Wsc - Langdorp vzw

4006

Stertocht
Stertocht Sint-Truiden

Zondag 15 December 2019, 07:00
Hits : 62

Zondag 15 december 2019

Stertocht “Kerstsfeer in Sint-Truiden”Belfort Sint Truiden

Proef de kerstsfeer, in de abdijstad Sint-Truiden, de Trudostad in hartje Haspengouw, wandelen langs de bezienswaardigheden van de stad, de mooie grote markt en het stadshuis, de O.L. Vrouwkerk, de abdijtoren, het stadspark, het Begijnhof en het Speelhof en genieten van de truiense kerstmarkt in het centrum. Van 14 tot 16 december staat er een gezellige kerstmarkt op de Groenmarkt, de hele periode lang kun je gezellig schaatsen op de schaatbaan maar er is ook een Kerstlounge.
Sint-Truiden, dat is Trudo, de Frankische edelman die rond 650 een abdij bouwde. De abdijstad groeide met een begijnhof, een minderbroedersite en nog veel meer unieke monumenten.

Stadhuis met belfort Unesco-werelderfgoed

Het stadhuis is gebouwd in de 18e eeuw rond de middeleeuwse hal en haltoren of belfort. De toren herbergt een gerestaureerde beiaard met 50 klokken en staat op de lijst van UNESCO-wereld erfgoed. Vóór de toren staat het perron, symbool van de stedelijke vrijheden in het prinsbisdom Luik. Op het gelijkvloers is het bezoekerscentrum van Toerisme Sint-Truiden gevestigd.

Lees meer...

:
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn