Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 21 juni 2019
Vrijdagwandelingen
Gelrode-Wezemaal-Gelrode
zondag, 23 juni 2019
Voettocht
Diest-Langdorp

Donderdag 23 mei 2019

17de Netetocht – HerseltNetetocht meer

Zoals in voorgaande tochten zal ook dit jaar de lente het thema van de wandeling zijn. De Nete - en Laakvallei staan borg voor talrijke natuurgebieden. We doen vier natuurgebieden aan: De Rodhoek, Kwarekken, Varenbroek en Hertberg en als de weergoden ons goedgezind zijn ook nog een stukje Asbroek. De Nete en Rode Laak verbinden deze prachtige wandelgebieden, zij zijn dan ook de rode draad in onze wandeling. Vertrekken doen we in de voetbalkantine De Vrijheid, gelegen aan het vernieuwd sportcomplex Asbroek te Herselt.

Van hieruit kan je aanvatten voor een plaatselijk tochtje van 5 of 8 km, regelmatig zal je kennis maken met mooie zichten op de dorpskern. Voor onze vrienden rolstoelers is er een apart parcours van ongeveer 4 km voorzien.

Lees meer...

Zaterdag 13 april 2019

Panoramatocht te Gelrode16de Panorama

Vertrekken doen we traditioneel vanuit de parochiezaal van Gelrode waar we kunnen kiezen uit 4-8-12-16-20 en 30 km.
De kortste afstand is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en laveert door de straten van Gelrode centrum.

De 8 km wandelaars hebben de keuze: ze maken een lus, zonder rust, naar de Eikelberg. Genietend van het mooie uitzicht dalen we af langs de grot, flirtend langs de turfputten wandelen we naar Zallaken, het verste punt. Terugkeren doen we door een stukje privé bos om dan door de, hopelijk bloeiende, fruitboomgaarden en de Moedermolen de vertrekzaal te bereiken.

Lees meer...

Vacature : Helpers -  Opruimers na wandeltochten.

Steeds weer na onze wandeltochten  is  het probleem om, vooral de vertrekzaal, opgeruimd te krijgen. De helpers zijn al vroeg bezig en tegen dat het tijd is om de zaal op te ruimen zijn ze zo moe dat ze liever naar huis willen. Meestal blijft er dan nog een handvol “jongeren” over die dan die onaangename klus nog moet klaren. Daarom zijn we op zoek naar een aantal helpers die in de loop van de dag wel kunnen gaan wandelen maar die dan tegen opruimtijd een handje komen helpen. Vooral de zalen die met nat moeten gepoetst worden vormen een probleem:  Het college in Aarschot en de zaal in Rillaar vormen de grootste problemen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn