Wsc - Langdorp vzw

4006

Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw w

Weeral zijn er twee maanden voorbij zonder georganiseerde wandelingen. Ook onze Mars Der Zuiderkempen is afgelast. Eind februari is er opnieuw een veiligheidsraad. Het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames blijven hoog. Veel versoepeling moeten we niet verwachten. Zolang we met niet meer dan vier personen mogen wandelen zullen de georganiseerde wandelingen niet toegelaten worden.

Verderop hebben we een aantal knooppunten voor jullie uitgezocht. Ze werden al bewandeld en zeer goed bevonden. Nu is het aan jullie om ze te bewandelen. Opgelet maximum met 4 personen .

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw wHet coronavirus blijft maar ronddolen vooral in Wallonië en Brussel. In Vlaanderen is het wat minder maar toch voldoende om alert te zijn. Niet tegenstaande dat hebben we besloten om terug wat activiteiten op te starten. Als ik dit schrijf spreken de virologen  om terug in Lock down te gaan. Mogelijk kunnen deze activiteiten alsnog niet doorgaan. Hou daarom onze website in het oog.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter.

Fons zw wWe zitten al reeds in de tweede golf van deze coronacrisis. Het aantal besmettingen stijgt nog steeds. We zitten op meer dan 600 besmettingen. Gelukkig zijn de besmettingen niet zo erg en worden er niet te veel mensen opgenomen in de hospitalen. Ondertussen worden de wandelingen nog steeds afgeschaft. Er is een protocol opgesteld waardoor de wandelingen wel zouden kunnen doorgaan. Zie verder in deze info en u zal merken waarom we de wandelingen niet kunnen inrichten.

Nog even terug naar onze jaarlijkse algemene vergadering. Die verliep dit jaar via post en email. De meeste vaste leden hebben keurig geantwoord. Hierdoor is de kwijting gegeven voor onze jaarrekening, de begroting en werden alle bestuursleden vrijgesteld. Alle documenten werden ingevuld en werden naar de overheid gestuurd. We zijn weer een jaar gerust.

Lees meer...

 Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw wHet is me wat met dat coronavirus. Het is een blijver. We zullen er nog geruime tijd last van hebben. Hier gaat alles goed. Tot nu toe nog geen problemen gehad, evenmin in de familie. Voor zover ik weet geldt dat ook voor alle bestuursleden. Hopelijk is dat bij jullie ook zo.

De wandelingen zijn nog afgeschaft tot 31 juli. Mogelijk komt er dan een beperkte opstart. Met voorinschrijving, beperkte catering en beperkt aantal deelnemers en kilometers. Zoals de meeste clubs gaan we daar nog niet aan meedoen. We hebben onze Molentocht van eind augustus dan ook afgelast.

Vanaf september zouden er terug massaevenementen mogen doorgaan. We gaan afwachten of dat werkelijk zo is en op welke manier de wandeltochten dan zullen kunnen doorgaan. Als alles een beetje normaal gaat kunnen we de Tienbundertocht wel terug organiseren. Op voorwaarde dat er voldoende helpers willen meewerken natuurlijk.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter.

Een moeilijke samenstelling voor deze pinguïn. Door het coronavirus weten we niet wat er in de toekomst zal gebeuren. Hij zal in ieder geval uitzonderlijk kort zijn. Als ik dit schrijf lijkt er een kentering te komen in het aantal opnames. Maar we zijn er nog lang niet.Fons zw w

 De federatie heeft beslist om te tochten in mei en juni te annuleren. Met de mogelijkheid ook in juli en augustus te annuleren. Als ik hoor dat alle grote evenementen afgelast zijn. Wat juist grote evenementen zijn moeten we nog even afwachten. Toch zie ik ook onze zomertocht dit jaar niet doorgaan. 

Onze Panoramatocht en de Netetocht werden al geannuleerd. Hemelvaartweekend zullen we dit jaar thuis moeten doorbrengen. Deze uitstap hebben we in overleg met het hotel uitgesteld naar volgend jaar. Iedereen werd terug betaald. Hou in ieder geval van 13 tot 16 mei volgend jaar vrij. In het najaar organiseren we een nieuwe inschrijving.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitterFons zw w

Bloedverdunners, een goed geneesmiddel als je hartritmestoornissen hebt. O wee als je een of andere operatie nodig hebt. Bijvoorbeeld als je een nieuwe knie nodig hebt als onze parcoursbouwer. Na de operaties bleef het maar bloeden. Enkele weken langer herstellen voor alles weer in orde komt. Voor mezelf een eenvoudige operatie om een tumor te bevriezen. Ik was nog niet het ziekenhuis uit of een bloedklonter trok naar mijn hersenen. Een trombose. Een snelle interventie van de mensen van spoed en een dik uur later was de bloedklonter weer weg. Alles werkte weer. Enkel mijn spraak en mijn cijfer geheugen laten me nog wat in de steek evenals de conditie. Nog enkele maanden geduld en alles is weer voorbij. Hopelijk !

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter.Fons zw w

2019 loopt op zijn einde. Tijd voor een korte terugblik maar vooral een blik naar de toekomst.

Het aantal deelnemers op onze tochten was ook nu weer sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De Sinterklaaswandeling had voor het derde jaar op rij af te rekenen met barre weersomstandigheden. Regen en wind hielden vele wandelaars thuis. De eerste Molentocht verliep dan weer in tropische temperaturen. Een extra dank u wel aan de buitenwerkers: afpijlers en parkeerwachters om in deze omstandigheden trouw hun taak te vervullen.

Lees meer...

Mijmeringen van de voorzitter.

Fons zw wWeeral een zomer om niet snel te vergeten. Toch zeker juli met zijn hittegolven en de uitschieter van 41,8° C in Begijnendijk. Ondertussen is het weer genormaliseerd en krijgen we een afwisseling van regendagen met zonnige perioden. Typisch Belgisch dus.

Tijdens onze zomertocht konden we genieten van een goed wandelweer wat resulteerde in bijna 2000 deelnemers. Meer dan 600 van die wandelaars waren niet aangesloten bij een wandelclub maar vonden toch de weg naar onze organisatie. Velen kwamen zich dan ook voorbereiden op de dodentocht. Op wat bevoorradingsproblemen in Wezemaal na, weer een mooie organisatie waar we fier mogen op zijn. Een dikke dank u wel aan eenieder die daaraan heeft meegewerkt.

Lees meer...

Sportverdienste 2018Sportverdienste

U heeft het misschien al via de plaatselijke pers vernomen. Tijdens de kampioenenviering van de Aarschotse sportraad kreeg ik de trofee van de sportverdienste 2018. 

Een trofee die niet alleen mij toekomt maar ook de bestuursploeg, de helpers tijdens de wandeltochten en eigenlijk alle leden of ze nu in Aarschot wonen of in de ruime omgeving. Door jullie deelname aan wandeltochten in gans België zijn jullie allen ambassadeurs van de stad Aarschot.

Dus niet alleen een proficiat voor de voorzitter maar ook aan u allen!!

Fons

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn