Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zondag, 01 maart 2020
Clubwandeling
46ste Mars der Zuiderkempen
vrijdag, 06 maart 2020
Vrijdagwandelingen
Wolfsdonk - Herselt - Wolfsdonk
vrijdag, 20 maart 2020
Vrijdagwandelingen
Ourodenberg - Aarschot - Ourodenberg

Zondag 1 maart 2020Mars der zuiderkempen 3 2020

46ste Mars der Zuiderkempen

Trofee Harten Vijf -WalkOn criterium

Een wandeldag zowel voor de genieters als de extra sportievelingen met zijn afstanden van:
5-8-12-16-20-30-42 en 50km.
U bent welkom vanaf 06.00 tot 18.00 uur. Vertrekken kan tot 15.00 uur.

Traditioneel wordt de start gegeven in de vertrekken van het Sint-Jozefscollege gelegen aan de boorden van de Demer.
De laatste Hagelandse heuvels zijn hier begroeid met dennenbossen, heide en vereenzaamde berken. Het gebied strekt zich noordelijk uit tot aan de Nete in Westerlo en oostwaarts tot aan de grens met Limburg. Het is bezaaid met kleine diverse natuurgebieden, in deze regio is onze Mars der Zuiderkempen ontstaan.

De kleinste afstanden wandelen tussen Aarschot en Langdorp waar zelfs voor de kortste afstand, die ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, een rust voorzien is. Daar er in Averbode geen rustpost beschikbaar was hebben we het parcours wat aangepast en pikken we nog een stukje Hageland mee.

Lees meer...

Zaterdag 18 april 2020Perzik bloesem

Panoramatocht-Bloesemtocht

 We kunnen kiezen uit 4-8-12-16-20 en 30 km.

De start van deze tocht wordt gegeven in de parochiezaal van Gelrode.
Gelrode ook wel smalend het "strooien dorp" genoemd, is omringd door drie heuvels, de Eikelberg, de ijzeren berg en de Hondsheuvel. Het is de ideale startplaats om een van de mooiste gebieden van het Hageland te verkennen.

De kortste afstand is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en laveert door de straten van Gelrode centrum.

Lees meer...

Dinsdag 4 februari 2020hof ter laken in booischot

Begijntjestocht

De winter in volle glorie. Nog vlug een mooie wandeling meepikken? Dit jaar wandelen we naar de buurgemeente Booischot. Voor de korte afstanden blijven De Roygaarden en het Bieheidebos de hoofdschotel.
De 8-en 28 km aangevuld met : De Raam en het natuurgebied de Paependel.

De grotere afstanden gaan via het Pannenhof en de Strooiselhoeve naar de provincie Antwerpen. Langs de Peerdsdonken bereiken we de rust in Booischot.
Op de terugweg wandelen we langs de renbaan in het rustgebied “De Lichten”. Met wat geluk staan de bosanemonen reeds in bloei. Via de NMBS stopplaats van Booischot bereiken we al snel het Bieheidebos van waar uit we samen met de andere afstanden de aankomst bereiken.

Lees meer...

Vacature : Helpers -  Opruimers na wandeltochten.

Steeds weer na onze wandeltochten  is  het probleem om, vooral de vertrekzaal, opgeruimd te krijgen. De helpers zijn al vroeg bezig en tegen dat het tijd is om de zaal op te ruimen zijn ze zo moe dat ze liever naar huis willen. Meestal blijft er dan nog een handvol “jongeren” over die dan die onaangename klus nog moet klaren. Daarom zijn we op zoek naar een aantal helpers die in de loop van de dag wel kunnen gaan wandelen maar die dan tegen opruimtijd een handje komen helpen. Vooral de zalen die met nat moeten gepoetst worden vormen een probleem:  Het college in Aarschot en de zaal in Rillaar vormen de grootste problemen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn