Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

maandag, 10 april 2023
Busuitstap
Busreis Voeren
vrijdag, 14 april 2023
Clubwandelingen
Wolfsdonk
maandag, 24 april 2023
Algemene Vergadering
Jaarlijkse Algemene Vergadering 2023

Mijmeringen van de voorzitter

Fons zw w

Wat hadden we geluk met onze Begijntjestocht. Schitterend weer zorgde ervoor dat we 981 wandelaars mochten ontvangen. Dat was lang geleden dat we op een weekdag zoveel volk hadden. Hopelijk hebben we met onze Mars Der Zuiderkempen ook zo’n goed weer zodat we daar ook eens meer dan 2000 deelnemers hebben.

Verder vindt u in het Pinguineke de vernieuwde statuten die moeten goedgekeurd worden door de Algemene vergadering. Er is niet veel aan veranderd. Wat naamsveranderingen, Raad van Bestuur wordt Bestuursorgaan en het Huishoudelijk reglement wordt Intern reglement. Ook het arrondissement wordt nu Vlaams gewest. Het intern reglement publiceren we ook in het pinguineke. Er zijn de laatste periode heel wat nieuwe leden bijgekomen. Lees het Intern reglement eens. Zodat je weet hoe onze club werkt. Houdt dit boekje bij; zo kan je het later terug raadplegen.

Het is weer de tijd van het jaar dat de Algemene Vergadering moet doorgaan. Ik nodig iedereen uit om deze vergadering bij te wonen. De vaste leden zeker, maar de gewone leden mogen ook komen. Weliswaar zonder stemrecht. De gewone leden kunnen ter plaatse vast lid worden. Dan kunnen ze gewoon meestemmen. Wie of wat vaste leden zijn, kan je in de uitnodiging lezen.

Twee stertochten in deze periode. Eentje is in Koningshooikt. WSV Berchlaer richt er een lussenwandeling in. Elk van de lussen gaat naar een natuurgebied. In Oud-Turnhout nemen we deel aan Vlaanderen Wandelt. De Korhoenstappers richten hun pijlen op De Liereman, een groot natuurgebied. Al de wandelingen zijn voor minstens 60% onverhard. Zeker de moeite om daar eens naartoe te rijden.  

Net zoals vorig jaar pijlen we weer een wandeling af voor de Sportregio Winge-Demervallei. Deze maal vertrekken we vanuit Wolfsdonk voor een wandeling van 8.4 km. De pijlen blijven de hele maand hangen. Als je wat tijd hebt kan je er gaan wandelen. Je kan natuurlijk ook de clubwandeling meedoen.

Na vier jaar onderbreking gaan we nog eens terug naar de Moezel. Brodenbach is een klein dorpje met maar 635 inwoners maar wel met een groot hotel Anker. In het dorp is er geen bakker. Er is wel een grote winkel in Alken op 2,5 km . Het hotel is een half jaar gesloten. Dus kunnen we maar gaan verkennen in de tweede helft van april. Wandelmogelijkheden zijn er genoeg. Dat zal geen probleem zijn. Zo snel mogelijk inschrijven is de boodschap. De plaatsen zijn beperkt.

De koudste dagen zijn voorbij. De krokussen staan al volop in bloei. De lente loert om de hoek. Geniet van de ontluikende natuur. Houdt het coronavirus ver weg en blijf gezond.

Tot ergens onderweg.

Fons

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn