Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 26 april 2019
Vrijdagwandelingen
Wit Toreke - Baal - Wit Toreke
zondag, 28 april 2019
Busuitstap
Busreis Puurs Vlaanderen Wandelt
maandag, 29 april 2019
Algemene Vergadering
Jaarlijkse Algemene Vergadering 2019

Verslag wandeldriedaagse Waldbreitbach
van 19 tot 21 december 2014

Dag 1

Na een autotocht van 224 km kwamen we met zijn allen tussen 9 uur en 10.30 uur aan in Linz. Het was voor iedereen niet even evident om een (gratis) parkeerplaats te vinden.
Op marktplatz konden wij genieten van een tas koffie of een “heise chocomelk”. Voor de overigens zeer vriendelijke gastvrouw was een “heisse chocomelk” niet wat sommige ervan hadden verwacht en bleek “heiss” plots “ice” te zijn. Niet getreurd echter want ook dat bleek ’s morgens op een winterdag toch wel lekker;  al was de combinatie met een boterham niet voor de hand liggend.
De grote wandeling vertrok om half elf langs de Rheinsteig richting uitzichtpunt Eberle vanwaar je een mooi panoramazicht had op de loop van de Rijn. Het weer was niet direct onze bondgenoot en tussen de regendruppels door was het best een zeer mooie tocht.
Ook de kleine tocht langs de Rijn en door het mooie stadje Linz met zijn kerstmarkt viel in de smaak.
Na een bezoek aan de plaatselijke kerstmarkt en tas koffie of échte warme chocomelk vertrokken we met zijn allen richting hotel Zur Post in Waldbreitbach. We verkenden de omgeving en stelden vast  dat Waldbreitbach met zijn kerstverlichting zeer mooi was. Op de rivier de Wied konden we  een meters hoge adventskrans en een kersttafereel bewonderen.  Na een drankje in de hotelstube schoven  we om 18 uur onze beentjes onder de tafel  voor een heerlijke maaltijd.
Er werd nog  “tussen pot en pint” wat nagekaart alvorens iedereen na een vermoeiende dag van een welverdiende rust genoot.

Dag 2

Na het ontbijtbuffet vertrokken zowel  de korte als de lange wandeling  richting het klooster Mariënhaus.
Voor de stappers van de lange wandeling betekende dit  dat er al onmiddellijk nadat we de brug over de Wied voorbij waren,  fors diende te worden geklommen richting de Westerwaldkliniek. Dat we onderweg  everzwijnen en herten zagen was een aangename verrassing. Na een fikse afdaling was het alweer klimmen richting Frorath om na een appelsienenstop en een afdaling langs het riviertje de WurbachNiederbreitbach te bereiken waar we even tijd namen om iets te eten en te drinken .
Daar waren inmiddels ook de wandelaars van de korte wandeling aangekomen nadat zij langs de boorden van de Wied op hun beurt Niederbreitbach hadden bereikt.
Eerst de korte en vervolgens de lange wandeling vertrokken dan richting het klooster via het Klosterpad waarna we afdaalden richting de kerk van Waldbreitbach. Daar was een kerstlandschap te bewonderen van  ongeveer 8 meter  lang , 4 meter breed en 3,5 meter hoog. Een echt prachtwerk inclusief watervallen.
Daarna bezochten we het kerstallenmuseum met meer dan 2000 verschillende prachtige kerststallen en de uitbeelding van het levensverhaal van Jezus. Je moet het gezien hebben om te beseffen hoe mooi al deze verschillende kerststallen wel zijn.
Na het avondeten trokken  nog enkele dapperen via de verlichte wandelweg en kleine kerststalletjes richting het klooster. Eens boven konden ze het mooi verlichte dorpje bewonderen om daarna langs dezelfde prachtige wandelweg af te dalen.
De anderen  hadden veel  om over na te praten want de  wandeling was er één geweest door de prachtige omgeving rond Waldbreitbach met mooie vergezichten, langs  een wilde Wied, de prachtig versierde kerk en het majestueuze museum. Kortom het was voor iedereen een prachtige dag geweest.

Dag 3

Goed ontbeten, de valiezen in de koffers en iedereen vertrok voor een korte maar pittige rondwandeling richting Rossbach.
Terug in Waldbreitbach werd in het hotel nog een middagmaal genuttigd waarna de terugreis werd aangevat.
De korte maar prachtige vakantie was alweer voorbij. Gelukkig kan er worden uitgekeken naar de volgende trip die ons van 14 tot 17 mei 2015 naar Alken aan de Moezel zal brengen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn