Wsc - Langdorp vzw

4006

Volgende Wandelingen

vrijdag, 26 april 2019
Vrijdagwandelingen
Wit Toreke - Baal - Wit Toreke
zondag, 28 april 2019
Busuitstap
Busreis Puurs Vlaanderen Wandelt
maandag, 29 april 2019
Algemene Vergadering
Jaarlijkse Algemene Vergadering 2019
Filter
 •  Wandelkalender juli - augustus 2018

   Wandelkalender juli - augustus 2018

  wandelclub logo 002loge vlaanderenwandelsport kleur 800

  Zoals u weet zijn onze leden vrij te wandelen daar waar zij dat wensen.  Met onderstaande kalender willen wij hen helpen bij hun keuze.  Op wandelingen aangeduid met STERTOCHT kan u gratis inschrijven door de gepaste STERKAART op de achterflap van deze info uit te knippen, in te vullen en te overhandigen aan de inschrijving: u ontvangt er gratis een inschrijvingskaart voor alle clubleden die door u op de kaart vermeld werden.  Wij zorgen voor de betaling van alle inschrijvingen na het afsluitingsuur van die wandeling.  BUSREIZEN worden verder op deze site besproken. 

  Zondag 1 juli

  WSV Holsbeek

  Voetbalkantine Holsbeek

  Verhaegenstraat        Holsbeek

  4-6-12-20-26 km

  07.00 – 15.00 uur

  Donderdag 5 juli

  VOS Schaffen

  Berkenhof

  Turnhoutsebaan 119     Molenstede

  4-6-12-20 km

  07.00 – 15.00 uur

  Zaterdag 7juli

  Zondag 8 juli

  Trofee Harten vijf

  Halewijn Zoutleeuw vzw

  Sporthal De Passant

  St-Truidensestwg1A    Zoutleeuw

  4-6-12-20-50 km

  Stertocht

  06.00 – 15.00 uur

  Woensdag 11 juli

  De Bollekens Rotselaar vzw

  MeubelenVerhaegen

  Grotebaan 115       3130 Betekom

  4-6-8-10-12-14-16-20 km

  07.00 – 15.00 uur

  Zondag 15 juli

   

  50 km van het Hageland

  PZ Gelrode Rillaarsebaan 134

  Wandelaars/helpers op post

  4-8-12-16-20-30-42-50 km

  06.00 – 15.00 uur

  Mijmeringen van de voorzitter juli 2018

  Mijmeringen van de voorzitter.

  De zomervakantie staat voor de deur. De meesten kijken uit naar een deugddoende vakantie of zijn, zoals ik, reeds op vakantie. De afgelopen maanden hebben we al kunnen genieten van zomerse temperaturen. Als deze trend zich doorzet beleven we een mooie zomer. De voetballiefhebbers beleven sowieso een warme zomer met het WK in Rusland. Afwachten of onze duIvels de verwachtingen kunnen waarmaken.

  De afgelopen periode was vrij druk. De omwisseling van de Panorama-en Netetocht heeft geen noemenswaardige invloed gehad op het aantal deelnemers. Al was de opkomst in Herselt vrij beperkt. Daar zal het rampenweerbericht van Deboosere wel niet vreemd aan geweest zijn. Ook de clubwandelingen waren goed bevolkt. Scherpenheuvel met 53 deelnemers, 28 pinguïns stapten de toch wel lange afstand tussen Diest en Aarschot. De vrijdagwandelingen blijven ook een groot succes. We gaan daar zeker mee door. Noteer alvast 21 september in uw agenda.

  In de komende periode organiseren we twee wandeltochten. Voor de eerste maal organiseren we onze Zomertocht niet meer vanuit Aarschot. Vanuit de SIBA vertrekken was niet meer mogelijk. De stadsfeestzaal mochten we aan halve prijs hebben. Ook dat is nog onbetaalbaar zeker als het weer niet meezit en de opkomst vrij beperkt is. We wijken dus uit naar Gelrode. Een mooie grote vertrekzaal; enkel de parkeermogelijkheden zijn er beperkt. Alvast onze verontschuldigingen aan de bewoners van Gelrode voor de overlast die deze organisatie met zich meebrengt.

  Eind augustus vertrekken we voor de laatste maal in de zomer vanuit Begijnendijk. Vanaf 2019 wordt deze tocht verplaatst naar februari. In augustus organiseren we dan weer vanuit Wolfsdonk zodat we de Zuiderkempense bossen eens kunnen laten zien in hun groene kleur. Al snel daarna vertrekken we met een 40 tal Pinguïns naar het Duitse Sauerland. Winterberg is onze bestemming. Wat er allemaal te beleven zal zijn vernemen jullie later wel.

  Naar aanleiding van de Vlaamse Wandeldag hebben we nog heel wat tegenprestaties af te werken. Busuitstappen staan er de volgende twee maanden niet op het programma. Wel drie stertochten. Iets verder rijden; als beloning krijgt u van ons twee basisconsumpties. Net zoals vorige keren en op de busuitstappen  rekenen we op een talrijke aanwezigheid op de verschillende organisaties.Ik haalde het hierboven al aan. Wandeltochten organiseren geeft ook een overlast aan auto’s. We zijn dan ook nog op zoek naar medewerkers om de wandelaars naar de verschillende parkeermogelijkheden te begeleiden. Als u zin heeft om enkele uren de parkingwachtersploeg te komen versterken. Meer dan welkom.

  Fons zw wDe vorige mijmeringen begon ik met mijn gezondheidsperikelen. Ik zal er nu

  ...
 • Diest-Aarschot 10-06-2018

  Diest-Aarschot 10-06-2018Diest moutainbikers

  Met 26 dappere wandeliefhebbers hebben we de tocht aangevat.
  Deze klassieker gaat door de verschillende natuurgebieden tussen Diest en Aarschot.
  Op dezelfde dag was er in het begin van de tocht ook een parcour voor moutainbikers.
  Onverwachts hadden ze heel wat supporters op hun parcour.

  Onderweg hebben we de plaatselijke horeca vereerd met een bezoek.
  Op deze zonnig, warme dag was dit welkom.
  Ons avontuur kan je bekijken in ons fotoalbum.

 • 31e Zomertocht - 50 km van het Hageland

  Zondag 15 juli 2018

  31e Zomertocht - 50 km van het HagelandZomertocht 2018

  De klassieker bij uitstek:
  Het Hageland met zijn kasteel van Horst, heuvels, prachtige vergezichten, holle wegen, natuurreservaten en beukenbossen. 

  Dé ideale voorbereiding op de Dodentocht in Bornem.

  Na vele jaren verlaten we Aarschot als vertrek voor deze tocht. In SIBA vertrekken was niet meer mogelijk en een goed alternatief hebben we in Aarschot niet gevonden. We kozen ervoor om in Gelrode te vertrekken. Centraal gelegen in het Hageland geeft het de mogelijkheid om voor elke afstand een gevarieerde wandeling aan te bieden.

 • Busreis Damme 27-05-2018

  Busreis Damme - Moerkerke 27-05-2018Damme vaart Moerkerke

  Met een volle autobus waren we op tegenbezoek bij het levenslijnteam Damme.
  Ze hebben daar een heel mooi parcour voor ons uitgestippeld. Mooie vergezichten en een route met heel wat afwisseling.

  In het laatste gedeelte van de wandeling had je een grote rommelmarkt. Elkeen die nog wat rommel wilde, kon hier zijn hartje ophalen. Je had er ook een drankgelegenheid en enkele muzikale optredens. Heel leuk allemaal.

  Je kan de beelden van deze geslaagde uitstap bekijken in ons fotoalbum.

 • 16de Netetocht 24-05-2018

  16de Netetocht 24-05-2018Netetocht 05 2018

  Enkele wandelaars zijn afgeschrikt door de code oranje die de weerdiensten gaven. Heel de dag schoon stralend weer gehad. Geen druppel regen of onweer gezien zolang we konden wandelen.

  Het was (hoe kan het anders met zoveel natuurgebieden) een prachtig parcour.

  Er zijn 687 wandelaars komen genieten van al dit moois.
  De uitslag kan je bekijken in de deelnemerslijst.
  Ook kan je genieten van enkele fantastische foto's in ons fotoalbum.

 • Scherpenheuvel 21-05-2018

  Scherpenheuvel 21-05-2018Scherpenheuveltocht 2018

  53 moedige mannen, vrouwen en kinderen hebben het aangedurfd om, de zware tocht naar Scherpenheuvel van uit Langdorp, Testelt of de Spellehut,aan te vatten en succesvol af te ronden.

  Met 28 pinguin's vertrokken aan het sekretariaat en na het station in Testelt waren we al met 51. Na de spellenhut was de groep compleet.
  Met 53 puinguin's trokken we verder naar Scherpenheuvel onder een stralende zon.

  De geschoten plaatjes van deze klassieke bedevaartstocht naar Scherpenheuvel zijn te bewonderen in ons fotoalbum.

 • Alken aan de Moezel 05-2018

  Alken aan de Moezel 05-2018Alken Moezel

  Enkele jaren geleden zijn we ook in Alken geweest. Onze verkenners hebben er nog enkele prachtige wandelingen ontdekt. Met het Hemelvaartweekend heeft een select gezelschap deze droompaden bewandeld.

  Dankzij Werner zijn we met de autobus van "de magneet " overal snel ter plaatse. We hebben enkele dagen goed weer gehad en de laatste dag regen.

  Je kan onze avonturen bewonderen in ons fotoalbum.

 • Busreis Brasschaat 29-04-2018

  Busreis Brasschaat 29-04-2018

  Brasschaat park

  De Vlaamse Wandeldag “Vlaanderen Wandelt” in Brasschaat begon in de voormiddag met regen. Dit heeft blijkbaar toch wel wat mensen afgeschrikt om te gaan wandelen.
   
  In het eerste deel van de wandeling kon je de mooie lanen met kastanjebomen in bloei bewonderen en je er vergapen aan de statige villa's van het mondaine Brasschaat. 's Middags was het gestopt met regenen en vertoefde we in de prachtige natuur van Brasschaat. We wandelde door een enorm park met kasteel en priëel. Het einde van de wandeling werd gevierd in de grote tent met muziek.
   
  Er zijn enkele foto's genomen van ons avontuur. Die foto's zijn te bewonderen in ons fotoalbum.
   
 • Winterberg 2018

  Winterberg van 2 tot 6 september

  Nog even herinneren aan deze wandelreis. We hadden graag dat u inschrijft voor 31 mei zodat we het hotel kunnen bevestigen met hoeveel we komen. Het voorschot bedraagt 115 euro. De verkenningen gebeuren eind juli. We kunnen dus pas eind augustus wat meer vertellen over de wandelingen

  Andere info kan u vinden in de vorige pinguinekes.

 • Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn