Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

zaterdag, 16 februari 2019
Trofee Harten Vijf
Horizon Donk - Harten 5
zondag, 17 februari 2019
Stertocht
Stertocht Heusden-Zolder
vrijdag, 22 februari 2019
Vrijdagwandelingen
Rillaar-Langdorp-Rillaar
Filter
 • Voettocht naar Scherpenheuvel

  Pinkstermaandag 21 mei 2018

  Voettocht naar Scherpenheuvel

  Eigen organisatie  – Enkel voor ledenScherpenheuvel Baseliek
  Op Pinkstermaandag 21 mei gaat onze voettocht naar Scherpenheuvel naar jaarlijkse gewoonte weer door. Hopelijk kunnen we weer genieten van een prachtige zonsopgang in een frisgroene Demervallei. 

  We vertrekken in groep aan ons secretariaat  (Oud Huis Verdonck)  te Langdorp.Iedereen kan meewandelen, de snelheid zal aangepast worden!
  We vertrekken om 7.00 uur. We zullen ruimschoots op tijd zijn voor de mis van 10.00 uur.
  Zij die niet de volledige tocht willen maken, kunnen om 8.20 uur in Testelt aan het station aansluiten, we zijn daar ongeveer halfweg. Of om 8.35 uur aan de  Spellenhut.

 • Alken aan de Moezel 10 tot 13 mei

  Alken aan de Moezel Hemelvaartweekend 10 tot 13 mei.

  Ondertussen zijn de verkenningen gebeurd en kunnen we al wat meer vertellen over het programma.logo Burg Cafe

  We verblijven in Mosel hotel Burg Cafe, Moselstrasse 11 56322 Alken .

  Er is gratis een goedwerkende Wifi verbinding. De toegangscode kan u vinden op de bordjes aan de receptie. Nog iets over onze wandelschoenen. Voorzie een aparte (plastiek) zak om uw wandelschoenen en poetsmateriaal op te bergen. In het hotel ligt er overal vast tapijt. Heidi, de bazin, heeft gevraagd om niet met wandelschoenen in het hotel rond te lopen. We rijden elke dag met de bus. Het zou dus best zijn dat onze wandelschoen steeds in de koffer meereizen want ook in de bus ligt er vast tapijt. Bij regenweer wordt er in het hotel een aparte ruimte voorzien om uw schoenen te drogen.

  Vertrekken doen we op donderdag zoals steeds op de parking Demervallei. We laden de valiezen vanaf 6 uur. Als alles opgeladen is vertrekken we voor een rit van 260 km. Waarvan 240 km autostrade. We hopen dan ook omstreeks 9.00 uur aan te komen. Waar we verwacht worden voor een uitgebreid ontbijtbuffet.

 •  Wandelkalender mei - juni 2018

   Wandelkalender mei - juni 2018

  wandelclub logo 002loge vlaanderenwandelsport kleur 800

  Zoals u weet zijn onze leden vrij te wandelen daar waar zij dat wensen.  Met onderstaande kalender willen wij hen helpen bij hun keuze.  Op wandelingen aangeduid met STERTOCHT kan u gratis inschrijven door de gepaste STERKAART op de achterflap van deze info uit te knippen, in te vullen en te overhandigen aan de inschrijving: u ontvangt er gratis een inschrijvingskaart voor alle clubleden die door u op de kaart vermeld werden.  Wij zorgen voor de betaling van alle inschrijvingen na het afsluitingsuur van die wandeling.  BUSREIZEN worden verder op deze site besproken. 

  Dinsdag 1 mei

  VOS Schaffen vzw

  Gildenzaal

   Pastorijstraat     3290 Schaffen

  4-6-8-12-20-30 km

  7.00 – 15.00 uur

  Dinsdag 1 mei

  WC Zandstappers

  Mollenhof

  Lichtaartsesteenweg 1   Poederlee

  4-7-12-15-20-25-35 km

  06.30 – 15.00 uur

  Zaterdag 5 mei

  Boutersem Sportief

  Buurthuis Willebringen

  Willebringenstraat 37   Boutersem

  4-7-10-12-20 km

  07.30 – 15.00 uur

  Zondag 6 mei

  De Leeuwerik Landen vzw

  Zaal Amfi

  Stationsstraat 30    Landen

  4-7-13-20 km

  07.30 – 15.00 uur

  Zondag 6 mei

  WSV De Kadodders vzw

  Belorta Mechelsesteenweg 120

  Sint Katelijne Waver

  6-11-16-20-30 km

  08.00 – 15.00 uur

  Donderdag 10 mei

  Globetrotters Hageland vzw

  Zaal “Sint Denijs”

   Haldertstraat 11     Houwaart

  4-8-12-16-21-25 km

  07.00 – 15.00 uur

  Zondag 13 mei

   

  Wit Blauw

  ...
 • Mijmeringen van de voorzitter mei 2018

  Mijmeringen van de voorzitter

  Het was even schrikken die 9de februari. Al een viertal jaar moest ik halfjaarlijks op controle na het verwijderen van een tumor in het verleden. Steeds was er niets aan de hand. Nu dus wel. Er hadden zich drie kleine “bolletjes” gevormd. Die moesten verwijderd worden. Sneller dan verwacht volgde een operatie. Maandag voor onze mars moest ik binnen en dinsdag volgde de operatie. De tumoren werden vlot verwijderd. Toch heeft de scalpel wat schade aangericht. Een ader werd geraakt en moest terug hersteld worden. Enkele dagen later stelden de dokters vast dat ook de urineleiding geraakt werd.

  Zondag 4 maart geen Mars Der Zuiderkempen maar een ritje naar de catacomben van Gasthuisberg. Een halfuurtje slapen voor het plaatsen van een stent om het lek te dichten. Deze moet 6 weken blijven zitten. Op zich niet erg ware het niet dat deze stent zorgt voor afstotingsverschijnselen. De klassieke antibiotica in pillen brachten geen oplossing. Er moest gewerkt worden met baxters. In plaats van een kleine week wordt het nu twee volle weken hospitaal.

  Ook nu nog zorgen de afstotingsverschijnselen en de verschillende antibiotica ’s ervoor dat ik nog niet optimaal herstel. Hopelijk mag op 20 april de stent eruit en geraakt alles snel opgelost. Van de tumoren was er beter nieuws. Ze zaten nog mooi ingekapseld en ik zou dus terug kankervrij zijn. Tot zover het medisch bulletin. 

  Aan iedereen die zijn bezorgdheid heeft geuit. Dank u wel. Het is fijn te merken dat vele meeleven met mijn gezondheidsperikelen.

  Dan was er nog de Mars Der Zuiderkempen meemaken vanuit het hospitaal. Ik moest me zeker geen zorgen maken. Zowel het voltallige bestuur als de medewerkers hebben er voor gezorgd dat alles vrijwel vlekkeloos verliep. Niet gemakkelijk bij een deelnemersaantal van 2500 wandelaars. Aan allen een heel dikke proficiat. Ik ben zeer fier op jullie inzet!!!

  Nieuw is onze aanwezigheid op het facebook platform. Silke De Rijck liet ons weten dat zij zich wilde inzetten om onze club via dit medium te profileren. Alvast een dikke merci aan Silke. Wandel Sportclub Langdorp ingeven en je komt op onze pagina. Voorlopig nog maar een beperkt aantal likes. We hopen dat in de toekomst heel wat wandelaars deze site zullen liken. De laatste tijd is er heel wat te doen over de privacywetgeving die op 25 mei in voege gaat. We zullen deze verklaring in een later stadium moeten publiceren op onze website. Eigenlijk verandert er voor ons niets.

  De ledengegevens worden in het kader van het lidmaatschap enkel gebruikt om door te geven aan de federatie en de overheid. Verder worden deze gegevens, indien nodig, enkel nog gebruikt voor een vlotte clubwerking. De gegevens worden niet doorgegeven aan derden en al zeker niet voor commerciële doeleinden. Dat was in het verleden zo en zal in de toekomst niet veranderen.

  Ondertussen zijn we volop bezig aan de voorbereiding van de afgeslankte

  ...
 • 17de Panoramatocht 14-04-2018

  17de Panoramatocht 14-04-2018 Bloesemboom

  We hebben kunnen genieten van een prachtige lentewandeling.
  De ontluikende bloemenpracht bracht ons in een vrolijke lentestemming.
  1171 wandelaars vierde er de lente. (zie deelnemerslijst
  Natuurlijk zijn er enkele foto's te bewonderen in ons fotoalbum.

  Er staat ook een verslag met mooie fotoreportage in de wandelgazette.

 • Busreis Eisden - Maasmechelen 17-03-2018

  Busreis Eisden - Maasmechelen 17-03-2018Eisden boswandeling

  We waren goed vertegenwoordigd in Eisden. Met twee autobussen zijn we er toegekomen.

  Er lag een dun laagje sneeuw. Het was een mooie winterse wandeling in de bossen van Limburg met soms, onverwachts, een pittig klimmetje. Een wandeltocht, uitermate geschikt voor ECHTE pinguins die zich weinig of niets gelegen laten van de weersomstandigheden.

  In de namiddag was er voor de wandelaar die nood had aan iets nieuws een shoppingsuitstap voorzien naar het plaatselijke shoppingscenter.

  Van deze mooie wandeling zijn er schone winterse taferelen bewaard. Je kan ze bezichtigen in ons fotoalbum.

 • Overlijden Paul Monsecour 15-02-2018

  Paul Monsecour

  We vernemen het overlijden van Paul Monsecour weduwenaar van Maria Sempels.
  Geboren op 6 mei 1929 en overleden op 15 februari 2018 in residentie Demerhof.
  De overledene was vele jaren lid en helper in onze wandelclub.

  Wij wensen de familie veel sterkte toe in de komende dagen.

  De Rouwkaart kan je hier downloaden.

 • Moezelweekend van 10 tot 13 mei

  Moezelweekend van 10 tot 13 mei.

  Wijnprincessen

   Een mooi groepje, we zijn met 48 ingeschrevenen.

  Veel kunnen we over het programma nog niet vertellen. De verkenningen gebeuren pas begin april. Op het verlanglijstje staan een wandeling aan het nabij gelegen Rijnstadje Boppard en natuurlijk ook de hangbrug in Mörsdorf. De andere wandelingen zullen zich situeren in de nabijheid van Alken.

  Het saldo moet nog betaald worden. Zoals eerder afgesproken is de prijs 250 per persoon. U betaalde reeds 100 Euro. Blijft dus nog 150 Euro per persoon te betalen. De deelnemers die verblijven in een eenpersoonskamer betalen nog 195 Euro per persoon.

  Graag het saldo voor 20 april op onze nieuwe reisrekening BE38 9731 8049 1772

   

 • Vlaanderen Wandelt te Brasschaat 29-04-2018

  Zondag 29 april 2018

  Vlaanderen Wandelt te BrasschaatBrasschaat wandeldag

  Dit jaar wordt er op 2 plaatsen de Vlaamse Wandeldag “Vlaanderen Wandelt” georganiseerd. Toeval of niet vorig jaar was de eerste letter van de organisatiesteden een A. Aarschot en Aalst.
  Dit jaar is het een B. Brakel en Brasschaat.
  Wij kozen voor Brasschaat in het noorden van Antwerpen. WK Noordergouw organiseert in samenwerking met de gemeente Brasschaat deze wandeldag. Vertrekken doen we vanuit een ruime tent met 1200 zitplaatsen in het Peerdsbos en we kunnen kiezen tussen 4 -7-10-14-18-21-25 en 30 km

  Een korte samenvatting uit de brochure. Meer info vind je op www.vlaanderenwandelt.be

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn