een nieuwe knie nodig hebt als onze parcoursbouwer. Na de operaties bleef het maar bloeden. Enkele weken langer herstellen voor alles weer in orde komt. Voor mezelf een eenvoudige operatie om een tumor te bevriezen. Ik was nog niet het ziekenhuis uit of een bloedklonter trok naar mijn hersenen. Een trombose. Een snelle interventie van de mensen van spoed en een dik uur later was de bloedklonter weer weg. Alles werkte weer. Enkel mijn spraak en mijn cijfer geheugen laten me nog wat in de steek evenals de conditie. Nog enkele maanden geduld en alles is weer voorbij. Hopelijk !

Lees meer...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn