Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 23 februari 2018
Vrijdagwandelingen
Langdorp-Rillaar-Langdorp
zondag, 25 februari 2018
Stertocht
Antwerpen Wandelt
zondag, 04 maart 2018
Clubwandeling
44ste Mars der Zuiderkempen
vrijdag, 09 maart 2018
Vrijdagwandelingen
Gelrode-Wezemaal-Gelrode
zondag, 11 maart 2018
Stertocht
Limburg Wandelt te Peer
zaterdag, 17 maart 2018
Busuitstap
Eisden-Maasmechelen

Zondag 4 maart 2018

44 ste Mars der Zuiderkempen.

Trofee Harten Vijf -WalkOn criterium

Afstanden: 
5-8-12-15-20-30-42-50 km.

Heimolen

Traditioneel wordt de start gegeven in de vertrekken van het Sint-Jozefscollege gelegen aan de boorden van de Demer. De laatste Hagelandse heuvels zijn hier begroeid met dennenbossen, heide en vereenzaamde berken.

Het gebied strekt zich noordelijk uit tot aan de Nete in Westerlo en oostwaarts tot aan de grens met Limburg. Het is bezaaid met kleine diverse natuurgebieden, in deze regio is onze Mars der Zuiderkempen ontstaan. De belangrijkste landschapselementen in deze regio zijn de heidegebieden. Nog talrijk aanwezig, zij het dan in versnipperde vorm. Het zijn cultuurlandschappen die ontstaan zijn in de middeleeuwen.

De arme zandgronden van de Kempen waren niet geschikt voor het telen van gewassen. Schapen hoeden bleek wel een lonende bezigheid te zijn, struikheide was hun voedsel en groeide gemakkelijk op de schrale zandgronden. Rond 1830 na de Belgische onafhankelijkheid, kwam een groot gedeelte van de Zuiderkempen in bezit van de adellijke familie de Merode die het gebied gebruikte voor intensieve houtwinning. Door dit eenzijdig beheer verdwenen er veel planten en dus ook de heidegebieden. Vooral de snelgroeiende sparsoorten waren een succes en gedijden goed op zandgronden.

Lees meer...

Zaterdag 14 april 2018

Panoramatocht te Gelrode16de Panorama

Een andere datum voor deze tocht geeft de parcoursbouwers de kans om de ontluikende fruitboombloesems te laten bewonderen. Natuurlijk worden de fascinerende uitzichten eveneens behouden. De 50 km wandelaars konden hun hartje al ophalen tijdens de Mars Der Zuiderkempen zodat we ons nu beperken tot 30 km.
Vertrekken doen we traditioneel vanuit de parochiezaal van Gelrode waar we kunnen kiezen uit 4-8-12-16-20 en 30 km.

De kortste afstand is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en laveert door de straten van Gelrode centrum.

De 8 km wandelaars hebben deze maal de keuze: ze maken een lus, zonder rust, langs de Moedermolen, de fruitboomgaarden, de Middelberg en naar het natuurreservaat Vorsdonkbos- Turfputten. Hier kan de vroeg bloeiende bloemenpracht bewonderd worden. Langs de Eikelberg keren we terug. Zij die liever een rustpunt hebben onderweg nemen de lus naar Nieuwrode. Door verharde- en onverharde holle wegen trekken naar het Rot. Even verder wandelen we over de Kraterberg met zijn mooi uitzicht op de dorpskern van Nieuwrode.

Lees meer...

Vacature : Helpers -  Opruimers na wandeltochten.

Steeds weer na onze wandeltochten  is  het probleem om, vooral de vertrekzaal, opgeruimd te krijgen. De helpers zijn al vroeg bezig en tegen dat het tijd is om de zaal op te ruimen zijn ze zo moe dat ze liever naar huis willen. Meestal blijft er dan nog een handvol “jongeren” over die dan die onaangename klus nog moet klaren. Daarom zijn we op zoek naar een aantal helpers die in de loop van de dag wel kunnen gaan wandelen maar die dan tegen opruimtijd een handje komen helpen. Vooral de zalen die met nat moeten gepoetst worden vormen een probleem:  Het college en SIBA in Aarschot en Rillaar vormen de grootste problemen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn