Wsc - Langdorp vzw

4006

Camino del Norte - FrançoisCamino del Norte

François, één van onze sportieve wandelaars, stuurde ons een emailtje + enkele foto's over zijn sportieve ervaring op de Camino del Norte:

Na het volledig Spaans parcours van de Camino Francés(+ de epiloog van Santiago de Compostela naar Finisterra)gestapt te hebben, wou ik dit voorjaar eens iets anders uitproberen. Een combinatie van twee pelgrimstochten of althans een reeks van opeenvolgende etappes ervan, op het Spaanse grondgebied.

Op 29/04/16 arriveerde ik op de luchthaven van Santander.
Hier begon ik aan de Camino del Norte(=kustroute), tevens ben ik vier dagen de Picos de Europa gaan verkennen. (zie ook Fotoalbum)

Maar alles verliep niet echt zoals gepland. Er kwam een kink in de kabel... In de buurt van Oviedo heb ik helaas forfait moeten geven wegens zware infectie op mijn luchtwegen.
Ik ben in Villaviciosa nog naar de dokter geweest en kreeg daar medicatie voorgeschreven. Op doktersadvies moest ik een paar dagen rusten en kortere afstanden wandelen.
Dit was ik aanvankelijk ook van plan te doen, maar het weer begon op de tweede etappe van Camino Primitivo(=landinwaarst)serieus te verslechteren.
Een bergketen moest nog overwonnen worden en de dorpen(overnachten en eten)lagen nog verder uit elkaar... En dit zag ik echt eerlijk gezegd niet meer zitten. Ik zat ook gebonden aan mijn vooropgesteld tijdsschema. Ik heb toen het wijselijk besluit genomen om er mee te stoppen. Dus terug de bus genomen tot Oviedo. Vervolgens sneltrein over Leon naar Santiago de Compostela. En dan uiteindelijk mijn vlucht bij Vueling(Santiago – Brussel) twee weken vervroegd omgeboekt.
Het was me echt geen longontsteking waard en in het Pinksterweekend was ik al terug thuis.
De Camino Primitivo zal ik zeker nog gaan stappen. En eveneens de rest van de Camino del Norte (etappes tussen Irun-Santander en etappes tussen Gijon-Santiago).
Eigenlijk was mijn geplande pelgrimstocht, maar voor de helft geslaagd. Toch ben ik tevreden, dat ik het gedaan heb. In bijlage stuur ik nog enkele foto’s van mijn weliswaar ingekorte pelgrimstocht. Hopelijk kunnen mijn reisimpressies ook anderen beïnvloeden en overtuigen….
Morgen(maandag 6/06/16)neem ik terug het vliegtuig terug naar Santander en vervolgens rij met een gehuurde auto naar de Picos de Europa. Dit prachtig wandelgebied, dat eigenlijk 25 km naast de pelgrimsweg van de Camino del Norte ligt, heeft een enorme indruk op mij gemaakt. De aantrekkingskracht en de drang werden mij te veel… Ik heb mijn overnachtingen geboekt op twee locaties(Poncebos, Fuente Dé), die ideaal gelegen zijn voor mijn geplande wandelingen.

Met sportieve groeten,

François.

(zie ook Fotoalbum)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn