Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zondag, 11 juni 2023
Voettocht
Diest - Testelt
zondag, 25 juni 2023
Stertocht
Bierbeek 25-06-2023

Verkenning  Brodenbach

Dag 1. Cochem. Vanop de bus parking vertrekken we in twee groepen voor de stadswandeling. De eerste groep gaat er een klim bijdoen. Zij gaat naar een mooi uitzichtpunt boven de stad. Daar waar ook de stoeltjeslift toekomt. Terug naar beneden gaan ze door de stad naar de burcht. Mogelijkheid om die te bezoeken of iets te gaan drinken op het panoramaterras. Langs de achterkant keren ze terug naar het centrum. De tweede groep doet dat klimmetjes niet en gaan rechtstreeks naar de burcht. Eventueel met de stoeltjeslift  naar boven (7,90 euro) is ook mogelijk. Om 16.00 uur vertrekken we terug op de bus parking.

Dag 2. Ravijnenroute Ehrenburg droompad (Bergschluchten pfad Ehrenburg) De langste wandeling van ons verblijf.(18.6 km) Vertrek vanaf ons hotel. We gaan in drie groepen. Een doet de volledige wandeling. Een tweede doet 10 km met twee klimmetjes en een derde gaat rechtstreeks naar Ehrenburg. (één klim) Ongeveer 7 km. Op de hele wandeling is er geen drinken te verkrijgen. Neem voldoende drinken mee.

Dag 3. We rijden met de bus naar Wierschem. We doen daar de Elzter Burgparonama pad. Totale lengte 12.5 km De grote doen de volledige afstand . Via Burg Elzt gaan ze overwegend bergaf  naar de Ringelsteine Mühle. Hier drinken we iets en gaan dan via een serieuze klim terug naar Wierschem. Hier drinken we nog iets. De kleine afstand gaat na de Rigelsteine Mühle langs een vlakke weg naar Moselkern. (10 km)

Dag 4. Forellenweg 11 km .We vertrekken om 9.30 uur naar Burgen. Aan hotel Forellenzucht vertrekken we met de wandeling. We vertrekken in twee groepen maar doen beiden dezelfde wandeling. In het begin stijgend over brede wegen. Dan op het plateau met prachtige vergezichten. We dalen af naar Burgen en keren langs de rivier Baybach terug naar het hotel. Om 14.00 uur worden we verwacht voor een maaltijd. Forel Mullerin met aardappel en een slaschotel. De tweede groep wordt verwacht tegen 14.30 uur. We hebben nogal moeten onderhandelen met de kok. Hij wilt enkel forel maken. Voor diegene die dat niet lusten is er enkel Flammkuchen. Wij betalen de rekening .

Het hotel.

Ontbijt vanaf 8.00 uur. Voldoende uitgebreid.

Avondeten om 18.00 uur. Soep en dessert wordt aan tafel gebracht. Hoofdgerecht in buffetvorm.

Lunchpakket mogelijk. Pistolet met kaas of hesp. 1.50 euro per stuk. Bestellen de avond voordien. Afhalen op de receptie s morgens vanaf 8.00 uur. Direct te betalen . Er is geen drank voorzien.

De kopkussens zijn aan de dunne kant.

Er is een zwembad. Zwemkledij niet vergeten!!

Er is in de omgeving geen winkel of bakker voorzien. Breng voldoende drinken mee. Uit de kraan is goed drinkbaar water. Daar kan je flesjes bijvullen.

We vertrekken op 18 mei om 7.30 uur. We hopen de zondag omstreeks 20.00 uur terug te zijn.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn