Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zondag, 25 augustus 2019
Stertocht
Stertocht Kampenhout
dinsdag, 27 augustus 2019
Clubwandeling
1e Molentocht - Wolfsdonk 

Dinsdag 27 augustus 2019

1e Molentocht - Wolfsdonk Heimolen

Nu de heide stilaan op zijn mooist bloeit, is het vanzelfsprekend om hier een wandeling te organiseren en ieder natuurminnende wandelaar te laten kennis maken met deze groene long tussen Gijmel en Wolfsdonk. Centraal te midden van deze groene oase heeft men in de 17de eeuw een molen neergepoot. Het betreft een staakmolen uit 1662 die in 1999 is gerestaureerd. De molen is nu eigendom van Natuurpunt en wordt op zondag, bij voldoende wind, regelmatig in werking gezet.

Het natuurgebied rond de Heimolen noemt men de Molenheide. Het gebied is bezaaid met onverharde paadjes en stille wegen en nodigt iedereen uit tot een fikse rustgevende wandeling. Alle afstanden met uitzondering van de 4 km, maken kennis met de Molenheide en zijn molen.

Lees meer...

Wegwijzer Nieuwrode

Zondag 14 juli 2019

32e Zomertocht - 50 km van het Hageland

De start van deze tocht wordt gegeven in de parochiezaal van Gelrode. Gelrode ook wel smalend het "strooien dorp" genoemd, is omringd door drie heuvels, de eikelberg, de ijzeren berg en de hondsheuvel. Het is de ideale startplaats om een van de mooiste gebieden van het Hageland te verkennen.

Lees meer...

Vacature : Helpers -  Opruimers na wandeltochten.

Steeds weer na onze wandeltochten  is  het probleem om, vooral de vertrekzaal, opgeruimd te krijgen. De helpers zijn al vroeg bezig en tegen dat het tijd is om de zaal op te ruimen zijn ze zo moe dat ze liever naar huis willen. Meestal blijft er dan nog een handvol “jongeren” over die dan die onaangename klus nog moet klaren. Daarom zijn we op zoek naar een aantal helpers die in de loop van de dag wel kunnen gaan wandelen maar die dan tegen opruimtijd een handje komen helpen. Vooral de zalen die met nat moeten gepoetst worden vormen een probleem:  Het college in Aarschot en de zaal in Rillaar vormen de grootste problemen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn