Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

donderdag, 23 mei 2019
Clubwandeling
17de Netetocht – Herselt
vrijdag, 24 mei 2019
Vrijdagwandelingen
Gelrode-Betekom-Gelrode
donderdag, 30 mei 2019
Reizen
Boppard
vrijdag, 07 juni 2019
Vrijdagwandelingen
Ourodenberg-Herselt-Ourodenberg
maandag, 10 juni 2019
Voettocht
Voettocht Scherpenheuvel
vrijdag, 14 juni 2019
Vrijdagwandelingen
Houwaart-Nieuwrode-Houwaart
zaterdag, 15 juni 2019
Busuitstap
Busreis Stevensweert NL
vrijdag, 21 juni 2019
Vrijdagwandelingen
Gelrode-Wezemaal-Gelrode

Zondag 30 april 2017

Vlaamse Wandeldag in Aarschot

Ter gelegenheid van onze 40ste verjaardag zouden wij de Vlaamse Wandeldag organiseren. Tot en met dit jaar werd deze wandeldag georganiseerd op de laatste zondag van februari. Deze wordt nu verschoven naar de laatste zondag van april.

Zoals in het verleden is het de bedoeling om die dag maximum 5 wandeltochten te organiseren. Eén in elke regio. In 2017 zijn er tot op dit moment maar twee kandidaten. Aalst in Oost-Vlaanderen en onze club voor Vlaams-Brabant. Slechts twee organisaties impliceert dat er een mogelijkheid bestaat dat er 10 000 wandelaars op deze organisatie afkomen. Dat vergt een hele voorbereiding. Een voorbereiding waar we volop mee bezig zijn. De eerste gesprekken met het stadsbestuur en de stadsdiensten zijn er al geweest. Er werd door iedereen een volledige medewerking beloofd. Het wat en hoe wordt later nog verfijnd. Ook met de concessiehouder van de stadsfeestzaal bereikten we een overeenkomst. Het vertrek van de wandeling is dus vanuit deze zaal.

HertogensheideU krijgt nu reeds de primeur voor de parcours:
De 5 km wordt een stadswandeling.
Met de 8 km wandelaars trekken we naar Ourodenberg.
De parochiezaal van Gelrode reserveerden we voor de 12 km stappers.
De zaal van Berreke Verhaegen wordt de rustpost voor de 15 km.
De langere afstanden stappen naar Rillaar en maken daar nog een lus.
De 30 km trekt vanuit Rillaar naar Houwaart en keren dan via Rillaar terug.
Tot slot nog de 42 km wandelaars. Zij maken in Houwaart nog een lus en genieten volop van de Hagelandse heuvels.

Alle wandelaars mooi verdeeld over de 5 controleposten en dan nog een grote vertrekzaal.

Hier komt de aap uit de mouw. Zoveel helpers hebben we niet! Hier rekenen we op uw medewerking. Een club van 700 leden moet er toch in slagen die 30ste april een 180-tal helpers bijeen te krijgen. Wat hebben we nodig? Mensen voor de verkoop van koude en warme dranken, afwassers, afruimers, inschrijvingen, verkoop bonnetjes, parking wachters, enz.

Het zal een lange dag worden. We gaan dan ook trachten in twee ploegen te werken. Een groep die omstreeks 5.30 uur de wandeling op gang trekt en een aantal die omstreeks 9.00 uur de grote drukte opvangt. De zaterdag moet alles opgebouwd worden en de maandag moet de stadsfeestzaal terug leeg gemaakt worden. Veel helpende handen kunnen we die dagen gebruiken. Daarom aan ieder van u, kom die dag eens uitzonderlijk onze helpersploeg versterken.

Een aantal heeft al toegezegd; we hebben er echter nog veel meer nodig. Om alles wat te centraliseren en vlot te laten verlopen stuur een mailtje naar . Graag vermelden of u een bepaalde voorkeur heeft. Controlepost, vertrekzaal, vroege ploeg of niet, wat soort werk of eender welke wens. Tevens of u de zaterdag en of de maandag kan komen helpen. We zullen zoveel mogelijk trachten met uw wensen rekening te houden. 30 april 2017 is nog relatief lang. Er kan nog van alles gebeuren. Mocht u uw engagement niet kunnen aangaan laat dan dadelijk iets weten zodat we in een eventuele vervanging kunnen voorzien.
Enkele weken voor de wandeldag komen we allemaal nog eens samen om te overlopen wat er die dagen van u verwacht wordt.

Wat krijgt u in de plaats?
Eerst en vooral onze eeuwige dankbaarheid. Daarnaast krijgt iedereen die zich opgeeft als helper een T-shirt met vermelding Vlaamse wandeldag om onze tocht te promoten. Het ledenfeest  28 januari 2017 aan helperstarief. De dagen van de organisatie gratis eten en drank. Na de organisatie zorgen we tevens voor een spetterend helpersfeest. Wij rekenen op jullie.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn