Wsc - Langdorp vzw

4006

Filter
 • 1e Molentocht - Wolfsdonk 27-08-2019

  Dinsdag 27 augustus 2019

  1e Molentocht - Wolfsdonk Heimolen

  Nu de heide stilaan op zijn mooist bloeit, is het vanzelfsprekend om hier een wandeling te organiseren en ieder natuurminnende wandelaar te laten kennis maken met deze groene long tussen Gijmel en Wolfsdonk. Centraal te midden van deze groene oase heeft men in de 17de eeuw een molen neergepoot. Het betreft een staakmolen uit 1662 die in 1999 is gerestaureerd. De molen is nu eigendom van Natuurpunt en wordt op zondag, bij voldoende wind, regelmatig in werking gezet.

  Het natuurgebied rond de Heimolen noemt men de Molenheide. Het gebied is bezaaid met onverharde paadjes en stille wegen en nodigt iedereen uit tot een fikse rustgevende wandeling. Alle afstanden met uitzondering van de 4 km, maken kennis met de Molenheide en zijn molen.

 • Busreis Bassevelde 21-07-2019

  Zondag 21 juli 2019

  Busreis naar Bassevelde kasteel ter leyen 2

  We trekken op tegenbezoek naar de wandelclub De Trekvogels Boekhoute vzw. We nemen deel aan de 21e “Twee Landentocht” . Vertrekken doen ze vanuit de voetbalkantine “ De Klauwaarts” in Bassevelde.

  Verschillende afstanden waaruit we kunnen kiezen zijn, 6-12-18-24 en 32 km. 

  Bassevelde is een deelgemeente van Assenede en ligt in het noorden van het Meetjesland, vlak bij het Nederlandse Zeeland. Veel bossen zoals wij ze kennen moeten we niet verwachten. De wandeling verloopt grotendeels over de landelijke wegen door de natuur, polders en dijken met lange bomenrijen.

 • Harrachov van 1 tot 10 augustus 2019

  Harrachov van 1 tot 10 augustus 2019adr rotsen

  In de eerste helft van juli krijgt u van Intersoc de gegevens over de reis. Het juiste vertrekuur en plaats en allerlei andere nuttige informatie.

  We zijn momenteel  nog met 42 deelnemers. Mogelijk reizen er ook wandelaars mee die niet van onze club zijn.

  Misschien best wat Tsjechische Kronen meenemen voor tijdens de uitstappen.  We gaan zeker op uitstap naar Praag en naar het Boheemse paradijs Prachovské Skaly. Deze uitstappen gaan we in groep trachten te doen. Welke dag juist moeten we ter plaatse regelen. Mogelijk zijn er nog uitstappen die we samen kunnen doen. Dat zien we dan wel.

  Verder zijn er alle dagen wandelingen naar ieders mogelijkheden. Best is af te spreken om op een bepaalde dag zoveel mogelijk samen te wandelen.

  Breng uw goed humeur mee en we maken er een mooie wandelvakantie van.

 • Wandelkalender juli - augustus 2019

  Wandelkalender juli - augustus 2019

  wandelclub logo 002loge vlaanderenwandelsport kleur 800

  Zoals u weet zijn onze leden vrij te wandelen daar waar zij dat wensen. Met onderstaande kalender willen wij hen helpen bij hun keuze. Op wandelingen aangeduid met
  STERTOCHT kan u gratis inschrijven door de gepaste STERKAART op de achterflap van deze info uit te knippen, in te vullen en te overhandigen aan de inschrijving: u ontvangt er gratis een inschrijvingskaart voor alle clubleden die door u op de kaart vermeld werden. Wij zorgen voor de betaling van alle inschrijvingen na het afsluitingsuur van die wandeling.  BUSREIZEN worden verder in deze info besproken.

  Donderdag 4 juli

  VOS Schaffen

  Berkenhof

  Turnhoutsebaan 119     Molenstede

  4-6-12-20 km

  07.00 – 15.00 uur

  Zaterdag 6 juli

  Zondag 7 juli

  Trofee Harten vijf

  Halewijn Zoutleeuw vzw

  Gemeenschapcentrum De Passant

  St-Truidensestwg1A    Zoutleeuw

  4-6-12-20-50 km

  06.00 – 15.00 uur

  Zondag 7 juli

  Stertocht

  WSV De Anjertrippers vzw

  Buurthuis De Locht

  Lochtstraat    Eksel

  4-7-12-20 km

  07.00 – 15.00 uur

  Woensdag 10 juli

  De Bollekens Rotselaar vzw

  MeubelenVerhaegen

  Grote baan 115       3130 Betekom

  4-6-8-10-12-14-16-20 km

  07.00 – 15.00 uur

  Zondag 14 juli

   

  Eigen organisatie

  50 km van het Hageland

  PZ Gelrode Rillaarsebaan 134

  Wandelaars/helpers op post

  ...
 • Mijmeringen van de voorzitter 07-2019

  Mijmeringen van de voorzitter. 

  Fons zw w

  Pinksterweekend, tussen de vrijdagwandeling en de tocht naar Scherpenheuvel nog eens naar zee gereden. Volgens de schatting 250 000 mensen extra naar zee. De parkingplaatsen waren dan ook zeer schaars. Allemaal kwamen ze uitwaaien al was het deze keer meer wegwaaien. Ook al was de zon beperkt van de partij. Zij kon de temperaturen niet hoger krijgen dan een schamele 18°C.

  Dan was het Hemelvaartweekend heel wat beter. Niet alleen aan de zee maar ook in Boppard aan de Rijn waar 50 pinguïns genoten van het wandelaanbod, het lekkere eten in het hotel en de aangename sfeer die er in het stadje heerste. Ook de weergoden waren ons gunstig gezind. Droog en zonnig weer en temperaturen die zondag al boven de 30°C opliepen. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een geslaagde vakantie van te maken. Nu op naar de volgende vakantie, Harrachov. Momenteel zijn we nog met 42 deelnemers. Een aantal ingeschrevenen hebben, om medische redenen, moeten afhaken. Langs deze weg, een spoedig herstel.

 • 17de Netetocht 23-05-2019

  17de Netetocht - Herselt 23-05-2019 17de Netetocht

  We hebben genoten van deze mooie Netetocht, volop natuur, helemaal in het groen en weinig verharde wegen zoals wij wandelaars het graag hebben.
  Dank aan al die medewerkers die deze prachtige Netetocht mogelijk gemaakt hebben.

  In ons fotoalbum kan je nog eens nagenieten van deze prachtige Netetocht.

  Er waren 941 deelnemers en je kan de deelnemerslijst al downloaden.

 • Busreis ’s Gravenwezel 19-05-2019

  Busreis ’s Gravenwezel 19-05-2019Busreis 's Gravenwezel

  De Bosgeuzen van 's Gravenwezel beloofde ons een natuurgericht parcours met onverharde wegen. Ze hebben hun belofte gehouden.

  Het was een zeer mooi parcours door het groen van 's Gravenwezel en Schilde.

  We wandelde langs grachten, bunkers en kastelen. Langs villa's met livings zo groot als de vertrekzaal en omringd met een park van enkele hectaren. Het is daar mooi vertoeven.

  We hebben enkele schone plaatjes in ons fotoalbum van ons geflaneer door deze mooie "Parel der Voorkempen".

 • Busreis Puurs 28-04-2019

  Busreis Puurs 28-04-2019

  Puurs busreis

  We zijn zeer goed ontvangen op de Vlaamse wandeldag. 
  En we feliciteren "Wsv Ibis Puurs" voor de prima organisatie van deze Vlaamse wandeldag 2019. Onze club heeft ook al mogen ondervinden in 2017 dat dit niet zo eenvoudig is.
  Wandelen deden we naast spoorwegen op fietspaden en door enkele stukjes natuur met mooie landschappen. 
  Van deze Vlaamse wandeldag hebben we enkele foto's die te bewonderen zijn in ons fotoalbum.

  Puurs:
  Wsv Ibis Puurs vzw
  3894 deelnemers

  Roeselare:
  WSV De Colliemolen Oostnieuwkerke-Staden     
  3763 deelnemers

   

 • Busreis Stevensweert NL 15-06-2019

  Zaterdag 15 juni 2019

  Busreis naar Stevensweert NL

  Stevensweert

  Na het succes van twee jaar terug en op veler verzoek rijden we terug naar Stevensweert in Nederlands Limburg. Eigenlijk maar net over de grens.
  Stevensweert ligt samen met Ohé en Laak op een eiland dat door twee (voormalige) armen van de rivier de Maas gevormd wordt, het "Eiland in de Maas". De hoofdstroom van de rivier, waaraan Stevensweert ligt, vormt hier de natuurlijke markering van de grens met België en wordt daarom ook wel Grensmaas genoemd. De andere arm is de Oude Maas. Tegenwoordig is dat eiland niet alleen door de Oude Maas, maar ook door het Julianakanaal, min of meer afgesloten van het vasteland; al zijn er bruggen.

 • Diest - Langdorp 23-06-2019

  Zondag 23 juni 2019 Diest Langdorp

  Diest - Langdorp

  Eigen organisatie  – Enkel voor leden
  Deze oude klassieker van de mannen van Schoonhoven blijft in ons programma staan. Het is uiteindelijk een mooie wandeling die ons toelaat de Langdorpse bossen ook eens in volle zomer te kunnen bewonderen. De laatste jaren ondervonden we dat het stukje van Langdorp naar Aarschot nog maar weinig wandelaars kon bekoren. We beperken ons dan ook dit jaar tot Langdorp. Dat geeft ons de mogelijkheid onderweg een iets ander parcours te volgen en de wandeling te beperken tot ca. 21 km
  We rijden met de trein van Langdorp naar Diest. Net als vorig jaar voorzien wij tussenopstapplaatsen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn