Wsc - Langdorp vzw

4006

Busuitstap
Busreis Baarle-Nassau-Hertog

Busreis Baarle-Nassau-Hertog

Ditmaal een busreis op een weekdag. De toeristische diensten van Baarle hertog/ Nassau  pijlen elk jaar in december en januari een kerstwandeling uit. Zelfs meerdere in verschillende richtingen. We kozen voor de wandeling die Nederland in gaat.

Eerst wat informatie over de merkwaardige vertrekplaats:
Het dorp Baarle, bestaande uit de Nederlandse gemeente Baarle-Nassau en de Belgische gemeente Baarle-Hertog, ligt midden in de denkbeeldige driehoek van Breda, Tilburg en Turnhout. Vaak wordt gedacht dat Baarle precies op de grens van Nederland en België ligt, waarbij de grens door één straat loopt. Dit is echter onjuist. In Baarle is er namelijk sprake van een enclavesituatie. Een enclave is een stuk grondgebied dat geheel omringd is door grondgebied van een andere staat. Wat Baarle zo uniek maakt is dat er niet sprake is van één enclave; het zijn er dertig in totaal!

Lees meer...

:
Vertrek: Parking Demervallei om 08.00 uur. Terug omstreeks 18.00 uur. Inschrijven doe je door 7 Euro te storten op onze rekening BE10 1460 5347 2704 met vermelding Baarle. Het bedrag moet ten laatste op 18 december op onze rekening staan.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn